Fiskars StaySharp Plus handgrasmaaier

Fiskars handgrasmaaier

Fiskars StaySharp Plus handgrasmaaier

In de 17e eeuw besloot een Nederlander genaamd Peter Thorwöste dat hij een eigen enterprise wilde beginnen in Finland. Deze avonturier, koopman van beroep, bedacht dat mensen behoefte hadden aan gereedschappen die hen bij konden staan in de tuin en in de keuken. Uit het idee van deze Nederlander ontstond het bedrijf Fiskars, een Fins bedrijf dat gespecialiseerd is in het produceren van artikelen voor de tuin (en ook de keuken).

In 2015 vierde dit bedrijf zijn 350-jarig jubileum, een cijfer dat bijna ongelofelijk lijkt. Hoe heeft dit bedrijf het zo lang kunnen volhouden ondanks de stevige concurrentie? Zo lang hou je het alleen maar vol wanneer je beschikt over een uitstekend assortiment vol producten die ook daadwerkelijk iets toevoegen aan het leven van mensen. Dit geldt voor de tuinproducten van dit Finse bedrijf. Zo ook de handgrasmaaiers, die innovatiever zijn dan menig grasmaaier op de markt. Een goed voorbeeld hiervan is Fiskars StaySharp Plus handgrasmaaier.

Kwaliteiten van de Fiskars StaySharp Plus

Fiskars StaySharp Plus handgrasmaaierEen Fiskars StaySharp Plus handgrasmaaier heeft een streepje voor op de concurrentie dankzij een aantal unieke eigenschappen. Dankzij het unieke StaySharp snijsysteem zijn de messen van een Fiskars handmaaier 75% scherper. Scherpe messen zijn belangrijk, want deze zorgen er voor dat het gras maaien een mooier resultaat oplevert. Dankzij de snijhoogte, welke varieert van 40 tot 100 millimeter, kun je het gras precies zo maaien zoals jij dat voor ogen hebt. Hoe dit precies werkt? De messen van de StaySharp Plus zijn niet alleen scherp, maar ze zijn zo afgewerkt dat de randen op een ideale manier langs de grassprieten glijden voor een optimaal resultaat.

Dankzij het ergonomische design van de duwboom, welke verstelbaar is zodat je deze op de ideale hoogte voor jezelf kunt zetten, is het werken met deze grasmaaier een plezier. De handvatten van de duwboom beschikken over bekleding die het een stuk aangenamer maken voor je handen om langere tijd te werken met deze loopmaaier. De verstelbare duwboom stelt je tevens in staat om de grasmaaier iets eenvoudiger op te bergen. Uit intern onderzoek is gebleken dat het duwen van de StaySharp Plus grasmaaier mensen zo’n 40% makkelijker afgaat in vergelijking met andere merken handgrasmaaiers.

Maaihoogte en maaibreedte

Het instellen van de maaihoogte is gemakkelijk, deze rangeert van 40 tot 100 millimeter. Zo kun je jouw gazon precies maaien zoals je dat voor ogen hebt. Met een maaibreedte van 43 centimeter maai je in één keer behoorlijke stroken van jouw gazon, zodat deze variant uiterst geschikt is voor kleine en middelgrote gazons. Ten slotte beschikt deze handmaaier over de mulching functie. Hierbij wordt het gemaaide gras langzaam versnipperd binnen de grasmaaier, waarna het via de voorzijde opnieuw uitgeworpen wordt en op deze manier een tweede leven krijgt als compost.

Specificaties van de Fiskars StaySharp Plus

De specificaties van deze kooimaaier:

  • StaySharp snijsysteem voor het beste resultaat. 75% scherper in vergelijking met andere merken.
  • Ergonomisch design inclusief verstelbare duwboom en comfortabele handvatten.
  • 40% gemakkelijker te duwen in vergelijking met andere merken.
  • Mulching functie.
  • Instelbare maaihoogte, rangerend van 40 tot 100 millimeter.