Beste robotmaaier voor een kleine tuin

Robotmaaiers – klein gazon

Beste robotmaaier voor een kleine tuin

Bij het kiezen van een robotmaaier kijk je eerst naar de grootte van je gazon. Want voor een kleine tuin is het onnodig om een robotmaaier aan te schaffen met een grote capaciteit. Met een goede robotgrasmaaier is het onderhoud van jouw kleine tuin nog nooit zo makkelijk geweest. Na het installeren en het aanbrengen van het begrenzingsdraad zit er voor jou niets anders op dan genieten van je extra vrije tijd. Steeds meer mensen kiezen voor een huis met een kleinere tuin, en om ook die gemakkelijk te onderhouden, kies je voor een eenvoudig te bedienen maairobot.

Aandachtspunten bij een robotmaaier

Robotmaaiers voor een kleine tuin zijn vaak ook beter betaalbaar, vanwege de kleine capaciteit van het werkgebied. Maar de prijs is niet het meest belangrijke. Want behalve de kosten van een automatische grasmaaier wordt er ook gekeken naar andere belangrijke specificaties, zoals de ingebouwde sensoren, de methode van het maaien, de laadtijd en nog veel meer. Er zijn tientallen merken, uitvoeringen en modellen te vinden, maar welke zijn nu de beste? In deze Top 5 vind je de beste robotmaaiers voor een kleine tuin die zijn uitgerust met een aantal bruikbare functies.

1: Bosch Indego 350: €659,99

Beste robotmaaier voor een kleine tuin - Bosch Indego 350 ConnectDeze Bosch Indego 350 is het perfecte voorbeeld van een goede én betaalbare robotmaaier. Dankzij de capaciteit van 350 m2 is deze robotmaaier van Bosch zeer geschikt voor jouw kleine gazon, en kun je dus volop genieten van de vrije tijd die je over houdt. Het maaisysteem van de Indego 350 bestaat uit drie mesjes die gelijkmatig te werk gaan en door middel van een vast patroon het gazon afgaan in parallelle banen. Dit betekent dat er strakke lijnen in het gras zullen ontstaan. Veel andere robotmaaiers hebben een willekeurig patroon waarbij geen lijnen ontstaan.

Speciale functies van de Bosch Indego 350

De Bosch Indego 350 heeft een aantal handige functies waarmee je optimaal profiteert van deze maairobot. Het logicut-systeem berekent de grootte van de tuin en zal op basis hiervan de meest korte maairoute berekenen. Deze slimme robotgrasmaaier zorgt er dus voor dat het zo min mogelijk tijd én energie kost om het gazon te maaien. Ook het mulch-systeem is een aanwinst voor de tuinmachine. Dit systeem zorgt ervoor dat het gemaaide gras wordt verpulverd in kleine stukjes die vervolgens over het gazon worden verspreid. Dit gras dient direct als bemesting voor het gazon en zal het gazon dus voeden en mooi houden.

Indego Connect

Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Van de Bosch Indego 350 is ook een Connect variant. Dit model is een stukje duurder, maar zorgt er wel voor dat jij je automatische grasmaaier met een app aan kunt sturen. Je kunt de maairobot dus, mits je internetverbinding hebt, vanaf iedere locatie bedienen! Heb je een tuin tot 350 vierkante meter groot en houd je van strak gemaaide banen? Dan is de Bosch Indego 350 Connect misschien wel de beste robotmaaier voor een kleine tuin voor jou.

2: Robomow RX12u: €495

Beste robotmaaier voor een klein gazon - Robomow RX12uHeb je echt een kleine tuin? Dan is de Robomow RX12u, met een capaciteit van 150 m2, de ideale investering. Deze robotmaaier is niet duur, heeft een goede reputatie en komt van een merk dat zich al jaren bezighoudt met het produceren en verbeteren van robotgrasmaaiers. Deze maairobot is niet met een app te bedienen, maar heeft een druk op de startknop nodig om te beginnen met maaien. De machine is hiermee een halfautomatische robotmaaier. Op deze manier kun je zelf eenvoudig bepalen wanneer er gemaaid moet worden.

