Beste robotmaaier voor een grote tuin

Robotmaaiers – groot gazon

Beste robotmaaier voor een grote tuin

Wanneer je een groot gazon in je voor- of achtertuin hebt, wil je die natuurlijk zo mooi mogelijk houden. Iedereen wordt gelukkig van een strak gemaaid gazon, en dankzij de hulp van een robotmaaier kun je altijd van je gazon genieten, zonder dat je er zelf enige moeite voor hoeft te doen. Maar let wel, hoe groter het gazon, hoe meer capaciteit een robotgrasmaaier moet hebben. Op deze manier weet je zeker dat je hele gazon mooi onderhouden wordt. Maar welke robotmaaier kun je het beste aanschaffen? In deze Top 5 vind je de beste robotmaaiers voor een grote tuin. Heb je een kleinere tuin? Bekijk dan ook de Top 5 robotmaaiers voor een kleine tuin.

1: Robomow RS615: €1699

Beste robotmaaier voor een grote tuin - Robomow RS615uDe Robomow RS615 is prijzig, maar het geld meer dan waard. Wanneer je investeert in een robotmaaier van Robomow krijg je er veel kwaliteit voor terug. De automatische grasmaaier is geschikt voor gazons met oppervlakte tot 3000 m2. De RS615 is gemakkelijk met een app te bedienen, waardoor je de maairobot zonder enige moeite in kunt stellen. Een groot gazon onderhouden kost veel tijd, maar dankzij deze Robomow robotmaaier zul je heel veel tijdwinst hebben. Zelf hoef je helemaal niets te doen.

Regensensor en zwevend maaidek

De Robomow RS615 is uitgerust met een regensensor. Dit betekent dat de grasrobot het laadstation niet zal verlaten op het moment dat het regent. Is de machine al bezig en begint het te druppelen? Dan zal de maairobot zelfstandig terugkeren naar het laadstation en het maaiprogramma weer oppakken wanneer de regen gestopt is. Heb je oneffenheden in je gazon? Dankzij het zwevend maaidek van de Robomow RS615 is dit geen enkel probleem en zal het gras overal mooi gelijkmatig gemaakt worden.

De sensoren van de Robomow RS615

Naast het feit dat de robotmaaiers van Robomow er qua design goed uitzien, is het ook nog eens een kwalitatief hoogwaardig ontwerp. De twee messen zijn robuust, extra scherp en zo ontworpen dat ze stoppen met maaien wanneer harde objecten in de buurt zijn. Dit komt door de verschillende sensoren die ingebouwd zijn, waaronder bots- en kantelsensoren. Op deze manier zal de robotmaaier nooit tegen harde objecten aanbotsen. En wanneer je de messen en wielen af en toe schoonmaakt zul je er jaren van kunnen profiteren. Heb je een tuin tot 1600 vierkante meter groot en wil je graag echte Robomow kwaliteit? Dan is dit misschien wel de beste robotmaaier voor een grote tuin voor jou.

2: Gardena Smart SILENO 1000: €1179

Beste robotmaaier voor een groot gazon - Gardena Smart Sileno 1000Dat Gardena een meester is in het produceren van goed tuingereedschap, wisten we al langer. Maar ook met de Smart Sileno 1000 krijgen we opnieuw een bewijs van het vakmanschap. Deze robot maaier is in staat tot grootse dingen op jouw gazon. Tijdens het installeren van deze maairobot kun je gelijk het gewenste programma instellen. Daarna hoef je eigenlijk bijna niet meer naar de Smart SILENO 1000 om te kijken. Uiteraard zul je de machine wel af en toe schoon moeten maken. Wanneer je tuin rond de 1000 m2 aan oppervlakte heeft is deze robotmaaier een goede keus.

Grootste voordelen van de Smart SILENO 1000

Er zitten een paar grote voordelen aan deze Gardena robotmaaier. Om te beginnen is het een enorm stil apparaat met een geluidsniveau van 60 dB en zul jij, maar ook je buurtgenoten, er dus geen last van hebben. Daarnaast kan deze robot grasmaaier flink wat werk verrichten op een volle accu, namelijk 60 minuten. Daarna rijdt hij zelfstandig terug naar het basistation om zichzelf op te laden. Ook de beveiliging en bots-sensoren zijn met recht een pluspunt van de Gardena Smart Sileno 1000.

