Bladblazer kopen?

Tijdens de herfst vind je in je voor- en achtertuin hoogstwaarschijnlijk een overvloed aan blaadjes die van de boom zijn gevallen. Om de overlast van bladeren te verminderen is een bladblazer kopen een uitkomst. Een bladblazer is een tuingereedschap dat wordt gebruikt om bladeren weg te blazen door middel van een krachtige luchtstroom. Hiermee verplaats je gemakkelijk de bladeren naar plekken waar ze minder tot overlast zijn, waar ze vervolgens kunnen worden weggeruimd. Hierdoor blijven de planten gezond en blijft ongedierte ver weg van jouw voor- of achter tuin. Tevens worden bladblazers veel gebruikt in de agrarische sector.

De beste bladblazer merken

Wat zijn de betrouwbaarste en beste bladblazers van dit moment?

Gardena bladblazer

De beste Gardena bladruimers

Powerplus bladblazer

De beste Powerplus bladruimers

Wolf Garten bladblazer

De beste Wolf Garten bladruimers

Black & Decker bladblazer

De beste Black & Decker bladruimers

Makita bladblazer

De beste Makita bladruimers

Stiga bladblazer

De beste Stiga bladruimers

McCulloch bladblazer

De beste McCulloch bladruimers

Ryobi bladblazer

De beste Ryobi bladruimers

Soorten bladblazers

De meest doorsnee bladblazer is het type dat hierboven wordt beschreven, namelijk eentje die de bladeren alleen wegblaast naar een andere plek. Hierna moet je de bladeren en het vuil zelf opruimen. Tevens zijn er bladblazers op de markt met een zuigfunctie. Hiermee kun je ook gemakkelijk de bladeren opzuigen met hetzelfde gereedschap. Zo wordt het dus nog gemakkelijker om je tuin helemaal schoon te maken van vuil en blaadjes! Een bladblazer met zuigfunctie beschikt meestal over een versnipperaar, die de bladeren en takjes versnipperd voordat ze worden opgevangen in de afvalzak. Hierna kun je het afval gemakkelijk voor een compostbak gebruiken. Het kiezen van een bladblazer is best eenvoudig en hieronder geven we de verschillende types weer.

Bladblazer met benzinemotor

Als je een bladblazer gaat kopen zal je zien dat je kunt kiezen tussen een elektrisch gedreven of benzine gedreven bladblazer. Hier gaan we het hebben over de bladblazer met benzinemotor. Zo’n soort bladblazer is vooral handig als je een grote tuin hebt, want een vol tankje benzine gaat relatief lang mee. Ook ben je met een benzine gedreven bladblazer zeer bewegingsvrij, want je bent niet gebonden aan stopcontacten. De twee bekendste varianten onder de benzine gedreven blazer zijn de tweetaktmotor en de viertaktmotor.

Een elektrische bladblazer

De elektrische bladblazer werkt met een elektrische motor en maakt bijna geen herrie. Ook vereisen dit soort bladblazers niet veel onderhoud, zeker vergeleken met een benzinebladblazer. Ook hoef je voor dit type tuinruimer nooit de deur uit om benzine te kopen. Je hebt elektrische bladblazers met een accu, waarbij je geen stopcontact nodig hebt en dus erg veel bewegingsvrijheid hebt. Tevens bestaan er varianten met een stekker, waarbij de accu wat krachtiger zal zijn maar waarbij je wellicht minder bewegingsvrijheid hebt. De accubladblazers en elektrische bladblazers met snoer zijn over het algemeen zeer licht in gewicht en zeer gebruiksvriendelijk doordat weinig onderhoud nodig is.

De Ni-Cd accu

Als je gaat voor een bladblazer met accu is natuurlijk de accu het belangrijkste onderdeel van de bladblazer. Er zijn verschillende types accu te vinden voor de bladblazer, de Ni-Cd (Nikkel Cadmium) is er hier een van. Dit is de goedkoopste accu die nog veel wordt gebruikt. Op zich is dit een prima accu en zal je zonder problemen je tuin kunnen bladvrij, alleen een nadeel is dat je deze accu volledig moet ontladen voordat je hem weer gaat opladen. Als je dit niet doet, dan zal de capaciteit van de accu afnemen. Dit wordt ook wel het geheugeneffect genoemd.

De Ni-MH accu

Een ander soort accu is de Ni-MH (Nikkel Metaal Hydride) accu. Dit is een betere accu dan de Ni-Cd accu en zal dan ook betere prestaties leveren. Het geheugeneffect van de accu komt niet aan bod bij de Ni-MH accu en dus is het gebruiksgemak een stuk groter. Bij dit soort accu moet je er wel weer op letten dat je hem niet volledig ontlaadt voordat je hem weer gaat opladen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de levensduur van de accu afneemt. Ieder soort accu heeft dus zijn voor- en nadelen.

Veiligheid en overlast bij gebruik bladblazers

Met het werken in de buitenlucht, met wat voor gereedschap dan ook, staat natuurlijk veiligheid en overlastvrij werken voorop. Zo ook met een bladblazer. Deze tuinmachine produceert een ontzettend sterke luchtstroom om optimaal vuil en bladeren weg te kunnen blazen. Hierdoor is het van belang dat je de blazer nooit op mensen of dieren richt, er kunnen namelijk scherpe voorwerpen of steentjes in de luchtstroom komen waardoor mensen gewond kunnen raken. Voor je eigen veiligheid kun je het beste goede bladblazer accessoires aanschaffen zoals een veiligheidsbril en een gehoorbeschermer. Een veiligheidstip voor bladblazers met benzine is dat je moet opletten dat de motor niet te heet wordt.

Geluidsproductie van bladblazers

Bladruimers maken over het algemeen aardig wat herrie, alhoewel de hoeveelheid herrie aardig kan verschillen afhankelijk van het type blad blazer dat je kiest. Zo zijn er tegenwoordig stille bladblazers te vinden die elektrisch zijn. Deze worden ook wel accubladblazers genoemd en zorgen dus voor veel minder geluidsoverlast. Dit is in tegenstelling tot bladblazers die werken op benzine. Deze maken veelal veel lawaai en door de uitlaatgassen die de bladblazer uitstoot is dit type ook niet goed voor het milieu. Dit is iets wat je wellicht wilt overwegen bij het aanschaffen van een dure of goedkope bladblazer. Wel gaat een vol tankje benzine veel langer mee dan een volle accu.

Verschillende merken bladblazers

Ga je een bladblazer kopen, dan zal je er snel achter komen dat er vele verschillende bladblazer merken zijn. Afhankelijk van je budget, kun je gaan voor een wat duurder of een wat goedkoper merk. Merken als McCulloch, Powerplus, Makita, Black & Decker, Wold Garten, Powerplus, Gardena, Stiga en Ryobi zijn slechts een greep uit bladblazer merken die er te vinden zijn. Later zullen wij nog dieper ingaan op alle bovengenoemde merken en zullen wij alle voor- en nadelen nagaan, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken voor de aanschaf van je blad blazer!

Bladblazer kopen? | De beste bladblazer voor jou

Wat is nu de beste bladblazer? Waar de bladruimer op benzine veel vermogen heeft en dus vooral geschikt is voor een grote tuin, is de accubladblazer veel lichter en maakt deze ook minder herrie. Het ligt dus aan jouw tuin of gebied dat je blad- en vuilvrij wilt maken welke bladblazer het beste voor jou is. Voor een combinatie van veel vermogen, een zuig- en versnipperfunctie, geen onderhoud en weinig geluid zit je met een elektrische bladblazer met snoer goed. Ook milieuoverwegingen kunnen een rol spelen bij het kiezen van de geschikte blazer. Een benzine bladblazer is wat dat betreft veel meer belastend dan een accubladblazer of een elektrische bladblazer. Voor antwoord op de meest gestelde vragen omtrent bladblazers kun je terecht bij de onze bladblazer FAQ.