Bosch handgrasmaaier

Bosch handgrasmaaiers

Wanneer je de merknaam Bosch hoort, denk je waarschijnlijk aan vele soorten gereedschappen en technologie. De kans is groot dat je al vaker met de gereedschappen van dit merk hebt gewerkt, het is immers één van de grootste namen op het gebied van verscheidene soorten technologie. Of het nu gereed om gereedschappen, autotechnologie, bouwtechnologie of consumentenproducten… Bosch is het merk voor jou. Duitse degelijkheid, dat is wat dit bedrijf al sinds de 19e eeuw aan jou garandeert. Dit geldt tevens voor de Bosch handgrasmaaier die in het assortiment van dit bedrijf terug te vinden zijn. Lees hieronder meer over dit merk en de beste handgrasmaaiers die zij aan hun klanten aanbieden.

Bosch beschikt over een groot assortiment aan handgrasmaaiers, wat inhoudt dat je veel keuzes hebt te maken. Hierbij heb je veel overwegingen die je in de gaten dient te houden: het budget, jouw eigen wensen, de eigenschappen van de grasmaaier en de extra functies die je ook daadwerkelijk kunt gebruiken. Aan wat voor functies kun je zoal denken? Denk aan de breedte, gras opvang en dergelijke.

De voordelen van een Bosch handgrasmaaier

Bosch handmaaiers beschikken over alle voordelen die van nature verbonden zitten aan handgrasmaaiers. Ten eerste is een handgrasmaaier eenvoudig te gebruiken, want de aansturing is simpel: door middel van je eigen handen duw je de grasmaaier voort, waarbij de messenbladen draaien en het gras maaien. Door de wendbaarheid van het apparaat, je kunt zelf sturen waar deze naartoe gaat, kun je elke hoek van het gazon bereiken. Vaak kun je ook de maaihoogte instellen, zodat het gras precies op de manier die jij voor ogen hebt gemaaid wordt.

Daarnaast beschikken Bosch kooimesmaaiers van zichzelf over enkele voordelen ten opzichte van andere soorten grasmaaiers, denk aan elektrische maaiers of grasmaaiers met een motor. Omdat een handmaaier door een persoon zelf wordt aangedreven, heb je geen last van bedrading, een lege accu of het continu moeten inkopen van benzine. Daarnaast is het tevens een milieuvriendelijke optie, want je verbruikt geen energie of stoot geen gassen uit. Goedkoop en beter voor het milieu, ideaal!

De functies van een Bosch handgrasmaaier

Natuurlijk verschillen de mogelijkheden, en daarmee ook de voordelen, per model. Zo zijn sommige modellen breder of beschikken ze over een opvangbak voor het gras. Erg handig, want dit scheelt een hoop opruimwerk. Hieronder worden een aantal functies in wat meer detail besproken.

Aandrijving

Een Bosch handgrasmaaier wordt, net als ieder andere loopmaaier, aangedreven door de persoon zelf. Met je eigen handen stuw je de maaier voort naar de plekken die nog gemaaid dienen te worden. Behalve dat je hierdoor meer controle hebt over de plekken die je gaat maaien, zorgt dit er tevens voor dat zaken als bedrading, een accu (bij de Bosch Universal Rotak 36-550 accu grasmaaier en de Bosch Easy Rotak 36-550) of benzine voor de motor niet nodig zijn. Dit scheelt een hoop kosten (benzine is immers zeer prijzig), maar het zorgt er daarnaast voor dat de hand grasmaaier het meest milieuvriendelijke alternatief is als het gaat om grasmaaiers. Daarnaast is het zo dat dit type grasmaaier nauwelijks geluid maakt, zeker in vergelijking met het ronkende geluid dat door sommige grasmaaiers met motor wordt geproduceerd. Dat zullen jouw buren enorm waarderen!

Messenbladen

Een handmaaier is zo goed als de messenbladen die het gras daadwerkelijk de juiste lengte geven. Gelukkig zit dat bij de grasmaaiers van Bosch wel goed. Wat wel verschilt per model is het instellen van de maaihoogte. Bij een model als de Bosch AHM 38 is dit centraal in te stellen, in één handeling staat bij elke as de maaihoogte ingesteld. Bij een goedkopere variant zoals de Bosch AHM 30 is dit echter niet het geval, hierbij dien je de maaihoogte per wielas in te stellen. Dat levert je dus net iets meer werk op. Daarentegen zijn deze grasmaaiers voorzien van een klikvergrendeling, zodat de maaihoogte altijd vast staat.

Breedte

De modellen van Bosch kunnen verschillen qua breedte, waarbij de regel is: hoe breder de loopmaaier, des te prijziger deze variant zal zijn. Voor een kleine tuin voldoet een grasmaaier met een wat geringere breedte, maar voor (middel)grote tuinen kun je waarschijnlijk beter kiezen voor een wat bredere variant. Immers scheelt je dit net wat meer werk. De AHM 30 kooimaaier maait in stroken van 30 centimeter, bij de AHM 38 is dit 38 centimeter.

Opvangbak

De opvangbak is veelal een onderdeel van de duurdere varianten, bij goedkope varianten zit deze bak veelal niet standaard inbegrepen. Echter is dit onderdeel wel handig om te hebben, want het scheelt je toch een hoop werk. Immers dien je gemaaid gras achteraf op te ruimen. Als al het gemaaide gras al in één bak opgevangen is, hoef je dit niet meer te verzamelen. Een duurdere variant zoals de AHM 38 beschikt over een opvangbak, een goedkoper model zoals de AHM 30 bezit geen opvangbak.

Bosch handgrasmaaier soorten

In het assortiment zijn meerdere handmaaiers te vinden, elk met hun voor- en nadelen. Bij de keuze voor een bepaalde grasmaaier is het van belang om jouw eigen wensen en behoeften te overlappen met de eigenschappen, zodat je snel de grasmaaier vindt die hier het beste op aansluit. Ook het budget kan een rol spelen bij de keuze voor een bepaalde grasmaaier. Hieronder worden de handgrasmaaiers van Bosch in meer detail beschreven.

Bosch AHM 30

Bosch handgrasmaaier - AHM 30De goedkoopste variant in het assortiment. Dankzij een breedte van 30 centimeter is deze grasmaaier ideaal voor de wat kleinere tuinen, of wanneer je over een kleiner budget beschikt.

 • Breedte van 30 centimeter.
 • Voordelig geprijsd.
 • Maaihoogte is per wielas in te stellen en dankzij de klikvergrendeling zal deze perfect ingesteld blijven tijdens het maaien. Tussen de 12 en 40 millimeter in te stellen.
 • Vrijwel geluidloos en geheel draadloos.
 • De milieuvriendelijkste keuze.

Bosch AHM 38

Bosch handgrasmaaier - AHM 38Een iets duurdere variant, omdat deze maaier iets breder is (38 centimeter) en tevens beschikt over een opvangbak voor het gemaaide gras. Ook kun je kiezen voor de Bosch AHM 38C, een variant zonder opvangbak.

 • 38 centimeter breed, meer geschikt voor de net wat grotere tuinen.
 • Een opvangbak van 25 liter waarin het gemaaide gras opgevangen kan worden.
 • Maaihoogte centraal in te stellen voor alle wielassen.
 • Hoge snijkwaliteit.
  Prettig te gebruiken.