De Gardena Smart App

Tot slot is de Smart Sileno 1000 ook heel gemakkelijk te bedienen met de speciale Gardena Smart App. Dit betekent dat je hem gewoon vanaf je woonkamer in kunt stellen of bedienen, zonder dat je naar de grasrobot toe hoeft te gaan. Doordat de app in verbinding staat met de robotmaaier kun je hem met internetverbinding vanaf elke locatie bedienen, dus ook vanaf je vakantieadres. Ideaal! Dus is je gazon tot 1000 vierkante meter groot en is bediening via een app een must? Dan is dit misschien wel de beste robotmaaier voor een groot gazon voor jou.

Gardena Smart SILENO

3: Wolf Garten Loopo M2000: €1399

Beste robotmaaier voor een grote tuin - Wolf Garten LOOPO M2000Voor de echt grote gazons met een oppervlakte van 2000 m2 is de Wolf Garten Loopo M2000 de perfecte keus. Wolf Garten heeft zowel een Loopo S als Loopo M serie, waarvan de M serie uitgerust is met de meest innovatieve en technische snufjes en ideale functies. Je bent dus verzekerd van een topaankoop waar je nog jaren van kunt genieten. Deze robotmaaier kan met een app worden bediend, en hiermee wordt het jou nog makkelijker gemaakt.

Functies op de Loopo M2000

Een van de functies waar de Loopo M2000 mee is uitgerust is SmartMow. Dit betekent dat de robotmaaier met een vloeiende beweging weg zal draaien vanaf het begrenzingsdraad. De meeste maairobots zullen vele energie moeten steken in het draaien, waardoor ze dus sneller weer moeten opladen. Bij de Loopo M2000 is dit dus niet het geval en kan het apparaat dus langer doorwerken. Ook de regensensor is een echte aanwinst bij dit model. Wanneer het regent tijdens het maaiprogramma zal de maairobot zelfstandig terugkeren naar het laadstation en weer verder gaan als de regenbui voorbij is.

Bedienen via de app

Via de app kun je zelf bepalen wanneer de automatische grasmaaier aan de slag moet, hoe vaak en op welke hoogte. Vervolgens gaat deze Wolf Garten Loopo M2000 met dit maaiprogramma aan de slag. Je kunt zelf eenvoudig wijzigingen aanbrengen. In de zomer is het bijvoorbeeld aan te raden om vaker te maaien, omdat het gras dan harder groeit. De Loopo M2000 doet er een uur over om volledig op te laden. Is je tuin tot 2000 vierkante meter groot en zoek je een betaalbare machine? Dan is dit misschien wel de beste robotmaaier voor een grote tuin voor jou.

Wolf Garten Loopo M2000

4: McCulloch ROB1000: €899

Beste robotmaaier voor een groot gazon - McCulloch ROB1000Ook de McCulloch ROB1000 (ook wel bekend als de McCulloch R1000) is een goede robotgrasmaaier die tot een van de beste in zijn soort behoort. Gazons tot 1000 m2 zijn vooral heel geschikt wanneer je deze robotmaaier aan wilt schaffen. Naast de kwaliteit die je van deze maairobot kunt verwachten, is ook de prijs zeer aangenaam. De prijs-kwaliteitverhouding van de McCulloch R1000 is dus zeer gunstig. Wanneer je jouw grote gazon te allen tijde wilt onderhouden maar wel een bepaald budget hebt, is deze robotmaaier met een mooie prijs de perfecte keus.

