Beste verticuteermachine Top 5

De beste verticuteermachines

Beste verticuteermachine Top 5

Ben je op zoek naar de beste verticuteermachine van dit moment? Op deze pagina vind je een overzicht van de Top 5 beste en best verkochte verticuteermachines. Zo weet je hoeveel de modellen uit deze Top 5 van beste verticuteermachines kosten, wat je voor je geld krijgt en wat de voordelen van ieder model zijn. Op deze manier kun je met een gerust hart een verticulator kopen waar je optimaal van kunt genieten. Je vind naast de Top 5 ook nog andere informatie, zoals waar een goede verticuteermachine aan moet voldoen.

Het nut van een verticuteermachine voor je gazon

Je gebruikt een verticuteermachine voor het gazon, en vooral in het voorjaar en najaar zul je deze machine nodig hebben. De verticuteermachine zorgt er namelijk voor dat mos en dood gras in je tuin geen kans hebben om zich verder te verspreiden. Door de scherpe messen in de machine worden de wortels doorgesneden en gaat het mos en het het gras verkleuren. Daarna kun je deze eenvoudig uit de grond trekken. Het voordeel van een verticulator is ook dat de bodem van je gazon goed wordt omgewoeld; zo wordt het gazon luchtiger en zal je gras er mooier bij liggen. Voor een strak en mooi gazon kies je dus voor een verticuteer machine.

Dit zijn de beste verticuteermachines

Wat is nu de beste verticuteermachine van dit moment? Hier vind je een overzicht van de Top 5 verticuteermachines die je aan kunt schaffen. Je vind hier informatie over het model, maar ook de technische specificaties, zodat je het vermogen en de kracht van iedere verticulator kunt zien.

1: Einhell GE-SA 1640: €159,99

De Einhell GE-SA 1640 staat op nummer één en dat is niet zonder reden. Deze tuinmachine heeft in de eerste plaats een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt veel terug voor je geld. Zo verwijdert de machine niet alleen de wortels van het dode gras, maar werkt de Einhell GE-SA 1640 ook als een beluchter van je gazon. Op deze manier krijgt de bodem genoeg vocht, lucht en voeding en ziet het gras er dus veel gezonder uit. De Einhell GE-SA 1640 heeft een vermogen van 1600 watt en heeft een maaibreedte van 40 centimeter.

Meer voordelen van de Einhell GE-SA 1640

Beste verticuteermachine - Einhell GE-SA 1640Verder zit er een handige opvangzak aan de verticulator, zodat je achteraf niet hoeft te harken. De Einhell GE-SA 1640 doet dus al het werk: het snijdt de wortels door, belucht de bodem en vangt daarnaast ook het afval op. Daarnaast heeft de Einhell GE-SA 1640 een handige extra in de vorm van brede wielen. Op deze manier wordt er minder druk uitgeoefend op het gazon en is de kans op beschadigingen een stuk kleiner. Ook stel je de diepte van deze verticuteermachine eenvoudig in op een van de 4 dieptestanden. De overige specificaties:

 • Aandrijving: elektrisch
 • Maaibreedte: 40 cm
 • Inhoud opvangzak: 48 liter
 • Geschikt voor een gazonoppervlak groter dan 600 m2

2: Gardena EVS 1000: €138,99

Wanneer je kleinere tuin hebt is het zeker aan te raden om kiezen voor de Gardena EVS 1000. Deze verticuteer machine heeft een vermogen van 1000 watt en is uitgerust met alle handige functies, maar doet vooral waar je hem voor aanschaft: het verwijderen van mos, dood gras en ook onkruid. Je kunt kiezen uit drie verschillende standen waarop je de messen kunt instellen. Deze messen zijn vlijmscherp en gemaakt van roestvrij staal; je gazon ziet er na gebruik van de Gardena EVS 1000 een stuk strakker uit. Net als veel andere machines heeft ook de Gardena EVS 1000 extra brede wielen waardoor de grip op het gazon optimaal is.

Meer voordelen van de Gardena EVS 1000

Gardena EVC 1000 verticuteermachineHet grote voordeel van de Gardena EVS 1000 is dat je de machine na gebruik in kunt klappen om hem vervolgens gemakkelijk kwijt te kunnen. Het toestel neemt dus niet veel ruimte in beslag en is ook op dat gebied een goede aankoop. Verder zorgt deze verticuteermachine voor een goede beluchting in de bodem en ziet je gazon er dus altijd uit om door een ringetje te halen. Je bent van veel gemakken voorzien met het gebruik van de Gardena EVS 1000. Voor het bedrag van €138,99 ben kun je ervoor zorgen dat je altijd een strak gazon hebt. De overige specificaties:

 • Aandrijving: elektrisch
 • Maaibreedte: 30 cm
 • Inhoud opvangzak: Geen opvangzak
 • Geschikt voor een gazonoppervlak tot 50 m2

3: Wolf Garten Select VS 302 E: €103,99

Wolf Garten is een van de beste verticuteermachine merken als het gaat om tuingereedschap. Je kunt ook bij dit merk terecht voor een verticulator. Met de Wolf Garten Select VS 302 E ben je verzekerd van een goede en goedkope verticulator die van alles gemakken is voorzien. Dit betekent dat je ervoor kunt zorgen dat je gazon er altijd strak bij ligt. Daarnaast wordt het afval tijdens het verticuteren in de opvangzak opgevangen, zodat je hierna niet zelf hoeft te harken. Het gebruik van de Wolf Garten Select VS 302 E scheelt je veel tijd in de tuin. Voor deze prijs is dit misschien wel de beste verticulator voor jou!

