Een verticuteermachine huren of kopen?

De beste verticuteermachines

Een verticuteermachine huren of kopen?

Stel, je wilt een verticuteermachine aanschaffen, dan heb je twee opties. Of je gaat online kijken en je bestelt er één online, of je gaat langs een bouwmarkt en huurt er één. Na de huurperiode kun je de machine weer terugbrengen en wanneer je hem weer nodig hebt huur je de verticuteermachine opnieuw. Het lijkt een ideale manier om je gazon altijd strak te houden, maar is het niet beter om een verticulator te kopen? Hier vind je alles over het kopen en huren van een verticuteermachine en de voor- en nadelen hiervan. Zo kun je voor jezelf bepalen wat voor jou de aantrekkelijkste optie is.

Een verticuteermachine kopen: de voordelen

Wanneer je een verticuteermachine koopt, krijg je te maken met een aantal voordelen. In de eerste plaats zul je altijd een verticulator tot je beschikking hebben. Met deze machine ben je in staat om je gazon er altijd mooi bij te laten liggen. Vooral wanneer je veel bezig bent met het mooi houden van je gazon zul je veel baat hebben bij een verticuteermachine. Deze machine kan er namelijk naast verticuteren ook voor zorgen dat de bodem van je gazon goed wordt belucht. Licht, voedingsstoffen en vocht worden goed opgenomen en daardoor zal je gazon er altijd strak en gezond bij liggen.

Een verticuteermachine kopen: de nadelen

Er zitten ook wat nadelen verbonden aan het kopen van een verticuteermachine. Je zult de machine namelijk niet dagelijks gebruiken, en daardoor kan het zonde zijn om in één keer een groot geldbedrag uit te geven. Er zijn wel genoeg betaalbare machines, maar toch zul je relatief veel geld uitgeven voor een machine die je niet veel gebruikt. Je zult de verticuteer machine zo’n twee keer per jaar gebruiken. Het is goed mogelijk dat je het teveel geld vindt en het daarom niet aantrekkelijk vindt om deze verticuteermachine te kopen.

Een verticuteermachine huren: de voordelen

Je kunt er ook voor kiezen om een verticuteermachine te huren. Je kunt bij verschillende bouwmarkten terecht voor het huren van een verticuteer machine. Dit heeft een aantal voordelen: ten eerste betaal je een bedrag per huurperiode, en dus bespaar je geld ten opzichte van wanneer je de tuinmachine koopt. Daarnaast kun je hem altijd weer terugbrengen en neemt het toestel dus geen ruimte in. Vooral wanneer je deze ruimte niet hebt kan het erg aantrekkelijk zijn om de verticuteermachine te huren. Er is een vast huurbedrag; deze kun je vaak online vinden of navragen bij een medewerker van de bouwmarkt.

Een verticuteermachine huren: de nadelen

Net als bij het kopen van een verticuteermachine zitten er ook nadelen bij het huren van deze machine. Deze verticuteer machine is bij het huren niet van jouw, maar je bent er wel verantwoordelijk voor. Mocht er iets mee gebeuren (hij wordt gestolen, er is brand en de machine gaat verloren), dan ben jij verantwoordelijk en kun je opdraaien voor de kosten. Als je de machine koopt kun je deze verzekeren. Daarnaast is er altijd een mogelijkheid dat je de tuinmachine niet kunt huren, bijvoorbeeld omdat alle machines al zijn verhuurd of om een andere reden. Verder moet je rekening houden met het betalen van borg bij het huren van een verticuteer machine. Het kiezen voor een betaalbare verticulator is iets wat een ieder zou moeten doen.