Beste tuinfrees Top 5

Beste tuinfrees Top 5

Als je eenmaal hebt besloten om een tuinfrees te kopen, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden om het werken ermee zo comfortabel mogelijk te maken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de tuinfreesmachine een goede trillingsdemping heeft. Dit beperkt de trilling die op de armen wordt overgebracht. Standaard beschikt elke tuinfreesmachine over minstens één voorwaartse versnelling. Hoe meer versnellingen er zijn, idealiter zijn er ook achteruitversnellingen inbegrepen, hoe gemakkelijker het is om de tuinfrees te manoeuvreren. De bediening van de tuinmachine is sterk vereenvoudigd als de stuurstang zowel in hoogte als zijwaarts kan worden versteld. Minstens zo belangrijk is een eenvoudige bediening van de diepteverstelling.

1. Powerplus POWEG7010

Deze krachtige en misschien wel beste tuinfrees van Powerplus is de ideale hulp in de tuin voor snel en moeiteloos werken bij het losmaken van de grond, het wieden of de voorbereiding van het zaad. De krachtige 1050 Watt cultivator drijft de vier 4-vleugelige hakselaars gemakkelijk in de grond, tot 22 cm diep. De grond wordt geplet en losgemaakt. De stabiele en ergonomische handgreep zorgt voor een gecontroleerde en veilige bediening. Dankzij de intrekbare hefinrichting kan de machine bijzonder makkelijk worden opgeborgen. Met deze tuinfrees ga je snel en efficiënt aan de slag. Je kunt 32 cm tot 22 cm breed en 22 cm diep werken.

Waar is deze machine geschikt voor?

Deze tuinfreesmachine is geschikt voor het beluchten van de grond vanwege zijn compacte formaat en onttrekt lucht aan de grond, onkruid of mengt mest en compost in de grond tot kleinere tuinen.

Wat zijn de voordelen?

De ergonomische machine behandelt je grond met gemak. De trekontlasting beschermt de kabel tegen beschadiging en slijtage. De kabel kan niet met het frezen worden geregen en zorgt voor een veilige werking. Je kunt gemakkelijk rimpels opvangen en zo kun je de helmstok weer fijn makkelijk opbergen zonder te veel ruimte in te nemen. De kabel is slechts 0,35 m lang, zodat je een verlenging voor de stroomvoorziening nodig hebt.

Wat zijn de technische specificaties?Beste tuinfrees - Powerplus POWEG7010

 • Vermogen: 1050 W
 • Werkbreedte: 320 mm
 • Werkdiepte: 220 mm
 • Bladdikte: 1,7 mm
 • Kabel lengte: 0,35 m
 • Gewicht: 7,6 kg

Deze Powerplus grondfrees is een robuuste elektrische tuinfrees/cultivator met een vermogen van 1.050 Watt voor het graven en losmaken van tuinbedden, kleine akkers, randbedden en nog veel meer. Voor nieuwe aanplant, herinrichting, bemesting of voor het losmaken of cultiveren van het beplantingsgebied in je tuin.

2. Wolf Garten C 30 E

Wolf Garten C 30 E tuinfreesDe bodembewerking wordt eenvoudig gemaakt met de lichte en wendbare elektrische C 30 E bodemhak van Wolf Garten. Het motorvermogen is 1.400 W en de werkbreedte is 30 cm. De diameter van het tuingereedschap is 23 cm en bestaat uit 4 sterren. Het gereedschap heeft stevige wielen voor een eenvoudige geleiding van het gereedschap, een opklapbare handgreep, een geïntegreerde draagbeugel en een tandwielkast van volledig metaal. De Softgrip vermindert trillingen en biedt een aangename hantering. Met zelfslijpend hakmes, in hoogte verstelbare handgreep en verstelbare hakstaart. De wielen hebben een Ø van 16 cm.

Technische gegevens

 • Output: 1400 W
 • Werkdiepte: 11,5 cm
 • Max. Werkbreedte: 30 cm
 • Afmetingen en gewicht
 • Gewicht: 13,0 kg / Hoogte: 126,0 cm / Breedte: 36,0 cm / Diepte: 90,0 cm

3. Einhell GC-RT 1440 M

Op plek 3 van deze beste tuinfrees Top 5 vinden we de Einhell GC-RT 1440 M. Het toestel is licht en krachtig. Hiermee kun je nog beter de grond losmaken. De GC-RT 1440 M is een elektrische tuinfrees machine van Einhell. Hij genereert 1440 W en is daardoor bijna twee keer zo krachtig als zijn zuster model GC-RT 7530. Hij heeft ook 6 hakmessen van elk 20 cm lang: Dit resulteert in een werkbreedte van 40 cm, waarbij de schoffel ook in hardere rond goed zijn werk doet.

