Hoe kies ik de juiste bladblazer?

De beste bladblazers

Hoe kies ik een bladblazer?

Als je op zoek bent naar een geschikte bladblazer, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten zodat je het juiste exemplaar kunt vinden. Er zijn namelijk aardig wat verschillende bladblazers op de markt, die allemaal zijn gemaakt voor verschillende soorten tuiniers en verschillende soorten tuinen. Het is daarom belangrijk dat je er achter komt wat voor tuinier jij bent, en wat jouw tuin nodig heeft! Wij zullen hier de verschillende bladblazers op een rijtje zetten voor je, zodat je een weloverwogen keus kunt maken met je aankoop. We zullen het hebben over verschillende factoren en eigenschappen van de accubladblazer, de benzinebladblazer en de elektrische bladblazer.

Een bladblazer met of zonder snoer?

McCulloch Li58GB bladblazerJe hebt bladblazers op de markt met veel verschillende energievoorzieningen. Eentje daarvan is de bladblazer met snoer, oftewel de elektrische bladblazer. Deze werkt zoals je waarschijnlijk al vermoedt op netstroom. Met de elektrische bladblazer moet je dus altijd een stroompunt dichtbij hebben, en hoogstwaarschijnlijk heb je ook een verlengsnoer nodig. Ga voor dit type tuinmachine goed na of je jouw tuin hiervoor geschikt beschouwt of misschien wat groot. Heb je een grote tuin, dan kun je beter niet gaan voor zo’n bladblazer, omdat je waarschijnlijk lange afstanden moet afleggen. Wel ben je met een bladblazer met snoer niet afhankelijk van het vullen van de benzinetank of het opladen van de accu.

Wat is de kracht die mijn bladblazer moet hebben?

Met bladblazers geldt uiteraard dat je voor zwaardere klussen en grotere tuinen, meer kracht nodig hebt. De kracht van bladblazers wordt uitgedrukt in de luchtstroom in km/u. Hoe beter het vermogen van de bladblazer, hoe hoger de luchtstroom. Wanneer je gaat voor een bladblazer met een zuigfunctie, dan wordt die zuigkracht uitgedrukt in liters per uur. Er zijn 3 categorieën bladblazers op basis van kracht, namelijk lichte, gemiddelde en zware bladblazers. Lichte bladblazers hebben een vermogen kleiner dan 250 km/u, gemiddelde bladblazers een vermogen tussen de 250 en 300 km/u en zware bladblazers een vermogen groter dan 300 km/u. Wanneer je onder zware omstandigheden werkt, of als het een langdurige en zware klus is, dan is een zware bladblazer aan te raden. Ook voor beroepswerkzaamheden is een zware variant aan te raden. Lichte en gemiddelde tuinmachines zijn geschikt voor de doe-het-zelf tuiniers.

Bladblazer kiezen | Welke eigenschappen h eb ik nodig?

Tegenwoordig heb je bladblazers in alle soorten en maten. Zo komen ze in veel verschillende uitvoeringen met allerlei speciale functies om het gebruiksgemak te vergroten. Kijk bijvoorbeeld eens naar bladruimers met zuigfunctie, die je veel werk besparen met het opruimen van de bladeren. Deze bladblazers beschikken ook bijna altijd over een versnipperfunctie. Het ligt natuurlijk wel helemaal aan het doel waarmee je de bladblazer gebruikt, of deze zuigfunctie nodig is. Kijk ook eens naar details als het volume van de opvangzak, wat bepaalt hoelang je aan één stuk ononderbroken kunt doorwerken. Een neuswiel aan de blaaspijp kan het gebruiksgemak ook vergroten. Een rugzakmodel kan je een lamme arm besparen.

Wil ik een benzinebladblazer, accubladblazer of elektrische bladblazer?

Bladblazers vallen in de bovenstaande categorieën te onderscheiden. Waar een benzinebladblazer meer geschikt is voor zwaardere klussen, zijn elektrische bladruimers vaak prima voor kleinere klussen. Een accubladblazer is vaak milieuvriendelijk en gebruiksvriendelijk. Ook maakt de accu bladblazer weinig herrie vergeleken met een benzine bladblazer. Ga ook vooral eens op zoek naar de best verkochte bladblazers op onze website waar je modellen kunt vergelijken. Zo maak je een weloverwogen keuze!