Black & Decker PS7525X-QS 2 kettingzaag

Black & Decker kettingzaag

Black & Decker PS7525X-QS 2 kettingzaag

  • Aandrijving: Elektrisch
  • Zwaardlengte: 25 cm of minder
  • Vermogen: 500 – 1000 watt

Black & Decker’s PS 7525 kettingzaag is ontworpen voor het zagen in de tuin tot een hoogte van 4,5 meter. Het tuingereedschap kan zowel gebruikt worden voor het snoeien van hagen als voor het snoeien van kleinere bomen. De lengte van de telescoopgeleider kan variëren tussen 1,8 en 2,7 meter. De kop van de tuinmachine kan tot 30 graden worden gekanteld om op ongunstige plaatsen het stekken te bereiken.

Functies Black & Decker PS7525X-QS 2

Black & Decker PS7525X-QS kettingzaag op steelDe hoge stokzaag wordt aangedreven door een 220 volt wisselstroommotor met een opgenomen vermogen van 800 Watt. Aan veiligheid is aandacht besteed, want de aandrijving is beveiligd tegen onbedoeld starten door een inschakelvergrendeling. De kettingsnelheid is 11 meter per seconde en is dus niet gericht op maximale voortgang van de werkzaamheden. De ketting moet worden vervangen of gespannen met behulp van een steeksleutel. Deze Black en Decker motorzaag wordt automatisch gesmeerd en de olietank heeft een geschikt volume van 60 milliliter. De gegarandeerde kettingstilstand binnen 0,15 seconden na een stop is indrukwekkend. Om vermoeidheid bij het werken met de 3,8-kilogram zaagmachine te verminderen, zijn zowel de achterste handgreep als het grijpoppervlak van de geleidingsstang voorzien van een softgrip.

Prijs-kwaliteitverhouding

Het product maakt een goed bewerkte indruk en biedt een redelijke dienstverlening voor de huidige aanschafkosten. Een voordeel ten opzichte van vergelijkbare zaagmachines, die voor minder beschikbaar zijn, is het zwaard dat onder een hoek kan worden geplaatst. Maar het werkt ook wat langzamer. Als je op zoek bent naar een echt draagbare kettingzaag, die niet zozeer overtuigt door zijn prestaties, maar wel zeer vriendelijk is, dan is de PS7525X van Black & Decker iets voor jou zijn. De kettingzaag op steel weegt slechts 3,5 kilogram en voelt niet alleen goed in de hand, maar beschermt ook je spieren. De telescoopstang kan worden verlengd tot 2,7 meter, zodat je zelfs zonder ladder omhoog kunt gaan!

Niet de snelste, maar aangenaam stil

In termen van prestaties is de Black & Decker PS7525X-QS 2 kettingzaag op steel echter niet helemaal de beste. Een kettingsnelheid van slechts 11 meter per seconde is eerder een ondergemiddelde waarde. Het kan dus een tijdje duren voordat je echt harde takken hebt doorgeknipt. Maar dat heeft ook zijn voordeel. Met 98 decibel is de motor van deze hoge stokzaag aangenaam stil, zodat hij zelfs kan concurreren met apparaten op batterijen! Dus als beheersbaarheid en weinig geluid erg belangrijk zijn voor je, dan kan het zinvol zijn om de prestaties een beetje uit te sluiten en in plaats daarvan te vertrouwen op de Black & Decker.

Voordelen

  • Ook geschikt voor zeer hoge takken
  • Erg handig
  • Tamelijk stil

Nadelen

  • Iets langzamere kettingsnelheid

Met de nieuwe 800 Watt PS7525X-QS kettingzaag van Black & Decker kunnen hobbytuinders en landeigenaren takken en twijgen tot een hoogte van 4,5 meter van de grond knippen – zonder ladder of steiger. Dankzij de traploos verstelbare telescopische handgreep heeft de stok een totale lengte van 184 tot 270 cm. Voor takken en twijgen die kruislings moeten worden gezaagd, kan de zaagkop in verschillende standen worden gebogen.

Conclusie Black & Decker PS7525X-QS 2

De PS7525X-QS ketting zaag van Black & Decker is ideaal voor fruitboomverzorging en boomreiniging. Met een kettingsnelheid van 11 m/s en een zwaardlengte van 25 cm kan dit snel en met een hoge snijcapaciteit van maximaal Ø 22 cm. Voor een hoge mate van veiligheid tijdens het werken is de PS7525X-QS teleschopische kettingzaag uitgerust met diverse voorzieningen. Een inschakelvergrendeling voorkomt dat de ketting per ongeluk wordt gestart en de geïntegreerde kettingrem stopt de ketting in minder dan 0,15 seconden, bijvoorbeeld in het geval van een terugslag of een vastgelopen ketting.

Veiligheid

Vooral voor onervaren gebruikers is dit een voordeel, vooral omdat de kans op letsel door een sleepketting ook na het uitschakelen van de zaag machine aanzienlijk wordt verminderd. De ketting is een niet-terugkeerarm en de aanslagklauwen zorgen voor een stevige grip op het hout. Ook het onderhoud van de motor zaag is zeer eenvoudig. De hoge stokzaag heeft een automatische kettingsmering. De gebruiker hoeft er alleen maar voor te zorgen dat er altijd voldoende olie in de 60 ml tank zit.