Voor groentebedden in de tuin

Einhell GC-RT 1440 M tuinfreesEen seriemotor drijft het apparaat aan. Het toestel wordt gevoed via een netsnoer, want betekent dat de grondfrees aan een stopcontact is vastgemaakt. Je kunt de machine ononderbroken gebruiken om grotere grondoppervlakken los te maken. Hij is 56 cm hoog en 38 cm breed: daarom is hij handig en geschikt voor het maken van moestuinen, bijvoorbeeld in privétuinen. Bovendien weegt hij slechts 11,57 kg, waardoor hij gemakkelijk te manoeuvreren is. Maar het toestel mist ook het gewicht om dieper in de grond begraven te worden. De tuin freesmachine moet daarom stevig op zijn plaats worden gehouden. Een veiligheidscircuit voorkomt dat de messen blijven lopen wanneer ze worden opgetild of gekanteld.

De Einhell GC-RT 1440 M is geschikt voor gematigd losmaken van particuliere grond. Het is verbazingwekkend krachtig voor een elektrische tuinfrees. Het vergt enige inspanning tijdens de rondleiding.

Einhell GC-RT 1440 M

4. Powerplus POWXG7214

Powerplus POWXG7214 tuinfreesDeze cultivator met 6 versterkte stalen messen kan het zwaarste tuinwerk met het grootste gemak aan. De POWXG7214 heeft een eco driver power engine zodat je elke grote tuin kunt aanpakken zonder je zorgen te maken over verlengsnoeren of elektriciteit. De tuin freesmachine is eenvoudig te manoeuvreren en is uitgerust met voor- en achteruitrijden. Je kunt snel en efficiënt de grond bewerken, de grond losmaken en beluchten, onkruid opgraven of meststoffen of compost toevoegen. Het resultaat is een rijke grond die perfect geschikt is voor je moestuin, plantbedden of gazon. De eenvoudig verstelbare handgrepen geven je extra comfort en zijn gemakkelijk op te bergen of te vervoeren.

De POWXG7214 heeft een krachtige elektromotor met 1050 Watt vermogen, voor gelijkmatig frezen, ook op hardere gronden. Overige specificaties van deze grondfrees:

 • 4 boven freesbladen, elk met bladen voor optimale freesresultaten
 • 320 mm freesbreedte, max. 220 mm freesdiepte in losse grond
 • Eenvoudige geleiding van de machine, omdat deze automatisch naar voren trekt
 • Veiligheidsschakelaar, trekontlasting van de kabel in de handgreep, instelbare hellingshoek, opklapbare hefinrichting
 • Eenvoudige montage, voor ruimtebesparende opberging
 • Compacte draaggreep voor praktisch transport en heffen van de grond freesmachine

5. Powerplus POWXG7201

Powerplus POWXG7201 tuinfreesDeze praktische elektrische Powerplus cultivator maakt de grond in je moestuin klaar voor het zaaien en planten. Met zijn lichte gewicht is de 1200 W tuinfrees ideaal voor kleine oppervlakken. De 6 messen en de maximale werkbreedte van 400 mm maken het cultiveren van zaad en perken zeer eenvoudig. Je graaft onkruid of mengt meststoffen of compost in de grond. Klaar voor een nieuw seizoen en dit zonder handmatig schoppen. De softgrip en stevige geleidingswielen zorgen voor een comfortabele manier van werken.

Deze krachtige maar lichte elektrische cultivator kan de hardste gronden aan. In het voorjaar kunt je vaste grond bewerken, de grond beluchten en je gazon voorbereiden door meststoffen of compost in te graven. In de zomer kun je de helmstok gebruiken voor het opgraven van onkruid of het cultiveren van bloemperken en moestuinen. De stevige wielen helpen je om je tuinfrees machine tussen de struiken, planten of rond de bomen te geleiden. De handgrepen klappen naar beneden voor eenvoudig transport en opslag. Deze cultivator heeft de kracht om de zwaarste klussen aan te kunnen. Deze machine heeft een korte veiligheidskabel. Het is aan te raden om een extra verlengkabel te kopen, zodat je elke hoek van je tuin kunt bereiken. Reinig de ventilatieroosters na elk gebruik.

