Fiskars handgrasmaaier

Fiskars handgrasmaaiers

Er zijn weinig ondernemingen op de wereld die ouder zijn dan Fiskars, het Finse bedrijf dat gespecialiseerd is in zowel producten voor de tuin als in kookproducten. In 2015 vierde dit bedrijf zijn 350-jarig bestaan, een unieke mijlpaal die maar weinig merken bereiken. Zonder mooie en unieke producten in het assortiment kun je een dergelijke mijlpaal niet bereiken, en dat is iets waar het bedrijf absoluut over beschikt. Daarnaast valt er een Nederlandse link te ontdekken met het bedrijf, want in 1649 werd dit bedrijf gesticht door de Nederlandse koopman Peter Thorwöste. Vele producten voor de tuin zijn te bestellen bij dit Finse bedrijf, waaronder een Fiskars handgrasmaaier voor jouw gazon.

Fiskars handgrasmaaier

Wanneer er gras te vinden is in jouw kleine tot middelgrote tuin, heb je de behoefte om de lengte van het gras op peil te houden. Immers staat lang gras niet mooi. Voor dergelijke gazons is de handgrasmaaier een uitkomst, want deze is gericht op het onderhouden van grasvlakten van een klein tot middelgroot formaat. Wanneer je jouw handmaaier bij Fiskars aanschaft, ben je er in ieder geval van verzekerd dat deze van een uitstekende kwaliteit zal zijn. Het bedrijf bestaat immers inmiddels al meer dan 350 jaar, dus aan ervaring geen gebrek. In het assortiment van Fiskars zijn twee soorten handmaaiers te vinden: de StaySharp Max grasmaaier en de StaySharp Plus grasmaaier. Aan het gebruik van de handgrasmaaiers van Fiskars zitten mooie voordelen verbonden.

De voordelen van een Fiskars handgrasmaaier

Ten eerste zitten er per definitie voordelen verbonden aan het hanteren van loopmaaiers voor het onderhouden van jouw gazon. Ten eerste is het qua gebruik de makkelijkste maaier op de markt, immers hoef je alleen jouw lichaamskracht in te zetten om de tuinmachine vooruit te stuwen waarna de messenbladen beginnen te bewegen en het gras korter maken tijdens het voortbewegen. Door het apparaat vooruit te bewegen, maai je dus het gras. De drempel om het apparaat te gebruiken is dus erg laag, waardoor de handgrasmaaier toegankelijk is voor iedereen.

Fiskars grasmaaier: stil & instelbare snijhoogte

Maar er zitten nog meer voordelen verbonden aan het gebruiken van een handgrasmaaier voor het onderhouden van het natuurlijke gras in jouw tuin. Ten eerste is een hand grasmaaier, in tegenstelling tot andere soorten grasmaaiers, bijna volledig stil. Er is geen ronkende motor aanwezig, en vele raken de messen en de wielen elkaar niet waardoor het gebruiken van dit type grasmaaier bijna volledig geluidsstil is. Ten tweede is dit tuingereedschap, dankzij de opzet van het apparaat, de meest natuurvriendelijke optie. Voor het milieu is deze kooimaaier totaal niet belastend, in tegenstelling tot bijvoorbeeld motorgrasmaaiers welke gassen uitstoten en lopen op benzine. Ook zit je niet vast aan een snoer, want de hand grasmaaier maakt niet gebruik van stroom als voeding. De aandrijving gebeurt op een natuurlijke manier, jij als gebruiker duwt het apparaat vooruit. Simpel en schoon.

Ten slotte is het de moeite waard om de voordelen van de handgrasmaaiers van Fiskars op te sommen. Naast dat ze van nature beschikken over de positieve aspecten van de handmatige grasmaaiers, zijn de door Fiskars geproduceerde loopmaaiers eenvoudiger te duwen in vergelijking met grasmaaiers van andere modellen. Tevens beschikken de grasmaaiers over 75% meer snijkracht, voor een beter resultaat. De snijhoogte is gemakkelijk te verstellen en dankzij de breedte maai je grotere stroken in één keer. Genoeg reden dus, om te kiezen voor een Fiskars grasmaaier. Daarnaast is het handgrasmaaier onderhoud erg eenvoudig uit te voeren.