Pluspunten van de Robomow RX12u

Het grootste pluspunt van de Robomow RX12u is dat het maaimes stevig en groot genoeg is om zelfs de meest harde objecten aan te kunnen. Stenen of andere harde objecten in je gazon zullen er dus niet snel voor zorgen dat de maairobot het begeeft. Daarnaast is de Robomow robotmaaier uitgerust met speciale sensoren die voorkomen dat er een botsing zal plaatsvinden. Verder is de robot compact en kan hij met een volle accu wel twee uur lang achter elkaar maaien. Met een klein gazon is dit meer dan genoeg!

Eenvoudig en snel aan de slag

Wanneer je de Robomow RX12u krijgt thuisbezorgd, zul je eerst het begrenzingsdraad moeten aanbrengen in de tuin. Dit grensdraad is 70 meter lang en dus voldoende voor een tuin van 150 m2. Dit draad leg je eenvoudig rondom het gazon, terwijl je het vastzet met speciale haringen cq pennen. Daarna hoef je alleen de maaihoogte nog maar in te stellen: kijk hiervoor goed naar de hoogte van het gras. De robotmaaier neemt het vanaf hier over! Dus is je gazon tot 150 vierkante meter groot en is zoek je een echte Robomow? Dan is dit misschien wel de beste robotmaaier voor een klein gazon voor jou.

3: Wolf Garten Loopo S150: €499

Beste robotmaaier voor een kleine tuin - Wolf Garten LOOPO S150De Loopo S serie van Wolf Garten is als het ware de budget-variant van de Loopo M serie. Ten opzichte van de Loopo M serie levert de Loopo S serie een aantal functies in, maar het heeft wel de belangrijkste basisfuncties. Hiermee is de Wolf Garten robotmaaier een prima aanwinst voor jouw kleine gazon. De capaciteit van de Loopo S150 ligt op 150 m2 en vooral kleine gazons hebben baat bij deze compacte robotmaaier. De aangename prijs maakt de Wolf Garten Loopo S150 automatische gazonmaaier een zeer slimme aankoop.

De basisfuncties van de Wolf Garten Loopo S150

De Wolf Garten Loopo S150 beschikt dus over de meest belangrijke functies. Het gaat hierbij om het zelfstandig maaien van je gazon, zonder dat jij hier iets aan hoeft te doen. De robotgrasmaaier gaat aan de slag en maait je gazon in gelijke stroken van 18cm, en kan op een volle accu anderhalf uur werken. Dreigt de accu leeg te raken? Dit is geen enkel probleem, want de machine zal zelf terugkeren naar het laadstation om zichzelf op te laden.

Het hele jaar door een stak gazon

Je kunt dus op een eenvoudige manier gebruik maken van de diensten die de Wolf Garten Loopo S150 met zich mee brengt. De prijs van deze robotmaaier staat prima in verhouding met de kwaliteit die het biedt. De kleinere gazons hebben genoeg aan deze goede robotmaaier die doet waar hij voor gemaakt is: jouw gazon het hele jaar door strak houden. Is je tuin tot 150 vierkante meter groot en zoek je een in het oog springende, betaalbare tuinmachine? Dan is dit misschien wel de beste robotmaaier voor een kleine tuin voor jou.

Wolf Garten Loopo S150

4: Gardena SILENO City 500: €869

Beste robotmaaier voor een klein gazon - Gardena Sileno City 500Voor de wat ruimere, maar nog steeds kleine gazons tot 500 m2 is de Gardena SILENO City 500 een ware openbaring. Met deze stoere robot grasmaaier kom je erachter hoe gemakkelijk het onderhouden van het gazon eigenlijk hoort te zijn. De grasmaaier maait volgens een willekeurige route je gazon en daardoor ziet het er overal even strak en gelijkmatig gemaaid uit. En dankzij de vele andere voordelen van deze Gardena robotmaaier zul je in de toekomst heel veel tijd over hebben.

Grootste voordelen van de Gardena SILENO City 500

Een ander groot voordeel van deze grasmaaier robot is dat hij enorm stil is. Met een geluidsniveau van slechts 59 dB zal de Gardena SILENO City 500 geen overlast veroorzaken. Daarnaast beschikt deze maairobot over een vlijmscherp, maar klein maaimes die geen spullen op het gazon zal beschadigen. Ook de sensoren in het apparaat zorgen ervoor dat objecten in de tuin moeiteloos worden ontweken. Aan veiligheid is ook gedacht. Dankzij de diefstalbeveiliging kan deze robotmaaier niet zomaar worden meegenomen. Bij optillen zonder het intypen van de speciale pincode zal er een luid alarm afgaan.

