Beste kettingzaag Top 5

De beste kettingzagen

Beste kettingzaag Top 5

Zelfs een beslissing over de basisprincipes kan het kiezen van de beste kettingzaag moeilijker maken dan het kappen van een boom. Gelukkig worden in onze beoordelingen enkele van de topzagen op de markt besproken om je te helpen de beste keuze te maken. Deze beoordelingen vergelijken de beste toonaangevende merken zoals Husqvarna, Black & Decker en Makita. Het maakt het uitzoeken van een motorzaag met de juiste motor, zaaglengte en veiligheidskenmerken een stuk makkelijker. Bekijk hier de Top 5 van best verkochte kettingzagen. Ook kun je direct een kijkje nemen bij de goedkoopste kettingzagen van dit moment.

Beste kettingzaag - Makita UC4041A elektrische kettingzaag1. Makita UC4041A

 • Aandrijving: Elektrisch
 • Vermogen: 1501 – 2000 watt
 • Zwaardlengte: 40 cm of meer

De UC4041A van Makita is een handige, relatief lichte elektrische kettingzaag met een zwaard van 40 cm. Het is geschikt voor alle hobby-tuinders die houtblokken voor brandhout willen kappen, maar ook voor het netjes kappen van boomtoppen en wordt gekenmerkt door zijn snel draaiende ketting. Elektrische kettingzagen brengen plezier in het zware tuinwerk. Met de UC4041A levert het Japanse bedrijf Makita een krachtig gereedschap dat gebruikt kan worden om door dikke takken te zagen en bomen te kappen. De zaag is ook zeer geschikt voor het snoeien van brandhout.

Lang zwaard met een laag gewicht

Het 40 cm lange zwaard maakt de zaag krachtig – maar met 4,7 kg is het niet te zwaar om hem lang op te houden. Dit kan een belangrijke factor zijn voor hobby-tuinders, die de machine vooral nodig hebben om langer in de boomtoppen te kunnen werken. De handgreep is voorzien van een rubberen pad zodat de zaag goed vastgehouden kan worden. De kettingzaag haalt een vermogen van 2,45 pk – net als Makita’s iets goedkopere zustermodel, de UC3541A, waarvan het zwaard slechts 35 cm lang is. Het vermogen is ook identiek aan 1800 Watt. Dus als je iets meer wilt investeren en een betere zaaglengte voor het zagen wilt krijgen, kun je het beste de UC4041 A kettingzaag kopen.

Snelle ketting en snelle rem

De kettingsteek van de UC4041A is 3/8 inch. De ketting draait zeer snel met een snelheid van 14,5 m/s. Dit is een voordeel. Dit moet je in staat stellen je zaagwerk snel en netjes uit te voeren. Een belangrijke opmerking ter vergelijking: deze snelheid voor kettingzagen heeft altijd betrekking op de stationaire werking. Daarom kan het variëren bij het werken aan verschillende harde houtsoorten. Een klein nadeel van de zaag is het volume, want de tuinmachine werkt immers niet erg stil met meer dan 101 dB. Om veiligheidsredenen is de machine uitgerust met een kettingrem. Dit stopt de motor binnen een fractie van een seconde en beschermt je tegen mogelijke verwondingen.

Beste kettinzaag | Conclusie

De UC4041A van Makita is een handige en krachtige elektrische zaag. Hij overtuigt door zijn snel draaiende ketting en zijn comfortabele, gereedschap loze onderhoud. Het lage gewicht spreekt ook voor deze kettingzaag. Alleen het relatief hoge volume is een klein nadeel. Dus ben je op zoek naar een krachtige motorzaag, dan is dit misschien wel de beste kettingzaag voor jou!

2. Black & Decker PS7525X-QS 2

 • Black & Decker PS7525X-QS kettingzaag op steelAandrijving: Elektrisch
 • Zwaardlengte: 25 cm of minder
 • Vermogen: 500 – 1000 watt

Je hebt geen ladder meer nodig als je de Black & Decker PS7525X-QS 2 in huis hebt. De werklengte van deze telescopische motorzaag is namelijk 2,7 meter lang. Je kunt deze kettingzaag met een 35 centimeter breed zwaard en 800 watt vermogen gebruiken voor takken die moeilijk te bereiken zijn. Je kunt met deze kettingzaag snel en door droog en nat hout zagen met de anti terugslag ketting. De kantelbare kop van de Black & Decker PS7525X-QS 2 maakt het gemakkelijk met de zaag te werken. Het zagen boven je hoofd is met deze kettingzaag een fluitje van een cent. Bij de Black & Decker PS7525X-QS 2 krijg je een extra ketting erbij, verder zijn er geen verschillen.

Telescopische handgreep

De Black & Decker motorzaag is ideaal voor snelle, effectieve zaagsnede dankzij de goede kettingsnelheid. Dankzij de uitschuifbare telescopische handgreep bereikt de takken tot 2,7 m hoog met een maximale diameter van 22 cm. De automatische kettingsmering zorgt voor een permanente olietoevoer naar de ketting voor een langere levensduur en een grotere zaag-efficiëntie. De PS7525 met hoge ontzouting en lage terugslagketting zorgt voor schone, snelle zaagsnedes in nat en droog hout. De bescherming van de gebruiker wordt geboden door de kettingrem, die de stroomtoevoer binnen 0,15 seconden automatisch onderbreekt zodra de ketting teruggeslagen wordt.

