Bladblazer onderhoud

De beste bladblazers

Bladblazer onderhoud uitvoeren

Wanneer je heb geïnvesteerd in een bladblazer, wil je natuurlijk dat hij zo lang mogelijk meegaat. Daarom is het belangrijk de juiste hoeveelheid moeite en tijd in het onderhoud steekt. Hier lees je alles over hoe je dit het beste kunt doen. Het is namelijk zeer afhankelijk van het type bladruimer dat je hebt, hoe veel en op welke manier je het onderhoud moet plegen. Daarom is het zeker de moeite waard je hier even in te verdiepen zodat je het op de juiste manier doet. Zo haal je de maximale levensduur uit je tuinmachine!

Het onderhouden van een elektrische bladblazer

Makita DUB362Z accu bladblazerEen elektrische bladblazer ideaal voor wat kleinere tuinen, omdat je hiermee gebonden bent aan een snoer. Een elektrische bladblazer is dan ook wat gemakkelijker om te onderhouden, vergeleken met bijvoorbeeld een benzine bladblazer. Dit is natuurlijk hartstikke fijn, maar het onderhoud moet wel gebeuren. In iedere blad blazer kan de buis van de binnenkant vervuild raken door het vuil dat ermee wordt opgezogen. Zo ook met de elektrische bladblazer. Je kunt deze handig en eenvoudig reinigen met een speciale handborstel. Je kunt dit het beste doen wanneer het vuil al is opgedroogd. Zo is deze methode sneller en makkelijker te doen.

Het onderhouden van een accubladblazer

Samen met de elektrische bladblazer is de accubladblazer ook gemakkelijk te onderhouden vergeleken met de benzine bladblazer. Ook accubladruimers zijn licht en compact, waardoor het onderhoud relatief gemakkelijk gaat. Je kunt een accu bladblazer op dezelfde manier schoonmaken als een elektrische bladblazers. Doe dit dus met een speciale handborstel en maak de binnenkant van de buis ermee schoon. Let erop dat je dit doet wanneer het vuil al droog is, want zo gaat dit veel gemakkelijker en sneller. Wacht dus altijd een paar uurtjes na het werken voordat je begint met de schoonmaak.

Het onderhouden van een benzinebladblazer

De benzinebladblazer is het meest lastig om te onderhouden en schoon te maken. Dit type tuinmachines zijn vooral geschikt voor grote tuinen en oppervlakten. Hierdoor zijn ze ook wat zwaarder, maar ze gaan dan ook langer mee waardoor je in een keer langer kunt doorwerken. Om je benzine bladblazer het langst mee te laten gaan kun je het beste deze instructies volgen. Zo is het aan te raden om de benzine altijd af te tappen en de motor te laten draaien totdat deze afslaat, als je de benzinebladblazer een tijdje niet gaat gebruiken. Zo verleng je de levensduur van de membranen in de carburateur. Uiteraard moet je ook regelmatig de buis schoonmaken met een handborstel, net zoals bij de elektrische en accubladruimers.

Onderhoud bladblazers conclusie

Het is dus van groot belang dat je regelmatig de buis van je blad blazer schoonmaakt met een handborstel. Doe dit wanneer het vuil al droog is, om het allemaal wat sneller en gemakkelijker te maken. Voor een benzinebladblazer moet je nog wat extra instructies volgen, vooral wanneer je hem een tijdje niet gaat gebruiken. Laat dan de motor lopen totdat hij afslaat en tap de benzine af. Ook is het sterk aan te raden een professioneel, gespecialiseerd bedrijf de benzine bladblazer te laten onderhouden, inspecteren en repareren indien nodig. Voor meer informatie kijk je bij de bladblazer FAQ.