Bosch Indego 350 Connect robotmaaier

Bosch Indego 350 Connect robotmaaier

 • Gazonoppervlakte: 350 m2
 • Max. geluidsniveau: 63 dB
 • Maaibreedte: 19 cm

Met de nieuwe Indego 350 Connect robotmaaier kunnen thuisgebruikers moeiteloos maaien. Na de eerste installatie zal de grasmaaier volledig zelfstandig draaien, zichzelf opladen wanneer het nodig is en op logische wijze je tuin in kaart brengen om zo efficiënt mogelijk te maaien.

Bosch Indego 350 Connect robotmaaier met App-besturing

Bosch Indego 350 Connect robotmaaierDeze Indego robotmaaier van Bosch is uitgerust met het intelligente navigatiesysteem “Logicut”. Het maait oppervlakten tot 350 m² incl. hellingen tot ±27% (15°) tweemaal zo snel als andere grasmaaierrobots die willekeurig navigeren. Door gebruik te maken van dit navigatiesysteem verkort het de maaitijd van het gazon per rijbaan, zonder overlappingen of het weglaten van gebieden. Daarnaast maakt de “Connect-functie” het mogelijk om de robotmaaier onderweg te bedienen – via een app voor smartphone of tablet. Bosch Indego 350 Connect zorgt volledig automatisch voor een goed onderhouden gazon. De maairobot is geschikt voor oppervlakken tot 350 m². Een speciale band helpt hellingen tot ±27% (15°) te overwinnen en biedt een stevige grip, zelfs op gladde oppervlakken. Tevens werkt het toestel relatief stil met een geluidsniveau van slechts 63 dB.

Opladen

Dit model is in staat om oppervlakten tot 350 m2 te maaien en maait tot 30 minuten per lading. De Indego doorloopt cycli van maaien en laden om ervoor te zorgen dat je gras er altijd netjes gemaaid uitziet. Nadat de Bosch robotmaaier je gazon in kaart heeft gebracht, stelt hij een maaischema in dat past bij je tuinformaat. Er is dus geen handmatige programmering nodig! Omdat de Indego een betrouwbare lithium-ionbatterij gebruikt, is er ook een minimaal stroomverbruik, minder lawaai en minder luchtvervuiling dan bij conventionele maaiers.

“Logicut” navigatiesysteem voor een optimaal snijbeeld

Terwijl andere robotmaaiers willekeurig maaien, heeft Bosch haar modellen ontworpen met een parallelle maaistrategie om een efficiënte en volledige dekking te garanderen dankzij de intelligente LogiCut-navigatie. De robot grasmaaier weet waar hij al gemaaid heeft, dus na een lading keert hij terug naar een nieuw gebied in plaats van steeds opnieuw op hetzelfde stuk gazon te rijden. Door te werken met een parallelle maaistrategie, zal de maaier bij elke maaibeurt zijn route variëren, wat helpt om problemen bij het gras te voorkomen. De Bosch Indego 350 Connect robotmaaier maait met een intelligent navigatiesysteem “Logicut” voor een prachtig maairesultaat. Na eerst de gazonranden langs de grensdraad te hebben gemaaid, rijdt de maaier verder over het gazon. Dit is niet alleen snel en efficiënt, maar zorgt er ook voor dat geen enkel gebied twee keer wordt gemaaid of weggelaten.

Bediening via smartphone of tablet

Het maakt niet uit waar je je bevindt, je kunt je robot grasmaaier overal benaderen, programmeren of updaten. Met behulp van GSM-technologie is de Bosch Indego 350 Connect verbonden met je smartphone of tablet en kan gemakkelijk worden bediend via de app. De app is beschikbaar voor: Android: versie 4.0.3 of hoger en iOS: versie 8.0 of hoger. Je kunt de instellingen ook direct op het apparaat uitvoeren. Een gebruiksvriendelijk display leidt je door de verschillende keuzes.

Optimaal maairitme dankzij de functie “Autokalender”

Na het in kaart brengen van het gazonoppervlak en het bepalen van de maaitijd berekent de Bosch Indego 350 Connect automatisch het optimale maairitme. Het past de tuinverzorging optimaal aan de eisen van je woning aan. De robotmaaier volgt het berekende tijdschema volledig automatisch. Wanneer de accu bijna leeg is, keert de robotmaaier automatisch terug naar het laadstation om op te laden. Daarna zet hij zijn werk weer zelfstandig voort.

Mulch functie voor een gezond gazon

Met zijn scherpe, roterende maaimessen maait de robotmaaier altijd maar een klein beetje van de grassprieten. Het gemaaide gras (mulch) valt op de grond, waar het na verloop van tijd afbreekt. Dat betekent dat er ook geen zakken gemaaid gras zijn om af te voeren. Het dient dus als natuurlijke meststof. Dit maakt je gazon na verloop van tijd mooi groen en dicht. De maaihoogte kan overigens eenvoudig in drie stappen (30/40/50 mm) worden ingesteld met behulp van een gemakkelijk toegankelijke knop.

Snelle installatie van de Bosch Indego 350 Connect

Na slechts enkele stappen is je Indego Connect klaar voor gebruik: er zijn verschillende symbolen aan het laadstation bevestigd. Zij helpen bij de juiste plaatsing van het station. Kabels kunnen optimaal in het geleidingskanaal worden opgeborgen. 75 cm afstandsmarkeringen op de grensdraad vergemakkelijken de installatie en bevestiging. Bekijk de installatievideo om te zien hoe je je robotgrasmaaier in gebruik kunt nemen.

Veiligheid dankzij vele sensoren

Verschillende sensoren zorgen voor een veilige werking van de Bosch robotmaaier. Zeer gevoelige tactiele sensoren en een rubberen buffer voorkomen een botsing met obstakels. In geval van nood kan de automatische grasmaaier binnen een fractie van een seconde worden uitgeschakeld met behulp van een handmatige stopknop. Het antidiefstalsysteem detecteert wanneer de robotmaaier uit het gedefinieerde gebied wordt verwijderd en vergrendelt het systeem. Alleen met een persoonlijke PIN-code kun je het apparaat weer ontgrendelen.

Optimale ondersteuning en klantenservice voor je robotmaaier

Op “MyBosch” kun je je Bosch Indego 350 Connect online registreren. Op het portaal vind je veel nuttige informatie over je apparaat. Je ontvangt ook een extra jaar fabrieksgarantie. Met de registratie heb je een volledige fabrieksgarantie van drie jaar op je robotmaaier van Bosch.

2 reacties op “Bosch Indego 350 Connect robotmaaier”

  1. Hallo Paul,

   De Bosch Indego robotmaaier maait je gras parallelle banen tot 10 meter met een vooraf ingestelde afstand tussen de lijnen van 20 centimeter. Deze afstand wordt bij hoger gras automatisch verkleind. Je kunt de maaispoor-overlapping via het menu zelf wijzigen. Zie hiervoor de gebruikershandleiding.

   Vriendelijke groeten,
   TuinMechanisatie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *