Bosch AHS 50-20 Li heggenschaar

Bosch AHS 50-20 Li Heggenschaar

  • Aandrijving: Accu
  • Lemmetlengte: 48 – 55 cm
  • Maximale takdikte: 19 -25 mm

De Duitse onderneming Bosch biedt zijn klanten de keuze uit twee 18 Volt accu-heggenscharen: de kleinere Bosch AHS 50-20 Li en de grotere AHS 55-20 Li wat een van de beste heggenscharen van dit moment is. In dit artikel laten we je kennismaken met de Bosch accu-heggenschaar AHS 50-20 Li.

Eigenschappen Bosch AHS 50-20 Li

Bosch AHS 50-20 Li accu heggenschaarDe 18 Volt heggenschaar van Bosch is een lichtgewicht powerpack en is ontworpen voor het werken met heggen tot 2 meter hoog. Het op batterijen werkende apparaat voert snijwerk uit met een snelheid van 2.600 omwentelingen per minuut (rpm), maar is ondanks zijn relatief hoge prestaties een echte lichtgewicht. Omdat de ergonomisch ontworpen Bosch AHS 50-20 Li, inclusief batterij, iets minder dan 3 kg weegt, is hij zeer eenvoudig te hanteren. Een zwaardlengte van 50 cm en een bladafstand van 20 mm zorgen ook voor een precieze zaagprestatie. Bovendien garandeert het geïntegreerde antiblokkeerremsysteem (ABS) een continue werking en gebruiksveiligheid.

Het vermogen

Het vermogen van de 18 volt heggenschaar is gebaseerd op de gepatenteerde lithium-ion technologie van Bosch. De snel lader laadt de beschikbare 18 volt lithium-ion batterijen met een capaciteit van 1,5 tot 2,5 ampère uur (Ah) binnen 60 en 100 minuten op. Het apparaat is dan maximaal een uur gebruiksklaar. De oplossing van Bosch neemt dus duidelijk de eerste plaats in onder alle 18-volt heggenscharen die we hebben geanalyseerd. Vooral op het gebied van prestaties en ergonomie overtuigde de heggen schaar ons met zijn zuivere snoeiprestaties en eenvoudige bediening. De Bosch accu-heggenschaar wordt geleverd in een doos met lader (lader AL 1830 CV) en 2,5Ah accu. De batterij is er een van 18V en laadt zich volledig op in 60 minuten.

De prestaties

De lengte van het zwaard is 500mm. Aan het einde van de maaibalk is een muurbeugel geïnstalleerd, die het ook mogelijk maakt om langs de vloeren te werken. De accu heggenschaar snoeit 20mm dikke takken. Het aantal slagen bij stationair toerental is 2600 min-1. Met een gewicht van 2,5kg behoort dit apparaat tot de lichtere snoeischaren.

De batterij

Draadloos werken is erg handig. Voor deze tuinmachine zijn extra reservebatterijen beschikbaar, zodat er geen pauzes nodig zij. De accu-heggenschaar AHS 50-20 Li is uitgerust met Quick-Cut-technologie en een antiblokkeersysteem.