Grastrimmers vergelijken

Bosmaaiers en grastrimmers vergelijken

Op zoek naar een goede bosmaaier of gazontrimmer waar je langere tijd van kunt profiteren? Dan is grastrimmers vergelijken noodzakelijk. Het aanbod van zowel bosmaaiers als grastrimmers is online erg groot en daardoor kan het lastig zijn om snel een goede keuze te maken. Daarom is het handig om online de verschillende modellen en uitvoeringen te bekijken en met elkaar te vergelijken. Maar waar kun je dit tuingereedschap op vergelijken, wat zijn andere belangrijke aandachtspunten en wat zijn 5 redenen om een grastrimmer aan te schaffen? Door een goede vergelijking te maken van de verschillende modellen kies jij straks de juiste bosmaaier of grastrimmer voor de klus in jouw tuin.

Grastrimmers vergelijken? Hier moet je op letten

Je kunt de verschillende bosmaaiers en grastrimmers eenvoudig op deze website vergelijken. Op deze pagina vind je de punten waar je de diverse modellen op kunt vergelijken en op basis hiervan kun je een keus maken. Op de verschillende merkenpagina’s vind je allerlei bosmaaiers en grastrimmers die je gemakkelijk kunt vergelijken. Waar kun bosmaaiers en grastrimmers op vergelijken?

Bosmaaiers en grastrimmers vergelijken - Einhell GE-BC 43 AS

 • Merk
 • Aandrijving
 • Snijmethode
 • Vermogen
 • Maaibreedte
 • Gewicht
 • Geluid
 • Prijs
 • Extra functies

Merk

Grastrimmers vergelijken op merk? Stiga, Einhell, Bosch en Wolf Garten: het is slechts een greep uit de vele merken waar je terecht kunt voor grastrimmers of bosmaaiers. Dit is dus ook een van de punten waarop je verschillende modellen kunt vergelijken. Ieder merk heeft zijn eigen kwaliteiten en positieve punten. Zo staat Wolf Garten bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding, maar kun je er bij Bosch van op aan dat je een innovatief en kwalitatief hoogwaardig product in huis haalt. Duurzaamheid staat bij een merk als Black & Decker hoog in het vaandel. Het is aan jou om te bepalen wat je belangrijk vindt in een product en bij welk merk je dit terugziet.

Aandrijving

Bij de aanschaf van een bosmaaier of grastrimmer kijk je onder andere naar de aandrijving. Dit kan zijn: accu, elektrisch of benzine. Alle drie hebben zij voor- en nadelen en deze kun je hieronder vinden.

 • Accu – een bosmaaier of grastrimmer op accu is draadloos en kun je dus overal mee naartoe nemen. Wel moet je de accu regelmatig opladen en kun je tussen de 20 en 50 min met een volle accu doen. Dit is niet altijd genoeg om de hele tuin mee te doen.
 • Elektrisch – met een elektrisch model ben je altijd verzekerd van stroom en kun je dus net zo lang over de tuin doen als je wilt, zonder dat de stroom opraakt. Wel heb je bijna altijd een verlengsnoer nodig om overal goed bij te kunnen, en deze kan in de weg liggen.
 • Benzine – net als een bosmaaier of grastrimmer op accu is ook de benzine variant draadloos. Wel is de benzine bosmaaier en trimmer wat minder milieuvriendelijk, zijn ze wat zwaarder en ook vaak wat luider.

Snijmethode

Je kunt bij het kiezen van een bosmaaier of grastrimmer ook kijken naar de snijmethode. Je kunt hierbij kiezen uit trimdraad of een mes. Het ligt er hierbij aan de situatie in jouw tuin: heb je veel last van wildgroei? Dan is een bosmaaier met mes een goede keuze. Wil je simpelweg de grasranden van je gazon goed bijwerken, dan is een grastrimmer met draad goed genoeg. Voor hoog gras is een bosmaaier met draad of een grastrimmer met mes de juiste keuze.

Vermogen

Grastrimmers vergelijken op vermogen? Hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger een bosmaaier of trimmer is. Dit betekent automatisch ook dat het gewicht vaak hoger is en dat ook het maximale geluidsniveau wat omhoog gaat. Maar met een krachtige bosmaaier of grastrimmer ben je wel verzekerd van een goed verzorgde tuin, zonder dat dit teveel tijd kost.

Maaibreedte

De maaibreedte van een bosmaaier of grastrimmer kan nogal verschillen en loopt uiteen van 23 tot 46 cm. De maaibreedte bepaalt hoeveel je in een keer kunt maaien. Hoe groter de maaibreedte, hoe meer je in één keer kunt doen en hoe sneller je dus klaar bent met de klus. Zo doe je met een bosmaaier of grastrimmer met een maaibreedte van 46 cm zo’n 6 minuten over 100m2.

Gewicht & Geluid

Een van de aandachtspunten bij het uitkiezen van een bosmaaier of gazontrimmer is het gewicht. Dit loopt ongeveer vanaf 1,5 kg en kan oplopen tot meer dan 10 kg. Hoe zwaarder het tuingereedschap is, hoe vervelender het wordt om deze langere tijd te gebruiken. Het kan dus een overweging zijn om voor een wat lichtere en dus minder krachtige bosmaaier of grastrimmer te kiezen.

Het maximale geluidsniveau kan ook een doorslag geven in de keuze van een bosmaaier of grastrimmer. Er zijn modellen met een maximaal geluidsniveau van meer dan 110 dB en dit betekent dat je ten eerste veiligheidsmiddelen zoals gehoorbescherming moet dragen en daarnaast ook buurtbewoners tot last kunt zijn. Er zijn ook minder luidruchtige modellen te koop, vanaf een maximaal geluidsniveau van 75 dB.

Extra functies

Wil je ook grastrimmers vergelijken op extra functies? Je kijkt bij de aanschaf van een bosmaaiers of kantenmaaiers namelijk ook vaak naar de extra functies op het apparaat. Dit kunnen verschillende dingen zijn, waaronder een telescopische steel of een beschermkap voor planten. Hier vind je een lijst van handige functies waarvan je kunt overwegen of je ze belangrijk vindt:

 • Telescopische steel – deze steel kun je verstellen en zo aan je eigen lengte aanpassen, zodat je een goede werkhouding aan kunt nemen.
 • Beschermkap – zorgt ervoor dat je zorgeloos rondom planten en bloemen kunt trimmen.
 • Extra handvat – geeft je extra grip, bijvoorbeeld bij het snoeien van wildgroei aan het water.
 • Draaibare kop – hiermee kun je overal goed bij, ook plekken die je normaal gesproken slecht kunt bereiken.
 • Led verlichting accu – dankzij deze verlichting weet je wanneer de accu bijna leeg is en wanneer hij weer volledig is opgeladen.

Grastrimmers vergelijken | Prijs

Natuurlijk speelt ook de prijs een belangrijke rol bij het uitkiezen van een bosmaaier of kantenmaaier. Een hoge prijs betekent niet altijd dat het een uitstekend product is: het is altijd belangrijk om naar de prijs-kwaliteitsverhouding te kijken. Over het algemeen zijn benzine bosmaaiers en grastrimmers duurder, maar wel krachtiger dan elektrische varianten of de accu modellen. Het hangt echter ook af van de grootte van je tuin: een kleine tuin heeft een minder krachtige en dus goedkopere uitvoering nodig dan een grote tuin of een tuin aan het water met veel wildgroei.