Bosch robotmaaiers

Een Bosch robotmaaier kopen? Hier vind je alle informatie over de verschillende modellen van dit merk en vele andere bekende robotmaaier merken. Door de vele verschillende robotmaaiers is het soms moeilijk om de juiste keuze te maken. Op het eerste gezicht zijn de automatische gazonmaaiers allemaal ontworpen om jou te ontlasten, maar toch zijn er heel veel robotmaaiers met verschillende prijzen, kwaliteiten en functies. De een heeft een grotere capaciteit, terwijl de andere uitgebreidere functies heeft waardoor jij helemaal niets hoeft te doen. Om je keuze iets makkelijker te maken kun je hier terecht voor je informatie over robotmaaiers van het merk Bosch.

Bosch: ook voor tuingereedschap

Bosch is een bekend producent van allerlei huishoudelijke apparaten als koelkasten, wasmachines, drogers, keukenmachines en tuingereedschappen zoals heggenscharen en grastrimmers. Sinds de komst van de Bosch Indego is het merk ook aanwezig op het gebied van automatische grasmaaiers. Met de robotmaaiers op de markt heeft Bosch gekozen voor het automatisch maaien in parallelle banen. Dit betekent dat je strakke lijnen terugziet in het gazon, in tegenstelling tot machines met een willekeurig patroon. Hier zie je juist helemaal geen lijnen terug. Het komt dus ook aan op smaak bij het uitkiezen van een robotmaaier.

Bosch robotmaaier modellen: Indego

Bosch robotmaaier - Indego 350 ConnectBosch Indego bestaat uit drie verschillende modellen; de Indego 350, de Indego 350 Connect en de Indego 400 Connect. Met deze robotmaaiers pleit Bosch voor een eenvoudige en comfortabele manier om een prachtig gazon te krijgen. De maairobots van Bosch hebben een aantal handige functies waarmee ze het gazon inderdaad op een makkelijke manier strak krijgen. Vooral kleinere tot middelgrote gazons hebben baat bij de robotmaaiers van Bosch, omdat deze een capaciteit hebben tot 400 m2. Naast het feit dat de automatische maaiers een mooi design hebben, zul je er vooral ook heel veel plezier van beleven.

Bosch Indego 350

De Indego 350 is een efficiënte robotmaaier met een capaciteit van 350 m2. Dankzij het mulchsysteem wordt het gemaaide gras gelijkmatig verdeeld over het hele gazon, zodat het goed bemest wordt en gezond blijft. Het maaisysteem bestaat uit drie mesjes die gelijkmatig te werk gaan en volgens een vast patroon het gazon maaien. Na de installatie zal je geen kind meer hebben aan de Indego 350, omdat de instellingen ervoor zorgen dat de robot grasmaaier zijn werk goed zal blijven doen. In 45 minuten is de tuinmachine volledig opgeladen en kan hij dus zo’n 30 minuten aan de slag op je gazon. Handige informatie over de Indego 350:

  • Maximale helling: 27%
  • Maaihoogte: 30 tot 50 mm
  • Maaibreedte: 19 cm.
  • Geluidsniveau: 63 dB

Bosch Indego 400

De Indego 400 is de grote broer van de 350, met als enige grote verschil dat deze een capaciteit van 400 m2 heeft. Net als de Indego 350 heeft de 400 Logicut, waarmee de vorm en grootte van het gazon opgeslagen wordt. Oop basis hiervan wordt de meest efficiënte maairoute berekend. Liggen er obstakels in de weg? Geen enkel probleem: dankzij de sensoren worden obstakels op tijd gezien en navigeert de robotmaaier hier handig omheen. Een andere handige functie van de Bosch Indego 400 is de Auto Calendar Function. Op basis van de grootte van het gazon wordt een maaischema samengesteld. Andere handige functies:

  • Volledig zelfstandige werking.
  • Maaisessie onthouden: gebruik de gemaaide stukken gazon, hier zal de robotmaaier niet meer terugkeren.
  • Laag geluidsniveau.

Maak kennis met Indego Connect

Zowel van de Indego 350 als 400 zijn speciale Connect-varianten van op de markt gebracht. Deze robotmaaiers (Indego 350 Connect en Indego 400 Connect) zijn te bedienen via een app op je smartphone of tablet. Op deze manier wordt het nog makkelijker om gebruik te maken van een Bosch robotmaaier. Met de app kun je niet alleen in de gaten houden wat het maaischema van de robotgrasmaaier is, maar kun je deze instellingen ook aanpassen, zonder dat je daarvoor naar buiten hoeft. De Auto Calendar Function zorgt er daarnaast ook voor dat het programmeren van je automatische grasmaaier zo gepiept is.

Logicut en mulchfunctie

Het logicut en het Mulchsysteem zijn twee grote voordelen waarmee de Bosch robotmaaiers zijn uitgerust. Het Logicut systeem zorgt ervoor dat de grootte van het gazon door middel van sensoren wordt berekend. Op basis van deze berekeningen kan de maairobot een schema maken, maar ook zones indelen en goede maairoutes bedenken. Het mulchsysteem zorgt voor de ultieme bemesting van het gazon: het versnipperde gras dient als voeding voor het gazon, om zo een vol en mooi groen geheel te creëeren.

Nuttige sensoren op de Bosch robotmaaier

Een Bosch robotmaaier beschikt over een aantal handige én veilig sensoren, waaronder de hefsensor. Deze sensor zal de messen en aandrijving doen uitschakelen wanneer de grasrobot wordt opgetild. De blokkeringssensor zorgt ervoor dat de machine van richting verandert wanneer het obstakels tegenkomt tijdens de route. Andere sensoren waar de robotmaaiers over beschikken zijn de hellingssensor en de overslagsensor.

De onderdelen van een bestelling

Bestel je een Bosch robotmaaier, dan zijn er een aantal dingen die je, naast de maairobot zelf, thuisgestuurd krijgt. Als eerst krijg je het basisstation, die je door middel van schroeven met een zeskantsleutel kunt bevestigen. Daarnaast ontvang je ook een set bevestigingspinnen en het begrenzingsdraad. Dit gebruik je om de grens voor de robotmaaier aan te geven en het werkgebied af te bakenen. Op deze manier weet de grasmaaier robot waar hij om moet draaien. De lengte van het begrenzingsdraad wat je uiteindelijk nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid die je nodig hebt voor de grootte van het gazon. Ook krijg je een voedingseenheid en twee draadverbinders meegestuurd.

Robotmaaier kiezen: verzekerd van de beste keuze

Nog overtuiging nodig voor het aanschaffen van een Bosch robotmaaier zoals de Bosch Indego M 700 of de Indego M+ 700? Bij ons kun je ook terecht voor het bekijken van andere merken en modellen, om zo tot de beste keus te komen. Door de vele keuzes kun je altijd wel een robotgrasmaaier vinden die geschikt is voor jouw gazon. Heb je een gazon met veel ongelijke delen? Dat is ook voor de meeste robotmaaiers geen enkel probleem, dankzij de geavanceerde modellen zijn hellingen tot 45% heel goed mogelijk. Ook voor de beste robotmaaiers van dit moment ben je bij TuinMechanisatie.nl op het juiste adres.