Technische specificaties:

 • 1200 W grondfrees
 • 6 Messen Tanden
 • Het werk breedte: 400mm
 • Het werk diepte: 200mm
 • Wielen
 • 3 jaar thuisgebruikersgarantie

Ga bij de aankoop van een tuinfrees voor kwaliteit

Bij de aankoop van een tuinfreesmachine is het niet altijd eenvoudig om de juiste beslissing te nemen. Zeker als je het juiste model wilt kiezen uit vele aangeboden producten. Het vergelijken van tuinfreesmachines is precies het juiste instrument om verkeerde aankopen te voorkomen en zo geld te besparen. Vergelijken biedt de toekomstige koper voldoende productdetails, waar je absoluut rekening mee moet houden voor de aankoop. Als je geen vergelijking maakt maar kiest voor de goedkoopste tuinfrees, moet je niet rekenen op echt kwalitatief goede producten. In de meeste gevallen hebben deze producten een veel kortere levensduur. Als je een dergelijke grondfreesmachine koopt, zul je al snel een nieuw product moeten kopen. Het is dus beter om vanaf het begin meer geld uit te geven bij de aanschaf van de beste tuinfrees voor jou. Zelfs de goedkoopste tuinfrees kan goede eigenschappen hebben. Natuurlijk bieden de kostbare modellen in de meeste gevallen veel meer.

Let bij de aankoop van de beste tuinfrees op belangrijke eigenschappen

Om tevreden te zijn met het nieuwe product, moet je precies weten welke eigenschappen het nieuwe model moet hebben voordat je de tuinfreesmachine koopt. Beslis daarom voordat je een tuinfrees koopt over de belangrijkste opties en functies die het product moet hebben en je zult zeker enthousiast zijn over de aankoop. Belangrijke informatie over het gewenste model cultivator vindt je ook op de website van de fabrikant. Een objectieve test met een tuinfreesmachine en onafhankelijke testvergelijkingen met een tuinfrees machine kunnen de aankoopbeslissing aanzienlijk vergemakkelijken. Wij bieden objectieve beschrijvingen van producten. Deze informatie is afkomstig van deskundigen en is verkregen door analyse. In een test met een tuinfreesmachine worden de productdetails van veel tuinfreesmachines vergeleken, waardoor het voor je gemakkelijker wordt om het juiste product te kopen.

1 reactie op “Beste tuinfrees Top 5”

 1. Hallo,
  Betreffende de tuinfrees POWGX7214.
  Ik heb deze machine nu 2 jaar en….
  Dit toestel doet wat het moet doen, is krachtig van motor maar heeft ook zijn minpunten.
  Bevindingen na ongeveer 5 uur gebruik (uiteraard niet aaneensluitend, een kwartier tot halfuur per werkbeurt).
  A) Stilvallende motor: De reden is dat de benzine tank vacuüm wordt getrokken door het gemis van het rubbertje in de benzinedop. Hierdoor wordt de benzine toevoer tot de motor tot een minimum herleid, met als gevolg dat de motor uitvalt. Eerst dacht ik, dat bij het bijvullen van brandstof, het rubbertje uit de dop gevallen was maar niets was minder waar. Na het bestellen van een nieuw rubber bij VARO en het opnieuw voorkomen van het fenomeen, ben ik verder onderzoek gegaan. In de benzinetank vond ik 2 rubbers. Blijkbaar is het zo dat bij het draaien van de motor op volle kracht de zuigkracht voor benzine zo hoog is dat het rubber uit de benzinedop wordt gezogen. Bij de technische dienst van VARO word ik afgescheept met mijn verhaal, maar toch is dit tot vandaag de realiteit en de reden tot stilvallen.
  Tip voor dit euvel: Indien het rubber tegen het vacuüm trekken, in de benzinedop niet meer aanwezig is,
  draai voor verdere werking de benzinedop iets losser, zo zal de motor niet stilvallen. Na het werk kan je
  op zoek gaan naar het rubber in de benzinetank.

  B) Aandrijfriem vooruit (type V-SNAAR lengte 668 mm, breedte 9,9 mm hoogte 6 mm) is compleet
  versleten na 5 uur gebruik. Ik vind dit heel vroeg. Bij de technische dienst van VARO zegt men mij dat het
  komt door het slippen bij iets diepere werking. Ik heb bij mijn weten tot nu toe de maximum werkdiepte van 280 mm (zoals beschreven in de specificaties en handleiding) niet overschreden en de aandrijving nooit horen slippen. Tip voor dit euvel: schaf een v-snaar spray aan, dit versterkt de grip van de riem en verlengt de levensduur ervan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *