Bosch AFS 23-37 bosmaaier

Bosch AFS 23-37 bosmaaier

 • Aandrijving: Elektrisch
 • Te trimmen: Hoog gras, Wildgroei zoals struiken
 • Maaibreedte draad: 36 cm of meer

De bosmaaier AFS 23-37 van Bosch is een lid van de Bosch familie van groene bosmaaiers, ontworpen voor privé gebruik. Met een royale werkbreedte van 37 centimeter van de schroefdraadmaaikop belooft het een hoge mate van werkvoortgang. Het driebladige metalen lemmet met een diameter van 23 centimeter wordt gebruikt voor het verwerken van grovere planten en takken. Koop je deze elektrische bosmaaier, dan omvat het pakket een metalen mes en tien draden van 3,5 millimeter dik.

De meeste bosmaaiers werken met krachtige benzinemotoren. De Bosch doe-het-zelf bosmaaier AFS 23-37 is een elektrisch aangedreven tuinmachine. Met 1,3 pk zijn de prestaties hoger dan die van sommige benzinemotoren. Kopers melden dat de bosmaaier zeer geschikt is voor onkruid en zelfs dunne takken maait. Diverse klanten zijn zeer positief over het feit dat de snoeimachine zeer licht is (ongeveer 5 kg) en individueel aan de lichaamsgrootte kan worden aangepast, waardoor het werkcomfort hoog is. Als elektrisch apparaat is de bosmaaier afhankelijk van de stroomaansluiting en de kabel beperkt de actieradius dienovereenkomstig.

Eigenschappen Bosch AFS 23-37

Met een opgenomen vermogen van 950 Watt ligt de redelijk goedkope bosmaaier, die met 5,3 kilogram niet licht is voor zijn prestaties, in het onderste bereik van deze productcategorie. In termen van ergonomie biedt het de gebruiker een aangenaam groot maaibereik, een gecombineerd zij- en booghandvat en een ergonomisch gevormde handgreep met softgrip inzetstukken. Bescherming tegen ongevallen is voorzien in de vorm van een spatbord en een veiligheidsschakelaar op de achterste handgreep. De bosmaaier wordt gedragen op een eenvoudige schouderriem.

Prijs-kwaliteitverhouding

De Bosch AFS 23-37 biedt ergonomisch ontworpen handgrepen en standaard ongevallenpreventie in deze productcategorie. De twee verschillende maaikoppen openen een uitgebreid scala aan toepassingen voor de gebruiker. Vanwege het gematigde stroomverbruik mag er echter geen hoge vermogensreserve van de bosmaaier worden verwacht. Maar waarom zou je deze bosmaaier kiezen?

Voordelen:Bosch AFS 23-37 bosmaaier

 • Schroefdraadspoel en snijkop bij de levering inbegrepen
 • Verstelbare riem en handgrepen
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Bijzonder stille bosmaaier
 • Zeer goede verwerkingskwaliteit
 • Roterende snijkop
 • Uitschuifbaar door zijn telescopische functie

Nadelen:

 • Stroom verlengkabel nodig
 • Aandrijfvermogen had sterker mogen zijn
 • Randgeleidingsrol alleen als accessoire verkrijgbaar

Je moet je er echter van bewust zijn dat deze bijzonder compacte bos maaier zijn sterke punten in kleine of middelgrote tuinen laat zien. Het is zeer geschikt voor het regelmatig snoeien van de randen van het gazon. 
De schacht is eenvoudig in hoogte verstelbaar tussen 80 en 114 centimeter en biedt dus ook na langdurig gebruik de juiste hoogte. Dit is een groot voordeel voor een rugvriendelijke en ergonomische houding – in ieder geval als je niet veel langer bent dan 1,80 meter. Een extra grote handgreep aan de bovenzijde van de trimmer maakt een veilig en gecontroleerd gebruik mogelijk.

Conclusie Bosch AFS 23-37

Met dit apparaat krijg je vooral één ding: een stevige Bosch bosmaaier voor eenvoudiger werk tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Je kunt eenvoudigweg geen topprestaties verwachten, maar als je bereid bent om je in te zetten en het gazon af en toe schoon wilt maaien, dan moet je zeker eens goed kijken naar de Bosch 23-37 Li bosmaaier.