Buxusschaar kopen? Met deze heggenscharen snoei jij je buxus weer strak

De beste buxusscharen

Op zoek naar de beste buxusschaar? Met deze machines snoei jij je buxus weer strak

Heb jij een prachtige buxushaag in de tuin staan? Om deze zo mooi en strak mogelijk te houden is het belangrijk om deze heel goed te onderhouden, onder andere met het gebruik van de juiste heggenschaar. Je kunt voor een handheggenschaar kiezen, maar wist je dat er ook hele compacte elektrische heggenscharen bestaan die perfect zijn voor het snoeien en onderhouden van een buxushaag? Hier vind je niet alleen informatie over de buxushaag en hoe je hem moet verzorgen, maar ook de beste heggenscharen voor het onderhouden van deze prachtige heg. Lees hier meer over de beste buxusscharen van dit moment.

Over de buxushaag en verzorging

De beste buxusschaar kopen? - Bosch IsioDe buxushaag is een bekende en populaire haagsoort die dan ook bij veel mensen in de tuin staat. Om deze heg mooi en strak te houden is het belangrijk om hem minimaal twee keer in het jaar te snoeien. Eind mei is de beste tijd om de buxus voor de eerste keer te snoeien. In het begin van september doe je dit voor de tweede keer. Tussendoor kun je hem ook af en toe nog even bijschaven met een elektrische heggenschaar. Let er wel op dat je een buxus niet gaat snoeien op een zonnige dag, want dan kunnen de nieuwe blaadjes verbranden. Een buxusschaar is veelal voorzien van een accu wat zorgt voor veel bewegingsvrijheid. Zo wordt een buxushaag of heg snoeien een prettige beleving.

Een speciale buxus heggenschaar

Je kunt dus een elektrische heggenschaar aanschaffen die perfect is voor het snoeien van een buxus. Deze heggenscharen zijn online en in de winkel te koop en zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 50 euro. Het grote voordeel van deze accu heggenscharen is dat ze het werk grondig en goed doen, en ze zijn ook nog eens lekker licht en daardoor gemakkelijk vast te houden. Je weet dus zeker dat de buxus er het hele jaar door prachtig bij staat, dankzij het snoeien met een accu heggenschaar, speciaal voor de buxus.

De mogelijkheden voor accu buxusschaar

Je kunt verschillende modellen kiezen van diverse merken. Merken als Gardena, Wolf Garten, Black & Decker en Bosch hebben een kleine buxusschaar op de markt gebracht die ideaal is voor het snoeien van een buxus. De mogelijkheden op een rij:

Gardena ClassicCutr : €78,99

Hiermee kun je de vorm van je buxus weer helemaal tot leven brengen, dankzij de scherpte van de kleine mesjes. Deze accu buxusschaar weegt slechts 0,85 kg en is hiermee ideaal te gebruiken. Het compacte formaat maakt het ook mogelijk om hem overal mee naartoe te nemen.

Black & Decker GSL300-QW : €50,83

Deze volledig draadloze heggenschaar werkt op een 3,6 volt 1,1 Ah Li-Ion accu en weegt slechts 0,6 kg. Iedere kleine heg, waaronder de buxus, is gemakkelijk te snoeien dankzij het gebruik van deze goedkope heggenschaar. Wanneer je de accu oplaadt kun je dankzij de LED-indicatie het laadproces bekijken.

Bosch Isio : €79,99

Met een gewicht van 0,55 kg is de Bosch Isio buxus heggenschaar de lichtste van het stel. Het compacte apparaat kun je overal mee naartoe nemen en werkt krachtig op iedere kleine heg of struik dankzij de 3,6 volt Li-Ion accu. Met een volle accu kun je zo’n 50 minuten gebruik maken van deze heggenschaar met precisie geslepen messen.