Black & Decker GWC3600L20-QW bladblazer

Black & Decker bladblazer

Black & Decker GWC3600L20-QW bladblazer

  • Aandrijving: Accu
  • Zuig- en versnipperfunctie: Ja
  • Blaassnelheid: 201 – 250 km/h

Hou je ook van de herfst? De prachtige kleuren die de bladeren dit seizoen krijgen, zorgen voor een prachtig beeld. Als die bladeren massaal in je tuin terechtkomen, wordt het een ander verhaal. Heb je pech, dan kun je bijna twee dagen per week doorbrengen om je tuin bladvrij te maken. Doe je dit ook nog eens met een bezem en een hark, danben je een tijdje bezig. Gelukkig is er de bladblazer! Hiermee ben je in een mum van tijd klaar. En dat zonder te hoeven zweten en zonder vermoeide armen. De Black & Decker GWC3600L20-QW is een uitstekende keuze. Deze elektrische bladblazer kan meer dan alleen blazen.

Multifunctionele krachtpatser

Black & Decker GWC3600L20-QW accu bladblazerDe GWC3600L20-QW is een multifunctionele accu bladblazer van Black & Decker. Hij werkt net zo gemakkelijk als bladzuiger en heeft een versnipperingsfunctie. In plaats van weg te blazen, kun je de bladeren opzuigen en vermalen. Wat je opzuigt komt terecht in de 50 liter grote opvangzak, waarmee je de inhoud eenvoudig kunt composteren. De hoeveelheid afval wordt door het versnipperen met 90% verminderd. Dat is het absoluut de moeite waard. Met een vermogen van 2600 Watt en een blaassnelheid van 270 kilometer per uur is deze blad blazer een krachtig apparaat. Toch is hij zeer handig dankzij de ergonomische handgrepen en de steunwielen.

Om de tuin of andere eigendommen in de herfst van bladeren te bevrijden, is een bladblazer kopen een goed idee. Steeds meer accuapparaten zoals de Black & Decker GWC3600L20-QW zijn gericht op particuliere gebruikers. Hiervoor is het niet meer noodzakelijk om tweetaktbenzine te mengen of een verlengkabel te kopen. Het systeem is direct na het plaatsen van de 36 volt batterij klaar voor gebruik.

Eigenschappen Black & Decker GWC3600L20-QW

De GWC3600L20-QW komt inclusief een 2,0 Ah lithium-ion batterij en een 17,5 liter zak. Dit laatste is nodig als je de zuigfunctie wilt gebruiken. Om dit te doen vervang je de blaaspijp vervangen door de meegeleverde aanzuigleiding. Om te voorkomen dat de opvangzak na enkele minuten werken leeggemaakt moet worden, worden de bladeren door een geïntegreerde shredder gestuurd. Deze schredder comprimeert in een verhouding van 7:1. Het afval voer je op deze manier ruimtebesparend af.

Blaas- en zuigkracht

De blaas- en zuigkracht is afhankelijk van de vraag of de machine in de turbomodus of in de zuinigere Eco-modus wordt gebruikt. De maximale blaassnelheid wordt gespecificeerd als 218 of 145 km/u in de spaarstand. In de aanzuigstand bedraagt de luchtopbrengst 3,4 of 2,7 m³ per minuut. Zoals te zien is, zijn de prestaties niet te vergelijken met die van een benzineversie. Maar de Black & Decker GWC3600L20-QW bladblazer is relatief stil met een maximum van 95 dB en gemakkelijk te hanteren met een totaal gewicht van 3,4 kg.

Conclusie Black & Decker GWC3600L20-QW

Tot slot is deze 3-in-1 bladblazer een interessant apparaat voor particuliere huishoudens waar kleine tot middelgrote oppervlakken belangrijker zijn. Eén acculading is voldoende voor 32 minuten in de blaasstand en 26 minuten in de zuigstand. Deze looptijd verdubbelt echter in de Eco-modus. Er kunnen meerdere keren per dag bladruimsessies worden gestart, omdat de meegeleverde lader de accu al na een uur volledig heeft opgeladen. Wel moeten we opmerken dat het apparaat niet noodzakelijkerwijs is ontworpen voor zware, natte bladeren of zelfs takken die in de buurt liggen. Desalniettemin is de GWC3600L20-QW bladruimer is een van de beste bladblazers van dit moment.