Deze soorten grastrimmers en bosmaaiers zijn te koop

De beste grastrimmers

Deze soorten grastrimmers en bosmaaiers zijn te koop

Stel, je bent op zoek naar een bosmaaier of grastrimmer: welke soorten kun je dan kopen? Er zijn verschillende soorten grastrimmers en bosmaaiers die op het eerste gezicht niet al te veel van elkaar zullen verschillen. In de meeste gevallen hebben al deze tuingereedschappen een gezamenlijk: het gras van je gazon trimmen, ook de moeilijk te bereiken plekken en het snoeien van wildgroei zoals onkruid en riet. Toch zit het verschil hem niet in het manier waarop je de bosmaaier of gazontrimmer gebruikt, maar wel in de manier waarop deze werkt. Dit komt door de aandrijving: je kunt hierbij kiezen uit benzine, accu of elektrisch.

Type 1: de benzine aandrijving

Het eerste type is de benzine aandrijving. Dit komt over het algemeen vooral voor bij bosmaaiers, maar je kunt ook een grastrimmer aanschaffen die een benzine aandrijving heeft. Het gebruik van benzine heeft een paar belangrijke voordelen. Zo kun je met een benzine aandrijving draadloos aan het werk gaan en is je bosmaaier ook vele malen krachtiger. Dit kan een hoop tijd schelen wanneer je aan de slag gaat met het snoeien van je tuin. Een nadeel is dat benzine niet altijd even milieuvriendelijk is. Daarnaast is een bosmaaier op benzine vaak een stukje zwaarder dan de andere modellen.

Type 2: de accu aandrijving

Het tweede type is de accu aandrijving. Dit kan zowel voorkomen bij trimmers als bij bosmaaiers, toch komt dit het meest voor bij grastrimmers. Wanneer je kiest voor een accu aandrijving krijg je te maken met een aantal voordelen. Zo werk je, net als bij de benzine aandrijving, draadloos en kun je dus overal eenvoudig komen. Het nadeel van een accu aandrijving is echter dat je een beperkte gebruiksduur hebt. Na een poosje is de accu leeg en kun je deze niet meer gebruiken tot hij weer opgeladen is. Wanneer je een grote tuin hebt is de kans groot dat het niet met één volle accu lukt.

Type 3: de elektrische aandrijving

Het derde en laatste type is de elektrische aandrijving. Deze komt vooral voor bij grastrimmers, maar ook een enkele bosmaaier maakt gebruik van deze aandrijving. Het grote voordeel van een elektrische aandrijving is dat je ten alle tijde stroomvoorziening hebt. Daarnaast is een elektrische grastrimmer vaak licht en makkelijk langere tijd te dragen. Je hebt alleen een stopcontact in de buurt nodig en je kunt zonder limiet aan de slag. Je hebt in de meeste gevallen wel een verlengsnoer nodig om overal bij te kunnen komen. Het nadeel kan zijn dat je last hebt van het verlengsnoer tijdens je werk.

Extra luxe in het gebruiksgemak

De verschillende types van bosmaaiers en kantenmaaiers uiten zich niet alleen in de aandrijving, maar ook in de extra luxe in het gebruiksgemak. Waar bij het ene model juist veel meer aandacht is besteed aan de gebruiksvriendelijkheid, is dat bij een ander model juist helemaal niet het geval. Het kan voorkomen dat je meer moet betalen voor luxe: je krijgt daar dan wel een prettig werkende bosmaaier of trimmer voor terug.