Beste handgrasmaaier Top 5

De beste handgrasmaaiers

Beste handgrasmaaier Top 5

Handgrasmaaiers zijn er in alle soorten en maten. Van groot tot klein, van zwaar tot aan zeer licht, van rood – geel tot zwart. I bijna alle opzichten kunnen handgrasmaaiers van elkaar verschillen, zodat het belangrijk is dat jij jouw wensen vergelijkt met de eigenschappen en kwaliteiten van een handgrasmaaiers en vervolgens op basis van deze vergelijking een keuze maakt. Echter zijn er een aantal handgrasmaaiers die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Zij worden het meeste besteld via diverse sites, veelal omdat zij beschikken over een aantal voordelige elementen is.

Of dit nu vanwege de prijs is, het merk waarmee mensen bekend zijn, de positieve eigenschappen van het apparaat of de aantrekkelijke kleur… Er zijn een aantal handmaaiers die vaker gekocht worden dan anderen. Hieronder vind je een Top 5 van de meest verkochte en beste handgrasmaaiers. Misschien zul je na het lezen over deze handgrasmaaiers tevens overtuigd zijn van de meerwaarde van deze apparaten. Wie weet is één van deze loopmaaiers binnenkort terug te vinden in jouw schuur of opslagruimte. Al met al durven wij wel te stellen dat er een reden is dat deze handmaaiers zo populair zijn: ze zijn allen van een hoge kwaliteit. Lees hieronder meer in de beste handgrasmaaier Top 5 van dit moment.

1: Gardena handgrasmaaier / kooigrasmaaier 330

Gardena 330 handgrasmaaier - beste handgrasmaaierAl jarenlang is Gardena één van de marktleiders op het gebied van tuingereedschappen. Dit word je niet zomaar, het houdt in dat het bedrijf al jarenlang hun klanten bijstaat met hun expertise en daarnaast ook nog eens producten levert van een uitzonderlijke kwaliteit. In meer dan 80 landen kun je gereedschappen bestellen bij Gardena, om maar aan te geven hoe groot dit merk wel niet is. Dit Duitse bedrijf, wiens moederbedrijf terug te vinden is in Ulm, heeft een groot en divers assortiment aan tuingereedschappen. Ook handgrasmaaiers mogen niet ontbreken in dit assortiment, en er is er één die op diverse sites vaak verkocht wordt: de Gardena handgrasmaaiers 330.

Niet alleen wordt deze Gardena handgrasmaaier vaak verkocht, tevens wordt deze kooigrasmaaier vaak aangeraden door diverse webshops. Zo wordt deze grasmaaier bij zowel Bol.com als Gamma uitgekozen als de beste keuze voor gazons met een oppervlakte tot 150 vierkante meter. Om maar aan te geven dat mensen niet alleen vaak deze grasmaaier aanschaffen, maar dat de webwinkels zelf tevens overtuigd zijn van de kwaliteit van dit product.

Populaire handgrasmaaier

Wat maakt de Gardena handgrasmaaier 330 zo’n populair product en misschien wel de beste handgrasmaaier voor jou? Waarschijnlijk komt het omdat deze grasmaaier over een aantal voordelige eigenschappen beschikt. Ten eerste heeft deze grasmaaier een werkgebied capaciteit van 150 vierkante meter, waardoor het geschikt is voor zowel kleinere als middelgrote gazons. Door de scherpe messen krijg je een mooi resultaat, en tevens raken de messenwals en het ondermes elkaar niet waardoor het maaien bijna geluidloos verloopt. De maaihoogte is eenvoudig centraal in te stellen en dankzij de zogenaamde walstechniek ben je in staat om jouw gazon precies en kort te maaien.