De eigenschappen van een Fiskars handgrasmaaier

Een handmaaier is zo goed als het algemene design van het apparaat. Verschillende onderdelen werken in harmonie samen om een optimaal resultaat voor elkaar te krijgen. Hieronder worden de verschillende onderdelen en eigenschappen van de handgrasmaaiers van Fiskars, waardoor zo’n mooi resultaat kan ontstaan, in meer detail besproken.

 • Breedte: de breedte van een grasmaaier bepaalt de grootte van de stroken die je in één keer kunt maaien. Met een breedte van 61 centimeter zijn de handgrasmaaiers van Fiskars breder dan de gemiddelde handgrasmaaier die op de markt te vinden is. Hierdoor zijn de kooimesmaaiers van dit Finse bedrijf uiterst geschikt voor de wat grotere tuinen, want immers maai je in één keer een veel bredere strook. In dat opzicht hebben de maaiers een streepje voor ten opzichte van de maaiers van andere merken.
 • Snijsysteem: de StaySharp maaiers beschikken over unieke messen welke scherper zijn dan de messen van concurrenten, voor een mooier eindresultaat. De bladen raken elkaar niet, zodat er weinig geluid geproduceerd wordt en het geheel vloeiend loopt.
 • Handgreep: deze maaier ligt fijn in de hand en is in hoogte verstelbaar. Tevens is er comfortabele bekleding voor jouw hand, zodat het maaien van gras voor iedereen een wat aangenamere klus wordt.
 • Maaihoogte: de snijhoogte van de messen is verstelbaar, zodat jij het eindresultaat kan krijgen dat je voor ogen hebt.
 • Opvangbak: het is mogelijk om een extra grasopvangbak aan te schaffen, welke op elk model van de handgrasmaaiers van Fiskars zijn aan te sluiten. Hierdoor hoef je niet meer het gras handmatig op te ruimen, want het gemaaide gras wordt opgevangen in de bak. En dat zal je een hoop tijd besparen!
 • Design: door de opzet van het apparaat zijn de maaiers van Fiskars 40% eenvoudiger te duwen in vergelijking met handgrasmaaiers van andere merken. Een beetje comfort is altijd mooi meegenomen.

Fiskars handgrasmaaier soorten

In het assortiment van het Finse bedrijf Fiskars zijn twee handgrasmaaiers terug te vinden: de StaySharp Max grasmaaier en de StaySharp Plus. Hieronder wordt dieper ingegaan op de kwaliteiten van deze twee grasmaaiers.

StaySharp Max Grasmaaier

Fiskars handgrasmaaier - StaySharp MaxHet maaien van jouw gazon zal nog meer een plezier worden dankzij de gemakkelijk te duwen handgrasmaaiers van Fiskars. Dankzij het unieke en gebruiksvriendelijke design, van de messen tot aan de handgrepen, is deze handgrasmaaier van Fiskars een must have.

 • StaySharp snijsysteem voor het beste maairesultaat.
 • Wendbaar en eenvoudig te duwen.
 • Variabele maaihoogte, rangeren van 2.5 tot 10 centimeter.
 • Comfortabele handgrepen.
 • Optionele opvangbak is aan te sluiten.

StaySharp Plus Grasmaaier

Fiskars handgrasmaaier - StaySharp PlusHet alternatief is deze variant, welke qua prijs nauwelijks verschilt met de Max. Grootste plus aan deze grasmaaier is het uitwerpen van het gras aan de voorkant, waardoor het kan dienen als bemesting.

 • StaySharp snijsysteem.
 • Het gras wordt aan de voorkant uitgeworpen.
 • Maaihoogte centraal instelbaar, rangerend van 4 tot 10 centimeter.
 • Ergonomische handgreep.
 • 75% meer snijkracht, 40% eenvoudiger te duwen.

Fiskars handgrasmaaier