Beste heggenschaar Top 5

De beste heggenscharen

Beste heggenschaar Top 5

Op zoek naar de beste heggenschaar waarvan je zeker weet dat deze goed werkt? Er zijn tientallen heggenscharen op de markt die allemaal hetzelfde doel dienen: ervoor zorgen dat jij je heg of struik gemakkelijk en snel kunt snoeien. Toch hebben al deze snoeimachine ook verschillen: wanneer je op zoek gaat naar een goede heggenschaar zul je ontdekken dat er diverse punten zijn waarop heggenscharen allemaal anders zijn. Hier vind je de Top 5 van beste heggenscharen op dit moment. Op deze manier wordt de keuze voor jou een stuk makkelijker en ben je verzekerd dat je waar krijgt voor je geld.

Aandachtspunten bij het kopen van de beste heggenschaar

Heggenscharen zijn er genoeg, maar het is ook belangrijk om op een aantal aandachtspunten te letten zodat je zeker een heggenschaar koopt die voldoet aan jouw wensen. De meest belangrijke punten zijn onder andere de aandrijving, het vermogen, het gewicht, de meslengte en maximale takdikte. Maar ook speciale functies en beveiliging op een heggenschaar zijn de moeite waard om goed te bekijken en te vergelijken. Bedenk van te voren goed wat je precies nodig hebt: voor alleen een kleine struik of buxushaag heb je geen grote elektrische heggenschaar nodig. Daarnaast hoef je ook zeker niet teveel voor een heggenschaar te betalen.

De beste heggenscharen online en in de winkel

Hieronder vind je een overzicht van de Top 5 beste en best verkochte heggenscharen die je zowel online als in de winkel kunt kopen. Online heb je de mogelijkheid om alle informatie over het product direct te vinden, terwijl je in de winkel juist weer veel persoonlijk advies krijgt over de aanschaf van een heggenschaar.

1: Black & Decker GTC1845L20-QW

Beste heggenschaar - Black & Decker GTC1845L20-QW accu heggenschaarIn deze beste heggenschaar Top 5 vinden we een heggenschaar van Black & Decker. Deze snoeimachine is het voorbeeld van een heggenschaar met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor €89,99 kan deze heggenschaar al binnen enkele dagen al bij jou in de tuin staan, klaar om gebruikt te worden. Maar behalve de aantrekkelijke prijs heeft deze tuinmachine nog meer voordelen die dit apparaat een goede keuze maken. Ten eerste is deze heggenschaar op accu volledig draadloos en kun je hem dus overal mee naar toe nemen om te snoeien. Je bent namelijk niet afhankelijk van stroom, zoals dit wel het geval is bij een elektrische heggenschaar.

Grootste voordelen van de Black & Decker GTC1845L20-QW

De Black & Decker GTC1845L20-QW accu heggenschaar heeft naast de draadloze functie nog meer voordelen. Met het gewicht van slechts 2,6 kg is deze heggenschaar erg licht en kun je hem gemakkelijk langere tijd gebruiken zonder dat je last krijgt van een pijnlijke rug. Daarnaast is de machine alleen met twee handen te starten om zo ongelukken te voorkomen. Mocht de heggenschaar in aanraking komen met de grond of muur zullen de messen binnen 1 seconde stoppen. Het toestel werkt op een krachtige 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu en heeft een zwaardlengte van 45 cm.

Black & Decker GTC1845L20-QW

2: Bosch AHS 65-34

Bosch AHS 65-34 elektrische heggenschaarAls er een merk is die begrijpt hoe goed een snoeimachine moet werken, dan is het Bosch. De Bosch AHS 65-34 is dan ook een kwalitatief goede heggenschaar met een aantal indrukwekkende functies. Het model is met 3,7 kg wat aan de zware kant, maar heeft als tegenprestatie wel een zwaardlengte van 65 cm. Hiermee kun je in een beweging een flink stuk van je heg snoeien. Dit betekent dat je met de AHS 65-34 van Bosch een stuk sneller klaar zult zijn in de tuin. Deze overgebleven tijd kun je mooi in andere leuke dingen steken.

Andere pluspunten van de Bosch AHS 65-34

Dankzij de ruime mesafstand waarmee deze Bosch heggenschaar ontworpen is, kun je ook stevigere takken tot 34 mm gemakkelijk snoeien. Je hoeft dus niet bang te zijn dat wat dikkere takken de messen zullen beschadigen. Daarnaast heeft de snoeischaar een aantal handige functies, waaronder de slipkoppeling met hoog draaimoment van 50 Nm, een zaagfunctie voor het zagen van de takken tot 34 mm en ergonomische grepen voor een makkelijke hantering. Tenslotte is de AHS 65-34 ook voorzien van een mesbeschermer die ervoor zorgt dat je zonder problemen langs muren en over de grond kunt snoeien.

3: Bosch AHS 55-20 Li

Bosch AHS 55-20 Li accu heggenschaarOok dit model van Bosch is terug te vinden in de top 5 op, een derde plek. Deze draadloze heggenschaar op accu is een aanwinst voor ieder huishouden, dankzij het lage gewicht kun je hem moeiteloos gebruiken en overal mee naartoe nemen. Daarnaast is de 18 volt 2,5 Ah Li-Ion accu krachtig en geschikt voor het snoeien van kleinere en middelgrote heggen. Voor grotere heggen is het dus aan te raden om een ander model te kiezen. Takken en twijgen in de heg zijn geen partij voor de Bosch AHS 55-20 Li, die ze zonder enige moeite wegsnoeit.

