Black & Decker Alligator GK1000-QS snoeizaag

Black & Decker kettingzaag

Black & Decker Alligator GK1000-QS snoeizaag

  • Aandrijving: Elektrisch
  • Zwaardlengte: 25 cm of minder
  • Vermogen: 500 – 1000 watt

Het uitsnijden van dikke takken is een moeizame klus als je het met de hand moet doen. Ook het zagen van het materiaal dat op de grond ligt voor brandhout is tijdrovend. Met de Black & Decker Alligator GK1000 is dit geen probleem. Volgens de fabrikant kan het bedrade snijpunt van de takkenschaar en kettingzaag ook houtdiameters tot 10 centimeter dik tien keer zo snel verwerken als een metaalzaag. De kettingzaag is veilig, omdat de tak bij de bevestiging door de klembekken niet kan wegglijden.

Lichtgewicht met veel vermogen

Plaats de verlengkabel in de tuin en je kunt beginnen met 550 watt motorvermogen. Met een gewicht van 2,8 kilogram is het apparaat licht. De twee handgrepen met hun geribbelde oppervlak en de beschermende handgrepen houden de elektrische takkenschaar altijd stevig in je handen. De ketting van de Alligator GK1000 die op het 15 centimeter lange zwaard zit, wordt tijdens het gebruik automatisch gespannen en versneld tot 4,5 meter per seconde. Een kabel met trekontlasting is ook beschikbaar.

Snoeizaag met aandrijving

De Alligator GK1000 elektrische takkenschaar is een handige kettingzaag voor het eenvoudig knippen van takken. Omdat Black & Decker één van de bekendste fabrikanten van tuingereedschap en werktuigen is, willen we weten of deze tuinmachine haar beloften kan nakomen. De snoeischaar maakt op het eerste gezicht een zeer solide en stabiele indruk. Alle onderdelen, inclusief de ketting, zijn van zeer hoge kwaliteit en passen zeer goed in elkaar.
Dankzij de goed geïllustreerde instructies is de montage van de snoeischaar binnen enkele minuten klaar. De benodigde sleutel is meegeleverd. De snoeischaar is zeer goed uitgebalanceerd en ligt heerlijk in de hand. Het lage gewicht van de snoeischaar is ook merkbaar, waardoor hij zeer gemakkelijk te hanteren is.

De belangrijkste productdetails:

  • Motor: 550 W
  • Zwaard lengte: 150 mm
  • Automatische kettingspanning
  • Max. snijdiameter: 100 mm
  • Gewicht: 2,8 kg
  • Kettingsnelheid 4,5 m/s

Werken met de Black & Decker Aligator

Black & Decker Alligator GK1000-QS elektrische snoeizaagHet probleem met kettingzagen is meestal dat het erg moeilijk is om takken door te zagen omdat ze niet tegelijkertijd kunnen worden vastgehouden. Hier komen komt de Black & Decker snoeischaar in beeld.
De takken worden zeer goed vastgehouden door de tang en kunnen zo probleemloos gezaagd worden. De tak wordt tijdens het zagen vastgeklemd, waardoor een tegendruk ontstaat, zodat de tak zich niet kan onttrekken aan de zaagsnede.

De bediening van de Black & Decker elektrische snoeischaar is ook zeer eenvoudig voor mensen met minder ervaring. De beschermde ketting is ook zeer praktisch. Hierdoor wordt het risico op letsel vrijwel uitgesloten. Door het lage gewicht wordt het snoeien van de bomen op de bovenste takken een stuk gemakkelijker gemaakt. De snoeischaar heeft veel kracht en is goed bestand tegen takken tot een diameter van 10 cm waarvan de ketting zonder speciale inspanning door hardhout zaagt. Een klein nadeel is de afhankelijkheid van een stroomkabel, die een beetje hinderlijk kan zijn bij het werken.

Conclusie Black & Decker Alligator GK1000-QS

Voor hobbytuinders die regelmatig takken moeten knippen, kan de Alligator elektrische snoeischaar zonder aarzeling worden aanbevolen. De bediening is kinderspel en het werk is snel en gemakkelijk.
En er is niets mis met de kwaliteit en het vakmanschap van de tuinmachine. Dit is een zeer goed product met een overtuigende prijs-kwaliteitverhouding. Als je draadloos wilt snoeien, dan kun je een kijkje nemen bij de Black & Decker accuschaar GKC1000. Let er wel op dat dit model niet hetzelfde uithoudingsvermogen heeft.