Het hele jaar door een strakke tuin

Dankzij de speciale sensoren die zijn aangebracht in de robotmaaier zullen er geen botsingen plaatsvinden met objecten in de tuin. Wanneer de McCulloch R1000 een object detecteert in de tuin, zal hij zich er met gemak omheen manoeuvreren of een alternatieve route bedenken. Ook de afstandssensoren dienen om botsingen te voorkomen. Het maakt dus niet uit of je een gazon hebt met veel bloemperkjes of als je in de zomer een zwembad op hebt staan. De robot maaier zal zich eenvoudig aanpassen aan de omstandigheden in je tuin.

Beveiliging op de McCulloch ROB1000

De McCulloch ROB1000 is een stille robotmaaier met een maximaal geluidsniveau van 59 dB. Daarnaast is dit model uitgerust met een goede beveiliging. Wanneer de maairobot wordt opgetild, zal er eerst een code ingevoerd moeten worden. Als dit niet gebeurt gaat er een luid alarm af. Op deze manier zal de machine alleen jouw gazon maaien. De ROB1000 is niet met een app te bedienen, wat ook de verlaagde prijs verklaard. Toch is de McCulloch robotmaaier een zeer geschikte hulp voor grote gazons. Heb je een gazon tot 1000 vierkante meter groot en zoek je een prima robotgrasmaaier met een goede prijs/kwaliteitverhouding? Dan is dit misschien wel de beste robotmaaier voor een groot gazon voor jou.

5: Wolf Garten Loopo M1500: €1199

Beste robotmaaier voor een grote tuin - Wolf Garten LOOPO M1500Voor een gazon met een oppervlakte van 1500 m2 is de Wolf Garten Loopo M1500 de juiste keus. Je kunt het gazon zelf afbakenen met het meegeleverde grensdraad, en na het instellen van de robotmaaier kan hij direct aan de slag. Via de app stuur je hem eenvoudig bij of pas je bijvoorbeeld het programma aan. Verder doet de Loopo M1500 alles automatisch, zoals het opladen, onderbreken en hervatten van het programma (bijvoorbeeld bij regen).

Bots-sensoren

Dankzij handige sensoren op de robotmaaier zullen de messen niet in aanraking komen met harde objecten, zoals stenen of speelgoed dat op het gazon ligt. De sensoren geven snel aan dat er iets ligt en de robot grasmaaier zal hierop anticiperen door om te keren of door zich er omheen te manoeuvreren. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat de messen snel zullen beschadigen. En dankzij de mulch-functie wordt het gemaaide gras direct gebruikt als bemesting voor het gazon. Gemaaid gras opruimen hoeft dus ook niet te gebeuren!

De meegeleverde onderdelen

Wanneer je een robotmaaier voor een grote tuin bestelt, krijg je hem vaak binnen enkele dagen al thuisgestuurd. In de doos zit niet alleen de maairobot zelf, maar ook wat extra onderdelen. Wat er precies bij zit, hangt af van het model en het merk. Je hebt in ieder geval begrenzingsdraad en haringen nodig. Wanneer je deze er niet bijgeleverd krijgt, betekent het dus niet dat je dit niet nodig hebt bij het model dat je gekozen hebt. Het begrenzingsdraad moet je altijd aanbrengen zodat je een duidelijke grens van het gazon kunt afbakenen voor je nieuwe grasmaaier.

De robotmaaier gebruiksklaar maken

De robotmaaier zelf klaar voor gebruik maken is vaak een fluitje van een cent. In de meeste gevallen zit er een handige handleiding bij en hoef je niet veel meer te doen. Wel kun je zelf kiezen om een maaiprogramma in te stellen, zodat je dit niet telkens aan hoeft te passen. Indien alle instellingen gereed zijn gaat het toestel zelfstandig aan de slag en hoef je er dus zelf niets meer aan te doen. Wanneer je een robotmaaier hebt gekozen die je via de app kunt bedienen, kun je vanaf je luie stoel zelfs instellingen wijzigen! Is je tuin tot 1500 vierkante meter groot en spreekt een betaalbare maairobot je aan? Dan is dit misschien wel de beste robotmaaier voor een grote tuin voor jou. Bekijk anders ook eens onze 7 redenen om te kiezen voor een robot grasmaaier.

Wolf Garten Loopo M1500