Een goede grastrimmer kiezen doe je zo

De beste grastrimmers

Een goede grastrimmer kiezen doe je zo

Wil je een grastrimmer kopen maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Hier lees je onder andere waar je een grastrimmer voor kunt gebruiken, hoeveel geld je kwijt bent voor een grastrimmer en waar je op moet letten wanneer je een trimmer wilt kopen. Je kunt online eenvoudig grastrimmers vergelijken, maar als je niet weet wat de belangrijke punten zijn kun je alsnog met een verkeerde aankoop eindigen. Op het moment dat je goed naar deze factoren kijkt kun je makkelijker een keuze maken en weet je zeker dat je de juiste keus maakt.

Waarvoor gebruik je een grastrimmer?

Misschien heb je al een grasmaaier waarmee je eens in de zoveel tijd aan de slag gaat om je gazon weer helemaal strak te maaien. Toch komt het waarschijnlijk regelmatig voor dat het gras af en toe nog plekken heeft waar je vergeten bent te maaien of dat er simpelweg plekken zijn waar je niet bij kunt komen. Om dit in de toekomst te voorkomen kun je een grastrimmer kopen. Dit tuingereedschap is speciaal ontwikkeld om de randen van je gazon te trimmen. Maar ook moeilijk te bereiken plekken als rondom objecten, tegen muren en hekken of in de buurt van planten en bloemen.

De gemiddelde kosten van een trimmer

Hoeveel betaal je voor een grastrimmer? Deze kosten zijn erg verschillend: je kunt zowel een goedkope gazontrimmer kopen als een wat duurdere. Het hoeft hierbij niet te betekenen dat een goedkoper model ook minder goed is. Er zijn een aantal goede modellen te koop die ook een aangename prijs hebben. Je kunt dus al een trimmer vanaf €30 kopen, maar ze zijn er ook van boven de €100. Dit zijn vaak de meer luxe uitvoeringen waarbij beter gelet is op gebruiksgemak en extra functies die je niet perse nodig hebt.

Het vermogen van trimmers

Bij het uitkiezen van een grastrimmer is het vooral belangrijk om te letten op het vermogen. Hier hangt namelijk veel vanaf. Heb je een klein gazon en ga je de kantenmaaier alleen gebruiken om de randen van het gazon te trimmen? Dan is een grastrimmer van 250 of 300 watt voldoende. Is jouw tuin wat groter en wil je de tuinmachine ook gaan gebruiken om het gazon gelijkmatig strak te trimmen? Dan heb je meer baat bij een model met 600 watt of meer. Op deze manier ben je sneller klaar en is het eindresultaat zeer strak.

Grastrimmer kiezen | Andere aandachtspunten?

Waar kun je nog meer opletten wanneer je een grastrimmer gaat kiezen? Vind jij het gewicht van de grastrimmer belangrijk en moet deze niet te zwaar zijn? Kijk dan naar het gewicht van de trimmer: vaak zijn elektrische modellen licht, met een gemiddelde van ongeveer 2,5 kg. Kijk ook naar de functies die jij belangrijk vindt: wil je een luxe grastrimmer met alles erop en eraan of wil je een degelijke variant die precies doet waar jij hem voor wilt gebruiken: niet meer en niet minder? Wanneer je op deze aandachtspunten let ben je verzekerd van een goede aankoop.