Onderhoud

Elektrische kettingzagen zijn over het algemeen zeer eenvoudig te bedienen, maar wees voorzichtig bij het werken met elektrische kettingzagen. Ook het onderhoud is eenvoudig: het vervangen van de ketting en het afstellen van de kettingspanning kan zonder gereedschap. Je kunt het oliepeil in één oogopslag controleren door het grote inspectieraam.

Black & Decker PS7525X

3. Makita EA3201S35A kettingzaag

 • Makita EA3201S35A benzine kettingzaagAandrijving: Benzine
 • Zwaardlengte: 26 – 39 cm
 • Vermogen: 1501 – 2000 watt

Voor houtbewerking bent je waarschijnlijk op zoek naar een kettingzaag die zo eenvoudig en licht mogelijk in gebruik is. De Makita EA3201S35A is ook goed uitgerust en de benzinemotor zorgt voor een makkelijk gebruik zonder snoeren. Apparaten met benzinemotoren zijn op veel gebieden nog steeds beter geschikt. Een daarvan is de Makita EA3201S35A er één. Het is geschikt voor het zagen van hout en licht snoeiwerk. Je kunt deze machine ook gebruiken voor de bereiding van brandhout. De ketting wordt automatisch gesmeerd waardoor je hier geen omkijken naar hebt. Een benzinemotor heeft wel mee onderhoud nodig

Licht en wendbaar

De Makita kettingzaag weegt slechts 4,2 kg. Voor een benzinekettingzaag is dit heel weinig. Het is verkrijgbaar met een zwaardlengte van 35 cm. De korte versie is al voldoende voor de meeste werkzaamheden in de tuin. Je moet niet hopen op extreme prestatiereserves. De 32 cm³ tweetaktmotor van 32 cm³ genereert 1,8 kW. Als brandstof moet je een klassiek 1:50 mengsel vullen. De tankinhoud is 0,4 liter. Het zeer lage trillingsniveau maakt het werken heel prettig.

Comfortabel in gebruik

Je hoeft geen professional te zijn om met de EA3201S35A te werken. Het vertrouwt op de bediening met één hendel en een lichte veerstart met een primercarburator. Er is ook trillingsdemping aanwezig en dit houdt de uitstoot van schadelijke stoffen laag.

Conclusie

De Makita EA3201S35A is een compacte benzine kettingzaag voor privé gebruik. Er zijn goedkopere producten in dit prestatiesegment. Dit model biedt echter een 35 cm lange sabel en een uitgebreide uitrusting. Bovendien is het snoeigereeschap eenvoudig te bedienen.

4. Black & Decker Alligator GK1000-QS

 • Black & Decker Alligator GK1000-QS elektrische snoeizaagZwaardlengte: 25 cm of minder
 • Aandrijving: Elektrisch
 • Vermogen: 500 – 1000 watt

Dit model is een van de beste kettingzagen. Het betreft een krachtige elektrische snoeischaar met tweehandige handgreep. Houd je van het werken in je tuin? Dan weet je dat de juiste uitrusting het tuinieren een stuk gemakkelijker maakt en dat je veel sneller vooruitgang boekt. De Alligator GK1000 elektrische snoeischaar heeft een krachtige 550 watt motor. Dankzij de kettingsnelheid van 4,5 m/s kun je gemakkelijk dikkere takken tot 10 cm doorsnede versnipperen.

Efficiënt werken met maximale veiligheid

Bij het ontwerp van de snoeischaar is veel belang gehecht aan de veiligheid tijdens het werk. Hiervoor is een gepatenteerd beschermframe geïnstalleerd, dat de kettingbeweging betrouwbaar beschermt. De tuinmachine heeft ook een tweehandige handgreep, zodat je de machine altijd optimaal onder controle hebt. Uiteindelijk minimaliseert de veiligheidsschakelaar het risico op letsel.

Black & Decker Alligator

5. Gardena TCS Li-18/20

 • Gardena TCS Li-18-20 accu kettingzaag telescopischAandrijving: Accu
 • Zwaardlengte: 25 cm
 • Vermogen: 18 volt

Deze elektrische snoeischaar heeft ook een automatische kettingsmering, wat het onderhoud van de machine veel gemakkelijker maakt. Dus als je de voorkeur geeft aan een krachtige, veilige en robuuste machine die gemakkelijk te hanteren is, dan zijn de snoeischaren van Gardena de juiste keuze voor jou.

Makkelijk werken met de Gardena TCS Li-18/20 elektrische takkenschaar

Met een gewicht van minder dan 3 KG werk je gemakkelijk met dit apparaat. De snijmethode is tweesnijdend. Met een maximaal geluidsniveau van 98 dB maakt het apparaat weinig geluid. Gardena’s TCS Li-18/20 met stok is een praktisch tuingereedschap voor het werken op grote hoogte. De 18 volt accu levert een kettingsnelheid van 3,8 m/s. De TCS Li-18/20 is een praktisch hulpmiddel om op grote hoogte te werken. De zwaardlengte is 200 mm, wat deze kettingzaag van Gardena geschikt maakt voor grotere takken.

Gardena TCS Li-18/20