Lange maaitijd, korte laadtijd

Op een volle accu kan de Gardena SILENO City 500 zo’n 65 minuten volop maaien. Als de accu bijna leeg is zal de robot maaier uit zichzelf naar het laadstation terugkeren om vervolgens binnen 50 minuten weer volledig paraat te zijn. Dit doet de maairobot ook wanneer hij midden in het maaiprogramma bezig is. Na het opladen zal de grasrobot het programma zelf weer hervatten. Heb je een gazon tot 500 vierkante meter groot en zoek je een stille robot grasmaaier met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Dan is dit misschien wel de beste robotmaaier voor een klein gazon voor jou.

Gardena SILENO City 500

5: Gardena R38Li: €699

Beste robotmaaier voor een kleine tuin - Gardena R38LiVoor de kleinere gazons is ook de Gardena R38Li een uitkomst. Met een werkgebied capaciteit van 380 m2 kan deze robotmaaier je kleine gazon prima onderhouden. Deze super stille maairobot heeft een geluidsniveau van slechts 58 dB en is hiermee een van de stilste in zijn soort. Voor stadstuinen is het dus een ideale aankoop, want niemand in de buurt zal er last van hebben. De Gardena R38Li robotgrasmaaier is niet met een app via smartphone of tablet te bedienen, maar het toestel is wel makkelijk handmatig aan te sturen.

De Gardena R38Li past zich eenvoudig aan

Van te voren stel je zelf het maaiprogramma in, maar daarna hoef je niets meer te doen: de Gardena R38Li gaat volledig zelfstandig aan de slag. Dankzij de begrenzingsdraad in de tuin zal de robotmaaier netjes binnen de grenzen blijven en dus je gazon perfect bijhouden. Een gazon met daarop objecten is geen enkel probleem voor deze slimme robotmaaier. Dankzij de afstandssensoren zal de maairobot de objecten uit zichzelf ontwijken en een andere route kiezen. De machine zal zich dus eenvoudig aan je gazon aanpassen, in plaats van andersom. Is je tuin tot 380 vierkante meter groot en spreekt een app loze maairobot je aan? Dan is dit misschien wel de beste robotmaaier voor een kleine tuin voor jou.

Bespaar tijd en krijg een verzorgd gazon

Deze Top 5 robotmaaiers voor een kleine tuin kun je zelf nog met elkaar vergelijken op specificaties en functies, zodat je zeker bent van een goede aankoop. Een robotmaaier kopen is een prijzige, maar zeer nuttige investering, omdat je er uiteindelijk zowel tijd als een goed verzorgd gazon aan over houdt. Heb je een grotere tuin? Bekijk dan ook de Top 5 robotmaaiers voor een grote tuin. Interesse in een robotmaaier, maar geen groot budget? Bekijk dan je mogelijkheden bij de Top 5 goedkoopste robotmaaiers. Zo ben je verzekerd van waar voor je geld!

5 reacties op “Beste robotmaaier voor een kleine tuin”

  1. Hallo Gert,

   De begrenzingsdraad leg je niet strak tegen de muur aan, maar op ongeveer 30 centimeter afstand (let op: de precieze afstand verschilt per type robotmaaier). Dit betekent dat de grasmaaier een kleine strook niet kan maaien. Voor het bijwerken van deze ongemaaide gazonranden kun je het best een grastrimmer kopen.

   Vriendelijke groeten,
   TuinMechanisatie.nl

 1. Ik heb een klein gazon en ben hiervoor opzoek naar een robotmaaier. Ik zou het liefst een maaier hebben die tot dicht op de randen van het gazon maait én zonder begrenzingsdraad werkt. Bestaat deze ook? En zo ja welke?

  Alvast bedankt!

  1. Hallo Anne,

   Er bestaan inderdaad robotmaaiers zonder draad. Je kunt dan gaan kijken naar de Wiper Blitz 2.0 robotmaaier of bijvoorbeeld de Ambrogio L60.

   Vriendelijke groeten,
   TuinMechanisatie.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *