Bosch heggenscharen

Een Bosch heggenschaar kopen? Bosch staat bekend om zijn goede kwaliteit in tuingereedschap en daarom kun je erop vertrouwen dat je een sterke heggenschaar aanschaft. Hier vind je al je informatie over de heggenscharen die de fabrikant in het assortiment heeft. Voor welke types kun je bij Bosch terecht, wat is de kwaliteit en hoeveel betaal je ervoor? Hoewel heggenscharen zijn gemaakt om jou te ontlasten in de tuin, er bestaan (ook per merk) veel verschillen in de aandrijving en werking van de verschillende modellen. Door het ruime aanbod van snoeimachines is het soms moeilijk om een keuze te maken. Op deze website kun je terecht voor informatie en advies zodat je goed voorbereid een keuze maakt.

Bosch heggenschaar assortiment

Bosch heggenschaar - AHS 50-20 Li accu heggenschaarBosch is een groot merk dat al jaar en dag een van de grootste merken is op het gebied van tuingereedschap en andere apparaten. Het bedrijf werd in 1886 in Duitsland opgericht en is door de jaren heen uitgegroeid als een grote speler. Naast gewoon gereedschap is het merk ook bekend door het kwalitatief hoogwaardige tuingereedschap, waar ook de heggenscharen onder vallen. Bij Bosch staat innovatie hoog in het vaandel en dit kun je dan ook terug zien in de vele producten die door de jaren heen zijn ontwikkelt. Een heggenschaar met accu en de elektrische variant staan ook bekend om hun degelijke kwaliteit!

De talrijke heggenscharen zijn op te splitsen in twee types: elektrisch en aangedreven door accu. Je kunt dus kiezen uit een compleet assortiment van snoeimachines met of zonder kabel. Bosch heeft een AHS-serie (zoals de AHS 55-20), de AdvancedHegdeCut serie en de EasyHedgeCut serie. Verder zijn er nog een aantal accu heggenscharen met een telescoopslang en draaiende kop die het mogelijk maakt om een heg moeiteloos vanaf de grond te snoeien. Hieronder vind je een overzicht van enkele heggenscharen van Bosch met daarbij de meest belangrijkste functies.

AHS 55-16

Deze lichtgewicht elektrische heggenschaar is het juiste gereedschap wanneer je de heg moeiteloos wil snoeien. Vooral wanneer je een kleine of middelgrote heg in de tuin hebt staan is de Bosch AHS 55-16 een goede keuze. Deze tuinmachine heeft een sterke 450 Watt motor en het mes heeft een lengte van 55cm.

AHS 45-26

De AHS 45-26 bewijst dat de heg snoeien geen zware klus hoeft te zijn. Deze elektrische heggenschaar is licht, makkelijk te gebruiken en daarnaast beschikt dit model nog over een groot aantal extra functies die het gebruik nog makkelijker en aangenamer maken. De 550 Watt motor zorgt ervoor dat je krachtig kunt snoeien. Andere handige functies op de Bosch AHS 45-26 zijn:

 • Slipkoppeling met een hoog draaimoment door optimaal snoeivermogen
 • SoftGrip aan de achterste greep
 • Verbeterde grip aan het front voor goede gewichtsverdeling
 • Zaagfunctie voor takken tot 32 mm diameter

AHS 65-34

Ook de Bosch AHS 65-34 is een elektrische heggenschaar die een stuk (tot 15%) lichter is dan de vorige modellen: 3,8 kg. De motor van 700 Watt staat garant voor maximale prestaties en ook de slipkoppeling zorgt ervoor dat het snoeien nog preciezer gaat. Het mes is scherp en heeft een mesafstand van 34mm. Staat je heg bij een muur? Geen enkel probleem, want met de ‘mesprotector’ loop je geen risico op een beschadigd mes.

EasyHedgeCut 12-35

Deze Bosch heggenschaar heeft alles wat je zoekt in een heggenschaar. Hij is licht, compact en gemakkelijk te gebruiken. Kleinere en middelgrote heggen zijn vooral geschikt voor deze snoeischaar. De Bosch EasyHedgeCut 12-35 heeft één accu en één oplaadapparaat waar je naast je heggenschaar ook andere Power for ALL gereedschappen van de fabrikant mee kunt opladen. Het mes is 350 mm lang en heeft een mesafstand van 15 mm. Het grote voordeel van deze tuinmachine is dat je urenlang met een accu door kunt snoeien, zonder dat je afhankelijk bent van stroom.

AdvancedHedgeCut 36

Met de Bosch AdvancedHedgeCut 36 heggenschaar heb je geen last meer van draden tijdens het snoeien van je heg. Deze snoeimachine werkt op een snelle accu die binnen 25 minuten 80% is opgeladen. Daarnaast kun je met een volle 36 Volt accu zo’n 300 m2 heg snoeien. Andere handige informatie:

 • Meslengte: 540 mm
 • Mesafstand: 20 mm
 • Oplaadtijd: 45 minuten
 • Zaagfunctie: takken tot 25 mm kunnen worden gesnoeid

Altijd een Bosch snoeimachine naar keuze

Dankzij het brede assortiment van Bosch is er altijd wel een heggenschaar te vinden die aan jouw vraag voldoet. Heb je een kleine heg die onderhoud nodig heeft, of juist een wat grotere en hogere heg? Hierop kun je je keuze bij Bosch gemakkelijk aanpassen.

Top 3 heggenscharen voor een kleine heg

 • AHS 45-16goedkope heggenschaar ideaal voor kleinere heggen
 • AHS 55-16 – lichte heggenschaar, en perfecte voor kleine heggen
 • AHS 60-16 – speciaal ontworpen voor heggen van een kleiner formaat

Top 3 heggenscharen voor een middelgrote tot grote heg

 • AHS 60-26 – lichtgewicht model voor middelgrote heggen
 • AHS 50-26 – gebruiksvriendelijke heggenschaar voor middelgrote heggen
 • AHS 65-34 – voor grote heggen gebruik je deze heggenschaar

De kwaliteit van een Bosch heggenschaar

Welke heggenschaar je ook kiest, je zult snel genoeg ontdekken dat de kwaliteit van je tuingereedschap zeer goed is. Dit is dan ook een van de redenen dat veel mensen kiezen voor een heggenschaar van Bosch. De nieuwste snoeischaren zijn uitgerust met een aantal handige extra’s die je goed kunt gebruiken, waaronder:

 • Mesbescherming – ook met heggen die bij een muur of schutting staan is het gemakkelijk snoeien
 • Slipkoppeling – met een eenvoudige handbeweging kun je ieder plekje op de heg meenemen zonder dat je iets overslaat
 • Licht model – hoe lichter, hoe makkelijker je de heggenschaar kunt gebruiken zonder dat je last krijgt van je armen of rug

Kies voor een goede tuinmachine

Een Bosch heggenschaar zoals de Bosch AHS 50-20 Li brengt je dus allerlei functies en extra’s die je goed kunt gebruiken wanneer je aan de slag gaat met het snoeien van je heg. Online kun je alle heggenscharen van de fabrikant bekijken en zo een keuze maken. Wil je ook andere merken bekijken en vergelijken? Kijk dan op deze site naar de andere merkenpagina’s om zo een goede keuze te maken.