Bosch AHM 30 handgrasmaaier

Bosch handgrasmaaier

Bosch AHM 30 handgrasmaaier

Als je de merknaam Bosch zegt, roept dit waarschijnlijke vele associaties bij je op. Dit Duitse bedrijf is dan ook gerenommeerd op meerdere fronten. Al in 1886 werd dit bedrijf opgericht door Robert Bosch, waarbij oorspronkelijk de nadruk lag op het ontwikkelen van technologie op het gebied van auto’s. Door de jaren heen breidde Bosch het assortiment behoorlijk uit, van elektrische gereedschappen tot aan diverse consumentenproducten. Dit blijkt een goede zet geweest te zijn, want met een jaarlijkse omzet van zo’n 49 miljard euro is het bedrijf één van de grootste merken wereldwijd. Voor diverse consumentenproducten, welke zo’n 50% van de omzet bepalen, zit je dus goed bij Bosch. Ook handgrasmaaiers maken deel uit van het grote assortiment van Bosch, waaronder deze goedkopere variant: de Bosch AHM 30 handgrasmaaier.

Bosch AHM 30 handgrasmaaier: geschikt voor kleinere gazons

Handgrasmaaiers die geschikt zijn voor kleinere gazons hebben over het algemeen een aantal overeenkomsten. Ze zijn goedkoper, compacter, lichter en beschikken over een kleinere maaibreedte. Zo ook bij de Bosch AHM 30 handgrasmaaier. Dankzij de maaibreedte van 30 centimeter is deze grasmaaier prima geschikt voor de wat kleinere gazons. Hierbij gaat het om gazons met een werkgebied capaciteit van maximaal 50 vierkante meter. Het gewicht is net iets meer dan 6 kg, waardoor deze handmaaier eenvoudig te verplaatsen valt en tevens het maaien zelf, waarbij je zelf de aandrijving vormt, is prima te doen voor iedereen. Dit zorgt er voor dat het klusje een stuk sneller te klaren valt.

Bosch AHM 30 handgrasmaaierMessen van de Bosch AHM 30 handgrasmaaier

De Bosch handgrasmaaier beschikt over een snijsysteem bestaande uit vier messen, welke allen gemaakt zijn van gehard staal. Stevigere messen zorgen voor een beter eindresultaat, dus het feit dat ze stevig en scherp zijn is van groot belang. De maaihoogte valt handmatig in te stellen en dit dien je per wielas te doen. Deze hoogte varieert van 12 tot 40 millimeter. Dit gebeurt traploos. Tevens maakt het ondermes gebruik van klikvergrendeling, zodat je er altijd zeker van bent dat het geheel goed vast blijft zitten.

Een aantal specificaties op een rijtje

Er zijn al een paar kwaliteiten van de AHM 30 kooimaaier in meer detail besproken, maar er zijn meer redenen aan te wijzen waarom deze goedkope handgrasmaaier een prima keuze is voor iedereen die een kleiner gazon goed wilt onderhouden. Hieronder een aantal van de specificaties:

  • Maaisysteem bestaande uit vier scherpe messen gemaakt van gehard staal.
  • Geen lawaai.
  • Geen problemen met verlengsnoeren, je verzorgt zelf de aandrijving.
  • Kogelgelagerde spilwals die er voor zorgt dat je nauwelijks tijd hoeft te besteden aan het onderhouden van deze grasmaaier.
  • Klikvergrendeling waardoor de juiste maaihoogte behouden blijft.

Dit en meer zorgt er voor dat de Bosch AHM 30 loopmaaier een prima keuze is voor iedereen met een kleiner gazon.

Algemene tips voor het maaien van gras

Het gras in de tuin blijft gezonder hoe vaker je het maait, daarom is het van belang dit frequent uit te voeren. Zeker in de lente- en zeker de zomermaanden moet je dit goed bijhouden, zodat je kunt genieten van een mooi gazon. In de wintermaanden dien je alleen te maaien als het weer zacht is.