De beste heggenschaar merken

De beste heggenscharen

De 5 beste heggenschaar merken

Bosch, Metabo, Gardena, Husqvarna: het is slechts een greep uit de vele merken die heggenscharen in hun assortiment hebben. Wat zijn goede merken waar je verzekerd bent van een kwalitatief goede heggenschaar waar je langere tijd van kunt profiteren? Om het je wat makkelijker te maken kun je hier een overzicht vinden van de een aantal goede merken en hun beste heggenscharen. Op basis hiervan kun je een goede keuze maken en weet je zeker dat je een goede heggenschaar aanschaft.

Bosch

Het merk Bosch verbindt zich niet alleen aan heggenscharen, maar ook aan ander tuingereedschap en huishoudelijke apparaten. Vooral innovatie is belangrijk bij dit merk en dit kun je dan ook zeker terugvinden in de vele kwalitatief hoogwaardige Bosch heggenscharen die zij door de jaren heen hebben geproduceerd. Bosch heeft een aantal elektrische snoeischaren en een aantal heggenscharen op accu in het assortiment die bekend staan om hun goede kwaliteit. De beste heggenscharen van Bosch:

 • Bosch AHS 60-26 – lichtgewicht model voor middelgrote heggen
 • Bosch AHS 60-16 – speciaal ontworpen voor heggen van een kleiner formaat
 • Bosch AHS 50-26 – gebruiksvriendelijke heggenschaar voor middelgrote heggen

Black & Decker

Black & Decker GSL300-QW buxusschaarOok Black & Decker is wereldwijd producent van elektrische gereedschap en huishoudelijke apparaten. Het belangrijkste onderdeel van een goede heggenschaar van Black & Decker is duurzaamheid. Zij besteden dan ook veel aandacht aan het ontwikkelen van duurzame en hoogwaardige heggenscharen zonder daarbij inbreuk te doen op de kwaliteit. Als resultaat zijn er een groot aantal goede heggenscharen ontwikkelt die hun werk uitstekend doen, zowel als elektrische variant als heggenschaar op accu. De beste heggenscharen van Black & Decker:

 • PH5551-QS – kwalitatief hoogwaardige heggenschaar met telescopische steel
 • GSL300-QW – kleine en draadloze heggenschaar met een gewicht van 0,6 kg
 • BEHTS451-QS – hoge snoeicapaciteit en zeer geschikt voor middelgrote heggen

Makita

Het Japanse merk Makita is al jaren actief in de productie van elektrische gereedschappen waaronder ook heggenscharen. De oplaadbare accu’s van Makita zijn een van de beste die te verkrijgen zijn, omdat dit merk de voorloper is op het gebied van de lithium-ion accutechnologie. Verder streeft Makita ernaar om zich van concurrenten te onderscheiden op het gebied van kwaliteit en de snoeimachines worden dan ook met veel aandacht en zorg ontwikkelt en geproduceerd. De elektrische heggenscharen van Makita zijn sterk en hebben een goede kwaliteit. De beste heggenscharen van Makita:

 • Makita UH6580 – heggenschaar met drievoudige handgreep en mechanische rem
 • Makita UH5570 – lichtgewicht model met continue stroomvoorziening
 • Makita UH482DW – stille accu voor milieuvriendelijk snoeien

Stiga

Het merk Stiga maakt innovatieve heggenscharen en ander tuingereedschap, waar ze het verschil maken met andere merken door hun kwalitatief hoogwaardige heggenscharen die met grote zorg zijn ontwikkelt en geproduceerd. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop bij de snoeimachines van Stiga. Het brede assortiment van Stiga bestaat onder andere uit heggenscharen op accu en benzine. De beste heggenscharen van Stiga:

 • Stiga SHP 60 – draadloze heggenschaar op benzine voor middelgrote tot grote heggen
 • Stiga SMT 24 AE – heggenschaar met telescopische steel voor hoge heggen
 • Stiga SMT 226 – motor kan gebruikt worden in combinatie met andere tuingereedschappen