Bosch grastrimmers en bosmaaiers

Denk je erover om tuingereedschap van Bosch aan te schaffen? Je kunt bij de fabrikant zowel een bosmaaier als een grastrimmer kopen om zeker te zijn van een goed verzorgde tuin. Kies voor een bosmaaier wanneer je veel hoog gras hebt of last hebt van wildgroei, zoals struiken of bosjes. Een grastrimmer is ideaal wanneer je een aantal lastig te bereiken plekken in je gazon hebt. Met behulp van een Bosch grastrimmer houd je de tuin altijd strak. Wat kun je verwachten van een Bosch bosmaaier of grastrimmer en welke modellen zijn het best? Op deze website kun je terecht voor al advies en informatie over deze hulpmiddelen voor in de tuin.

Bosch grastrimmer assortiment

Bosch grastrimmer - AFS 23-37 bosmaaierHet merk is bij de meesten wel bekend en dat is niet vreemd, want Bosch staat al jaren aan de top als het gaat om huishoudelijke apparaten. Maar ook voor tuingereedschap kun je bij dit merk terecht. Bosch is een Duits bedrijf dat in 1886 werd opgericht en vandaag de dag niet meer weg te denken is uit de top. Je kunt bij de fabrikant terecht voor kwalitatief hoogwaardige producten die met de grootste zorg ontwikkelt en geproduceerd zijn. Ook innovatie speelt hierbij een belangrijke rol. Ze wil alleen het beste voor de gebruikers en dat is ook terug te zien in het assortiment.

In het assortiment vind je een enkele bosmaaier en een groot aantal grastrimmers. Deze grastrimmers zoals bijvoorbeeld de EasyGrassCut 23 en de Bosch EasyGrassCut 27 hebben verschillende aandrijvingen, waaruit jij kunt bepalen wat voor jou het meest handig is.

 • Accu: een grastrimmer die op accu werkt heeft een aantal voordelen. Zo kun je overal in de tuin gemakkelijk komen, zonder dat je verlengsnoeren nodig hebt. Ook kun je de trimmer gerust mee naar iemand anders nemen. Let wel op hoe vol de accu nog is, want als deze leeg is zul je hem eerst op moeten laden.
 • Elektrisch: een elektrische grastrimmer heeft een constante stroomvoorziening en je hoeft dus, in tegenstelling tot een grastrimmer op accu, niet bang te zijn dat deze halverwege je klus leeg raakt. Wel is het soms lastig om te werken met kabels en verlengsnoeren zodat je overal bij kunt komen.

Bosch grastrimmer en bosmaaier

Omdat er maar een enkele bosmaaier van Bosch te vinden is, wordt deze ook genoemd op de website, zodat je deze met bosmaaiers van andere merken kunt vergelijken. Er zijn wel een flink aantal grastrimmers van het merk beschikbaar die je hier kunt bekijken. Een groot deel is al voor je gedaan: hier worden de beste Bosch grastrimmers op een rij gezet. Des te makkelijker wordt de keuze voor jou!

Bosch bosmaaier: AFS 23-37

Deze goedkope elektrische bosmaaier van Bosch heeft een constante stroomvoorziening en is dus continue te gebruiken, zolang je gebruik maakt van een stopcontact in de buurt. Is het stopcontact wat verder weg? Maak dan gebruik van een verlengsnoer. Hoog gras of wilde begroeiing is geen enkel probleem voor de Bosch AFS 23-37, dankzij het mes van 23 cm kan zelfs riet en onkruid eenvoudig verwijderd worden. Om ook de randen van het gazon goed bij te houden kun je ook goed gebruik maken van deze ietwat zware Bosch bosmaaier. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 37 cm
 • Capaciteit motor: 950 watt
 • Vermogen: 1,3 pk
 • Geluid: 98 dB
 • Gewicht: 5,3 kg

ART 23-18 Li

Extra nauwkeurig trimmen? Met de Bosch ART 23-18 Li krijg je een grastrimmer die geen gebruik maakt van de originele draad, maar een kunststof mesje dat over het gras maait. Op deze manier kun je nog preciezer trimmen en ligt je gazon er straks helemaal strak bij, ook bij de randen en andere moeilijk te bereiken plekken. Door het mesje levert deze grastrimmer wel wat in op maaibreedte. De kop en steel van de ART 23-18 Li trimmer zijn verstelbaar, en dus kan iedereen die hem gebruikt de ideale lengte instellen, vanaf 80 tot 115 cm. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 23 cm
 • Vermogen: 18 volt Ah Li-Ion
 • Geluid: 88 dB
 • Gewicht: 2,3 kg

ART 23 SL

Deze lichtgewicht elektrische grastrimmer is een aanwinst voor iedereen die het gras netjes gemaaid wil hebben, zonder hier te veel geld aan uit te geven. De Bosch ART 23 SL is daarom ideaal voor de wat kleinere tuinen die weinig onderhoud nodig hebben. Voor een grotere tuin zul je een wat krachtigere kantenmaaier nodig hebben. De ART 23 SL trimmer doet zijn werk goed en zorgt voor een mooi en strak gazon. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 23 cm
 • Vermogen: 280 watt
 • Geluid: 91 dB
 • Gewicht: 1,7 kg

ART 26-18 Li +

Wil je geen last hebben van kabels en verlengsnoeren en in vrijheid kunnen trimmen? De Bosch ART 26-18 Li + is een uitkomst op het gebied van gazontrimmers. Met deze luxe uitvoering maak je gebruik van een kunststof mes in plaats van draad, en dit zorgt voor een extra nauwkeurige trim die tevens energiebesparend is. De kop en de steel van de ART 26-18 Li + trimmer zijn verstelbaar van 80 tot 115 cm en dus gemakkelijk aan te passen aan de gebruiker. Om deze Bosch grastrimmer makkelijk te verplaatsen krijg je er een handig wielset bij. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 26 cm
 • Vermogen: 18 volt 2,5 Ah Li-Ion
 • Geluid: 88 dB
 • Gewicht: 2,5 kg

ART 24

Deze handige Bosch grastrimmer is elektrisch, wat betekent dat je een continue stroomvoorziening hebt. Dit is vooral erg handig wanneer je een grotere tuin hebt, want met een accu zul je dit wellicht niet voor elkaar krijgen zonder hem tussendoor op te moeten laden. De Bosch ART 24 heeft een telescopische steel die je eenvoudig kunt uitschuiven tot 115 cm, zodat iedereen hem op een prettige lengte kan gebruiken. De randen van je gazon trimmen was nog nooit zo makkelijk. Deze gazontrimmer heeft een kantelbare trimkop die het gras bij de randen strak afsnijdt: een aanwinst voor iedere tuin. Belangrijke specificaties:

 • Maaibreedte: 24 cm
 • Vermogen: 400 watt
 • Geluid: 96 dB
 • Gewicht: 2,6 kg