Meer voordelen van de Wolf Garten Select VS 302 E

Wolf Garten Select V 302 E verticuteermachineJe hebt maar liefst 5 standen waar je uit kunt kiezen, en dus zelfs de diepste wortels kunnen gemakkelijk worden doorgesneden door de vlijmscherpe messen in het apparaat. De Wolf Garten Select VS 302 E heeft een vermogen van 1200 watt en beschikt over 10 dubbelmessen die onkruid en mos met groot gemak verwijderen. Verder heeft de Wolf Garten Select VS 302 E een inklapbare duwboom waardoor je de tuinmachine gemakkelijk kunt opbergen, ook als je wat minder ruimte beschikbaar hebt. De overige specificaties:

 • Aandrijving: elektrisch
 • Inhoud opvangzak: 35 liter
 • Maaibreedte: 30 cm
 • Geschikt voor een gazonoppervlak tot 50 m2

Wolf Garten Select VS 302 E

4: Einhell GE-SA 1435 E: €134,99

Ook de GE-SA 1435 E van Einhell is terug te vinden in deze beste verticuteermachine Top 5 van dit moment. Met de slimme en krachtige verticulator ben je binnen korte tijd van onkruid en mos in je gazon af. Dit bespaard tijd en heel veel moeite, want al het onkruid handmatig weghalen is geen simpele klus. Vooral wanneer je een groot gazon hebt kun je het jezelf een stuk makkelijker maken met de Einhell GE-SA 1435 E. De machine heeft een vermogen van 1400 watt en beschikt daarnaast over een aantal handige extra’s.

Meer voordelen van de Einhell GE-SA 1435 E

Einhell GE-SA 1435 E verticuteermachineZo heeft de Einhell GE-SA 1435 E een opvangzak waarmee je al je afval opvangt. Je hoeft achteraf dus niet meer zelf te gaan harken. Daarnaast beschikt de Einhell GE-SA 1435 E over 20 scherpe messen die op drie verschillende dieptes kunnen werken. Je kunt ongewenste begroeiing weghalen, maar ook de bodem beluchten. Hierdoor krijgt je gazon genoeg licht en vocht, waardoor het gras er altijd prachtig uitziet. Door mos en onkruid kan gras minder snel groeien, maar onststaat er toch nog iets? Dan kun je dit oplossen met de Einhell GE-SA 1435 E. De overige specificaties:

 • Aandrijving: elektrisch
 • Inhoud opvangzak: 28 liter
 • Maaibreedte: 35 cm
 • Geschikt voor een gazonoppervlak van 50 tot 200 m2

Einhell GE-SA 1435 E

5: Stiga SV 415 E: €154,99

Mos en onkruid zijn verleden tijd wanneer je kiest voor de Stiga SV 415 E. Deze krachtige verticuteer machine heeft een vermogen van 1500 watt en hiermee kun je ook grotere gazons aanpakken. Om je gazon zo mooi en strak mogelijk te houden, is het goed om zo’n twee keer per jaar gebruik te maken van een verticulator. De Stiga SV 415 E beschikt over 20 messen die op verschillende dieptes kunnen worden ingesteld. Hierdoor worden mos, vilt, onkruid en dood gras met wortel en al verwijderd en opgevangen in de opvangbak.

Meer voordelen van de Stiga SV 415 E

Stiga SV 415 E verticuteermachineDe Stiga SV 415 E heeft een kunststof dek, wat wellicht een nadeel kan zijn omdat metalen varianten vaak wat meer weerbaar zijn. Toch doet de Stiga SV 415 E niet onder voor de concurrenten: deze machine heeft een uitstekende maaibreedte, een opvangzak met veel inhoud en daarnaast ook geweldige resultaten. De bodem wordt ook belucht door de Stiga SV 415 E, waardoor het gezonde gras optimaal kan groeien. Zo heb jij een strak en mooi gazon, het hele jaar door. De overige specificaties:

 • Aandrijving: elektrisch
 • Inhoud opvangzak: 50 liter
 • Maaibreedte: 38 cm
 • Geschikt voor een gazonoppervlak van 200 tot 400 m2

Waar moet een goede verticuteermachine aan voldoen?

Wanneer je de voor jou beste verticuteermachine gaat aanschaffen, dan is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Zo is in de eerste plaats het vermogen belangrijk en hierbij geldt: hoe hoger het vermogen, hoe krachtiger de machine. Ten tweede is ook de maaibreedte van belang: de hoe hoger de maaibreedte, hoe meer de tuinmachine in een keer kan maaien en hoe korter je dus bezig bent. Ten derde is ook het gazonoppervlak belangrijk om naar te kijken. Is jouw gazon 50 m2 of kleiner? Dan zal een verticulator die geschikt is voor een gazon van 200 m2 of meer niet veel kunnen toevoegen aan je gazon. Kies voor een machine met het juiste oppervlak.

Verder kijk je ook nog naar de extra’s, zoals bijvoorbeeld de aanwezigheid van een opvangbak. Dit kan je veel tijd schelen, want met een opvangbak hoef je achteraf niet meer met de hark in de weer. Ook kan het prettig zijn om een machine aan te schaffen met een inklapbare duwboom. Zo neemt het toestel minder ruimte in beslag.