Bosch Indego 400 Connect robotmaaier

Bosch Indego 400 Connect robotmaaier

 • Gazonoppervlakte: 400 m2
 • Maaibreedte: 19 cm
 • Max. geluidsniveau: 63 dB

Sinds begin 2017 heeft de wereldwijd actieve traditionele onderneming Robert Bosch GmbH nieuwe maairobots op de markt gebracht. Deze omvatten de vier modellen Indego 350, Indego 400, Indego 350 Connect en Bopsch Indego 400 Connect. Door het feit dat 75 procent van de privétuinen in Nederland kleiner is dan 1.000 vierkante meter, zijn deze grasmaaierrobots ontworpen voor gazons van 20 tot 400 vierkante meter. De vier Bosch Indego modellen zijn ideaal voor het maaien van tuinen in stedelijke gebieden. Met deze modellen speelt Bosch consequent in op de behoeften van de gebruikers, omdat ze veel kleiner zijn en superieure maaiprestaties afleveren.

Het pakket bevat:Bosch Indego 400 Connect robotmaaier

 • Bosch Indego 400 Connect robotmaaier
 • Oplaadstation
 • Oplaadstationschroeven
 • Moersleutel met binnenzeskantsleutel
 • Stroomvoorziening voor laadstation
 • Grensdraad (125 meter)
 • Montageklemmen (180 stuks)
 • Twee kabelconnectoren
 • Twee afstandsmeetlatten
 • Bedienings- en installatiehandleiding

Installatie Bosch Indego 400 Connect

De installatie van de Bosch Indego 400 Connect robotmaaier moet door de gebruiker zelf worden uitgevoerd. Dit is geen probleem met de bij de levering inbegrepen installatie-instructies. De robotmaaier installatie en bediening is dan ook zeer eenvoudig dankzij het zelf verklarende HMI-display of dankzij de Connected Technology via Bosch Smart Gardening App. Echter, voordat je met de installatie begint, is het raadzaam om de installatie-instructies door te lezen. De benodigde gereedschappen die niet bij de levering zijn inbegrepen zijn o.a. een rubberen hamer en zijsnijder.

Na installatie van het basisstation bepaal je het werkbereik van de Bosch robotmaaier met behulp van de meegeleverde grensdraad (125 meter). Dit gebeurt door de kabel aan het gazon te bevestigen met behulp van de meegeleverde bevestigingsklemmen (180 afhankelijk van het model). En omdat de kabel is voorzien van afstandsmarkeringen is het niet nodig om de afstand te meten. Dit maakt het leggen gemakkelijker en sneller! Vervolgens sluit je de grensdraad aan op het laadstation en activeer je het geheel. Nadat de eerste afstelling van de robot maaier is uitgevoerd en de lithium-ionbatterij van 18 Volt 2,5 Ampere-uur in ca. 45 minuten is opgeladen, kan de Bosch Indego 400 Connect aan zijn eerste reis beginnen.

Maaipatroon

Wanneer de machine voor de eerste keer langs de grensdraad navigeert, brengt de Bosch Indego 400 Connect robotmaaier de exacte grootte van het te maaien gazon in kaart. Dit doet hij met behulp van sensoren in combinatie met de bijbehorende software. Dankzij het geïntegreerde navigatiesysteem “Logicut” maaien de Bosch Indego robotmaaiers in parallelle banen, waarbij de gazonranden altijd als eerste een maaibeurt krijgen. Niet alleen is dit energiezuinig, maar het snijpatroon is ook nauwkeuriger, hoewel de Indego zeer snel is in vergelijking met willekeurige navigatieapparatuur. Zelfs kleine heuvels en hellingen zijn voor hen niet problematisch dankzij hun klimvermogen van +27 procent (15 graden). Een ideale partner voor je gazononderhoud!

Bosch Indego 400 Connect: kenmerken

Door de weerbestendige constructie maaien deze robotgrasmaaiers in bijna elk weertype. Nadat de grasrobot het gazon ongeveer 30 minuten heeft gemaaid, is de accu bijna leeg. Hierna rijdt de tuinmachine automatisch naar het laadstation om op te laden. De functie “Autokalender” maakt handmatige programmering van de maaicyclus overbodig. Dit betekent dat de vier Indego odellen onafhankelijk van elkaar de maaicyclus bepalen die ideaal is voor het gazon en de bijbehorende maaikalender creëren. Het is echter ook mogelijk om zelf een weekprogramma aan te maken. Dit gebeurt via het vanzelfsprekende bedieningsdisplay. En omdat de robotmaaiers weten welk gebied al gemaaid is, wordt er niet onnodig gemaaid.

De scherpe robotmaaier messen met een maaibreedte van 19 centimeter maaien de grassprieten precies en versnipperen ze tot fijne mulch. Het maaisel blijft dus achter op het gazon en hoeft je niet op te ruimen. Daarbij vind je nauwelijks hinder van het geluid van de robot grasmaaier. Omdat de robot grasmaaiers zeer stil werken met een geluidsniveau van ongeveer 63 decibel, kunnen ze zelfs gebruikt worden tijdens de lunchpauze of op zondag. Ook hebben ze geen moeite met gazons die over kleine hellingen of oneffenheden beschikken. De wielen zijn namelijk voorzien van speciale banden. Deze zorgen ervoor dat de Bosch Indego 400 Connect veilig werkt in vochtige omstandigheden en op hellingen om het gazon te beschermen.

Maait ook met regen

Dankzij de weerbestendige constructie maaien ze in bijna elk weertype. Nadat de Bosch Indego 400 Connect het gazon ongeveer 30 minuten heeft gemaaid, is de accu bijna leeg en rijdt hij automatisch naar het laadstation om op te laden. De functie “Autokalender” maakt handmatige programmering van de maaicyclus overbodig. Dit betekent dat de vier Indego-modellen onafhankelijk van elkaar de maaicyclus bepalen die ideaal is voor het gazon en de bijbehorende maaikalender creëren. Het is echter ook mogelijk om zelf een weekprogramma aan te maken via het vanzelfsprekende bedieningsdisplay. Omdat de Bosch maairobots weten welk gebied al gemaaid is, wordt er geen dubbele snede gemaakt. En wil je graag extra grensdraad of een robotmaaier garage kopen, dan kun je deze uiteraard als extra robotmaaier accessoires bijbestellen.

Mulch functie

Bosch Indego gazonrobots hebben een mulchmaaier uitgerust met drie zeer scherpe roterende messen. Omdat deze dun en schuin zijn, is een snellere snede mogelijk. De gemaaide, fijngehakte punten van het gras worden niet verzameld, maar blijven op het gazon en dienen als biologische meststof.

Batterij en laadstation

De Bosch Indego 400 Connect robotmaaiers worden geleverd met het laadstation inclusief stroomvoorziening, bevestigingsschroeven en inbussleutel. Eerst en vooral moet het laadstation zich op de grond bevinden en beschermd zijn tegen direct zonlicht. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat de accu te heet wordt en mogelijk niet maait bij langdurige blootstelling aan sterk zonlicht. Het is ook noodzakelijk om een stopcontact in de buurt van de locatie te hebben. Er moet ook rekening mee worden gehouden dat de maairobots van Bosch over lange afstanden naar het laadstation rijden. Vandaar is het belangrijk dat je de grensdraden goed met het basisstation verbindt. Om diefstal te voorkomen, dient de locatie van het laadstation zodanig worden gekozen dat derden er geen zicht op hebben. Zodra de geschikte plaats voor de basis is gevonden, zet je deze vast met de vier meegeleverde bevestigingsschroeven en de inbussleutel.