Bosch AHM 38 handgrasmaaier

Bosch handgrasmaaier

Bosch AHM 38 handgrasmaaier

Of het nu gaat om technologie voor jouw auto of om producten die jij als consument kunt gebruiken, Bosch beschikt over een gigantisch assortiment aan producten die voor vele gelegenheden te gebruiken zijn. Dit Duitse bedrijf werd in 1886 opgericht door Robert Bosch en specialiseerde zich eerst vooral in het ontwikkelen van nieuwe stukjes technologie voor de automobielen. Door de jaren heen breidde Bosch zich steeds meer uit, onder meer door diverse soorten consumentenproducten te ontwikkelen. Ook tuinproducten zijn terug te vinden in het assortiment van Bosch. En als we het over tuinproducten hebben, mogen handgrasmaaiers natuurlijk niet ontbreken.

Alhoewel er inmiddels meerdere soorten grasmaaiers zijn die beschikken over meer geavanceerde kwaliteiten, is de hand grasmaaier nog steeds een populaire keuze onder de consument. Verwonderlijk is dit niet, gezien de positieve aspecten die verbonden zijn aan dit type grasmaaier. Zo is de maaier geluidsstil, milieuvriendelijk, simpel qua gebruik en geschikt voor kleine tot middelgrote gazons. Bosch heeft meerdere loopmaaiers in het assortiment, waaronder de AHM 38 handgrasmaaier.

Eigenschappen van de Bosch AHM 38

Bosch handgrasmaaier - AHM 38In totaal heeft Bosch twee varianten van de kooimaaiers in het assortiment: de AHM 30 en de AHM 38. Zoals de volgorde waarin de maaiers benoemd worden al aangeeft, is de AHM 38 de duurdere variant. De 38 in de naam refereert naar de maaibreedte van de grasmaaier, welke 38 centimeter is. Deze grasmaaier stelt je dus in staat om stroken van 38 centimeter in één keer te maaien, waardoor je een hoop tijd zult besparen met maaien in vergelijking met de Bosch AHM 30. De maaihoogte van de messen kun je centraal en traploos instellen, waarbij de hoogte kan variëren van 12 tot 40 millimeter. De messen in het blad, vijf in totaal, zijn gemaakt van gehard staal en zijn zowel scherp als robuust. Dankzij de klikvergrendeling wordt altijd de juiste maaihoogte gehanteerd.

Tandwielreductie

Het duwen van deze grasmaaier is een stuk aangenamer in vergelijking met handgrasmaaiers van andere merken dankzij de comfortwielen. Op deze wielen bevindt zich speciale tandwielreductie, wat deze grasmaaier lichter en wendbaarder maakt. De duwboom ligt prettig in de hand. Daarnaast zit een opvangbak bij het product inbegrepen, deze heeft een inhoud van 25 liter. Hierdoor hoef je niet meer zelf het gemaaide gras op te ruimen, al het gemaaide gras wordt in één keer verzameld in de bak. Het enige wat jij nog hoeft te doen is deze zak te legen in de GFT bak. Het enige nadeel van de AHM 38 handmaaier is het feit dat er niet buiten de wielen gemaaid kan worden, waardoor de rand niet goed bereikt kan worden. De graskanten dienen dus op een andere manier aan bod te komen.

Specificaties van de Bosch AHM 38

Een aantal positieve aspecten van de Bosch hand grasmaaier op een rijtje:

  • Mooi eindresultaat dankzij het schaarsnijprincipe.
  • Opvangbak van 25 liter inbegrepen.
  • Maaihoogte centraal instelbaar, rangeert van 12 tot 40 millimeter.
  • Maaibreedte van 38 centimeter, geschikt voor kleine tot middelgrote gazons.
  • Vijf messen van gehard staal.