Bosch Indego 350 robotmaaier

Bosch Indego 350 robotmaaier

  • Gazonoppervlakte: 350 m2
  • Max. geluidsniveau: 63 dB
  • Maaibreedte: 19 cm

Deze Bosch Indego 350 robotmaaier kan twee keer zo snel maaien als andere robotmaaiers dankzij het intelligente navigatiesysteem “Logicut”. De automatische grasmaaier verkort het gazon in parallelle banen. Daarom maait de Bosch Indego geen enkel punt tweemaal. Hij is optimaal geschikt voor gazons tot 350 m² met hellingen tot ±27%. De “Auto Calendar” functie bepaalt het ideale maairitme op basis van de grootte van het gazon en de maaitijd. Zo krijgt je gazon automatisch de verzorging die het nodig heeft.

Bosch Indego 350: efficiënt maaien dankzij “Logicut” navigatie

Bosch Indego 350 robotmaaierDe robot gazonmaaier is geschikt voor gazons tot 350 m². Speciale banden zorgen voor een stevige grip, zelfs op een gladde ondergrond en helpen hellingen tot ±27% (15°) te beheersen. Met slechts 63 dB is de maairobot relatief stil tijdens het werk. Met het navigatiesysteem “Logicut” maait de machine snel en efficiënt. Eerst maait hij langs de grenzen van je gazon en daarna bedekt hij het gebied per rijstrook. Zo laat hij geen enkel punt onbewerkt of maait hij twee keer. Daarom werkt deze Bosch robotmaaier tot twee keer sneller dan robots met willekeurige navigatie. Daarnaast beschikt het toestel over een “Auto Calender” functie wat zorgt voor een optimale verzorging van je gazon.

Na het in kaart brengen van het gazonoppervlak en het bepalen van de maaitijd berekent Bosch Indego 350 zelfstandig het optimale maairitme. Zo kan hij de verzorging van je tuin exact aan je behoeften aanpassen en volgt hij automatisch het weekprogramma. Wanneer de batterij bijna leeg is, keert hij terug naar het laadstation om op te laden. Daarna keert hij terug naar zijn werk en begint op het punt waar hij eerder is gestopt.

Een gezond en groen gazon dankzij de mulch functie

Met zijn scherpe messen verkort de robotgrasmaaier het gras precies. De maaihoogte kan eenvoudig met een knop in drie stappen (30/40/50 mm) worden ingesteld. Het toestel maait daarna de grassprieten in fijne stukken. Ze vallen op de grond en worden langzaam afgebroken en bemesten op deze wijze je gazon op een natuurlijke manier. Het resultaat: een gezond en groen gazon. Omdat je het gras niet meer hoeft aan te harken en af te voeren, is een robot maaier erg geschikt voor mensen met een pollenallergie. De bediening van de Bosch Indego 350 is gemakkelijk te noemen. Alle instellingen en programma’s kunnen worden uitgevoerd op een intuïtief display. Activeer bijvoorbeeld de Autokalender en definieer een individueel maaischema voor je robotmaaier.

Eenvoudige installatie van het dockingstation

Bosch Indego 350 robotmaaier is snel geïnstalleerd. Duidelijke symbolen ondersteunen een optimale plaatsing van het laadstation. Draden kunnen worden opgeslagen in kabelgoten. Etiketten op de grensdraad geven de optimale afstand voor de bevestigingselementen aan. De installatievideo laat zien hoe je je robot grasmaaier installeert. Bosch heeft naast een nogal ontmoedigende handleiding, een reeks briljant eenvoudige instructievideo’s op zijn website (bosch-indego.com/gb/nl). Om je maairobot te laten werken, moet je de omtrek van het gebied dat je wilt maaien, uitpinnen met behulp van de benodigde kabel en plastic pinnen. Deze omtrek fungeert als een grens die de maaier niet kan oversteken en moet 35 centimeter van de rand van het gazon worden geplaatst.

In de doos vind je een handige uitklappende kartonnen liniaal, omdat je de kabel op regelmatige afstanden moet vastpinnen. Zoek je een robotmaaier van Bosch welke je ook via een app kunt bedienen? Kijk dan eens naar de Bosch Indego 350 Connect.

Maximale veiligheid en garantie

De robot maaier is uitgerust met verschillende sensoren voor een veilige werking. Hoge gevoelige tastsensoren en een rubberen buffer voorkomen het raken van obstakels. Met een handmatige stopknop schakel je de Indego snel uit. Een antidiefstalbeveiliging weet wanneer de robotmaaier uit zijn gedefinieerde maaigebied wordt gehaald. Het systeem is vergrendeld en kan alleen worden ontgrendeld met een individuele PIN-code. Om extra garantie te krijgen, registreer je de Bosch Indego 350 online op “MyBosch”. Je krijgt dan één jaar fabrieksgarantie extra. Meer informatie over je apparaat is hier ook beschikbaar.