De grootste pluspunten van de Bosch AHS 55-20

De Bosch AHS 55-20 Li heeft nog een aantal grote voordelen die voor iedere gebruiker van pas komen. Zo is de heggenschaar voorzien van een antiblokkeringssysteem, dat ervoor zorgt dat je door kan blijven werken, ook wanneer de takken met moeite door te snijden zijn. Bij andere modellen kan het voorkomen dat de heggenschaar automatisch stopt. Verder weegt deze accu heggenschaar slechts 2,6 kg en ligt hij ook prettig in de hand dankzij softgrip in de achterste handgreep en meerdere posities bij de voorste handgreep. Deze transparante handbescherming zorgt voor comfortabel werken in iedere positie.

4: Wolf Garten HS 50 E

Wolf Garten HS 50 E elektrische heggenschaarDeze heggenschaar is zeer goed betaalbaar (€59,-) en dat is ook precies waar het merk Wolf Garten voor staat. Zij maken goede en betaalbare heggenscharen die ieder huishouden goed kan gebruiken in de tuin. De Wolf Garten HS 50 E is dan ook een goede ondersteuning en hulp bij het snoeien van middelgrote heggen. Dankzij de elektrische aandrijving die dit tuingereedschap heeft kun je profiteren van een constante stroomvoorziening. In tegenstelling tot de heggenscharen met accu ben je niet afhankelijk van een volle accu maar kun je altijd rekenen op stroom en dat is een van de grootste voordelen van deze Wolf Garten heggenschaar.

Profiteer van grootse voordelen van de Wolf Garten HS 50 E

De messen zijn tweezijdig geslepen en scherp genoeg om takken tot 20 mm weg te snoeien. De zwaardlengte van 50 cm kan in combinatie met het vermogen van 500 watt de werkzaamheden in de tuin een stuk makkelijker maken. Je werkt niet alleen snel, maar je zult ook een strak eindresultaat te zien krijgen. De Wolf Garten HS 50 E is voorzien van het QuickStop systeem die de messen in 0,2 seconden stopzet bij aanraking met muren of de grond. Ook kun je dankzij het antiblokkeringssysteem zorgeloos doorsnoeien, ook bij dikkere takken.

5: Makita DUH523Z

Makita DUH523Z accu heggenschaarOok het Japanse merk Makita heeft niet stilgezeten en ontwikkelt al jaren kwalitatief goede heggenscharen. De Makita DUH523Z is hier een voorbeeld van en staat dus niet voor niets in deze beste heggenschaar Top 5. Het toestel werkt op een 18 volt accu en is hiermee even krachtig als andere heggenscharen van concurrerende merken. Ook het gewicht van 3,4 kilogram is een voordeel: je kunt langer doorwerken zonder dat je last krijgt van zware armen of een pijnlijke rug. Een ander groot voordeel is dat je niet gebonden bent aan snoeren of een stroomvoorziening dankzij de accu.

Meer voordelen van de Makita DUH523Z

De Makita DUH523Z is met twee handen te bedienen, waardoor je een betere grip krijgt op het apparaat. Middelgrote tot grote heggen zijn daarnaast geen enkel probleem voor deze snoeimachine, die een zwaardlengte heeft van 52 cm. Met een beweging kun je al snel grote stukken heg snoeien. Hoe langer het zwaard, hoe sneller je een heg strak of in vorm kunt snoeien. Wanneer je de accu gaat opladen kun je via een LED indicatie zien hoe vol de accu is. Dit kun je ook tijdens het snoeien bekijken, waardoor je precies weet wanneer het tijd is om de accu op te laden.

Waar koop je de beste heggenschaar?

Wil je een van deze heggenscharen aanschaffen? Een heggenschaar kun je op verschillende locaties kopen. Online is er bij grote webwinkels een breed scala te vinden aan heggenscharen en ook de modellen uit deze beste heggenschaar Top 5 kun je hier vinden. Deze kun je eenvoudig bestellen en binnen enkele werkdagen thuis verwachten. Je kunt er ook voor kiezen om langs te gaan bij een tuincentrum of winkel met tuingereedschap. Hier ben je verzekerd van goed advies en kun je een snoeimachine vinden die precies bij je wensen aansluit, ook als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een scherp geprijsde goedkope heggenschaar.

Het mooi houden van je heggenschaar

Om zo lang mogelijk te kunnen profiteren van je tuinmachine is het belangrijk om het apparaat goed te onderhouden en na ieder gebruik schoon te maken. Vooral wanneer je meerdere plantsoorten gaat snoeien is het goed om de messen te reinigen. Bij het snoeien van bijvoorbeeld een buxus kan sap vrijkomen dat slecht is voor je messen, maar het kan ook andere planten vergiftigen. Zorg er dus voor dat je na het snoeien een emmer water vult met wat reinigingsmiddel. Maak de messen hierna met een doek droog, om hem vervolgens te gebruiken voor de volgende heg of weg te leggen tot het volgende gebruik.