Dit zijn de beste bosmaaiers en zóveel kosten ze

Dit zijn de beste bosmaaiers en zóveel kosten ze

Ben je op zoek naar de beste bosmaaier? Hier vind je een selectie van de beste bosmaaiers die er op dit moment te koop zijn. Hierbij wordt onder andere gekeken naar een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar ook naar andere belangrijke functies. Hoe wordt het gebruiksgemak bevorderd bij een bosmaaier en welke andere handige extra’s zijn welkom als je kiest voor het gebruik van een bosmaaier? Je kunt een keuze maken uit een van deze beste bosmaaiers van dit moment.

Makita EM2600U

Beste bosmaaiers - Makita EM2600UDe Makita EM2600U is een krachtige benzine bosmaaier met een groot voordeel. Deze bosmaaier maakt gebruik van een katalysator waardoor de verbranding efficiënter plaatsvindt. Hierdoor is deze maaier beter voor het milieu dan veel andere benzine bosmaaiers. Makita is een Japans merk dat veel innovaties in haar producten doorvoert en dat kun je terugzien in de Makita EM2600U. Deze tuinmachine kan als bosmaaier en als grastrimmer worden gebruikt. Daarnaast is deze machine ook geschikt voor het zwaardere snoeiwerk. Je kunt hierbij denken aan het snoeien van wilde begroeiing, grof onkruid en hoog gras. Prijs: €299.

Stiga SBC 252 D

Met de SBC 252 D van het merk Stiga krijg je een multifunctionele bosmaaier die ook als grastrimmer ingezet kan worden. De Stiga SBC 252 D heeft een 1,55 kW 51,7 cc 2-takt benzinemotor en heeft dus veel kracht. Hierdoor zijn ook de zwaardere karweien geen enkel probleem. Ook het snoeien van riet zal niet al te veel moeite kosten. De Stiga SBC 252 D weegt 8,3 kg en heeft een maximaal geluidsniveau van 116 dB. Verder is de maaibreedte 45 cm, wat betekent dat je in bijna 6 minuten 100 m2 kunt maaien. Prijs: €199.

Powerplus POWXG3042

De Powerplus POWXG3042 is zowel een betaalbare als goede keuze. Wanneer je op zoek bent naar een niet al te prijzige maar wel goede bosmaaier kun je de Powerplus POWXG3042 zeker overwegen. Deze benzine bosmaaier is geschikt voor allerlei klussen in de tuin, waaronder het snoeien van struiken en ander wildgroei. Je kunt gebruik maken van de zeer gebruiksvriendelijke fietsstuur-handgreep, die ervoor zorgt dat het gewicht zich verdeeld. Hierdoor hou je het een langer vol. Een ander voordeel is de Tap & Go functie: door eenvoudig met de trimkop op de grond te tikken zal het draad in de spoel zich eenvoudig vernieuwen. Prijs: €159.

Einhell GE-BC 43 AS

Voor de Einhell GE-BC 43 AS betaal je wat meer dan gemiddeld, maar daar krijg je veel voor terug. De trimmer heeft een krachtige 1,25 kW 43 cc 2 takt benzinemotor waarmee iedere klus in de tuin geklaard kan worden. Je kunt hierbij denken aan het snoeien van wilde begroeiing van bijvoorbeeld riet aan de waterkant. Ook grof onkruid en hoog gras is geen enkel probleem voor de Einhell trimmer. Voor het trimmen van je gazon verwissel je de messen voor een draadspoel zodat je gras er overal even strak bij ligt. Ieder moeilijk te bereiken plekje komt aan de beurt. Prijs: €251.