Gardena 300 vs Gardena 400

 Met een maaibreedte van 33 centimeter is dit het goedkoopste model in het assortiment van Gardena (er is tevens een duurdere variant met een maaibreedte van 40 centimeter), maar laat je niet voor de gek houden: deze Gardena zet de standaard op het gebied van basismodellen. Daarom zit je altijd goed met een Gardena 330 handmaaier. Ook de eerder genoemde Gardena 400 is een populaire keuze, en wordt door Coolblue uitgelicht als één van de beste keuzes op het gebied van loopmaaiers die geschikt zijn voor middelgrote gazons.

2: Einhell GC-HM 40 handgrasmaaier

Einhell GC-HM 40 handgrasmaaierEinhell is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van diverse soorten gereedschappen voor doe-het-zelvers. Ook op het gebied van tuingereedschappen ontwikkelt dit bedrijf al sinds 1964 vele soorten gereedschappen die het klussen een stuk eenvoudiger laten verlopen. Natuurlijk mag een handmaaier niet ontbreken in het grote assortiment aan tuingereedschappen, en Einhell heeft de beschikking over één van de meest verkochte modellen in Nederland: de Einhell GC–HM 40 grasmaaier. Daarom vinden we dit type ook terug in deze beste handgrasmaaier Top 5.

Deze hand grasmaaier wordt niet alleen vaak verkocht, maar ook lichten sites zoals Bol.com deze tuinmachine uit als een goede keuze voor de kleine gazons. Deze grasmaaier is een ietwat goedkope variant, lager in prijs dan bijvoorbeeld de Gardena 330, maar desalniettemin doet de maaier zijn werk voor jouw kleine gazon. Het is niet voor niets dat deze robuuste grasmaaier van hoogwaardige kwaliteit zo populair is geworden onder de klanten van webwinkels en behoort tot de Top 5 van beste handgrasmaaiers.

Aan de hand van deze grasmaaier ben je in staat om geluidsvrij, milieuvriendelijk en schoon jouw gazon te onderhouden. De maaihoogte is eenvoudig en in vier standen in te stellen, waarna de gelaagde maaispil helemaal klaar is voor een optimaal resultaat. Dankzij de inbegrepen opvangbak, met een inhoud van 27 liter, zul je niet meer het gemaaide gras zelf hoeven te verzamelen. Alhoewel de Einhell GC-HM 40 voor kleine gazons wordt aangeraden, heeft de grasmaaier een werkgebied capaciteit van 250 vierkante meter. Ook middelgrote gazons zijn dus goed te maaien aan de hand van dit gereedschap.

3: Wolf Garten TT 350 S

Wolf Garten TT 350 S handgrasmaaierAls het gaat om tuingereedschappen, zit je wel goed bij Wolf Garten. Het is niet voor niets dat dit bedrijf als sinds 1920 een begrip is op het gebied van tuininstrumenten, want dankzij een groot assortiment aan diverse soorten gereedschappen voor de tuin is dit merk al jaren dé keuze op het gebied van tuingereedschappen. Dit geldt ook voor de handgrasmaaiers die terug te vinden zijn in het assortiment van Wolf Garten, welke al jaren populair zijn onder de consumenten. Niet voor niets highlighten webwinkels zoals Coolblue de producten van Wolf Garten, want ze zijn zowel betaalbaar als dat ze garant staan voor kwaliteit.

De populairste en misschien wel beste handgrasmaaier die in het assortiment van Wolf Garten terug te vinden is, is de Wolf Garten TT 350 S. Dit is een relatief eenvoudige grasmaaier die vooral geschikt is voor kleinere gazons met een oppervlakte tot 150 vierkante meter. Maar laat je niet verrassen door de relatieve eenvoudig van het design van deze handmaaier. Het apparaat heeft je veel te bieden en het is niet voor niets zo’n populaire keuze onder de klanten van diverse webshops.

Maaibreedte en maaihoogte

Met een maaibreedte van 35 centimeter maai je in één keer flinke stroken, zodat het maaien van jouw kleinere gazon binnen no time gedaan kan worden. De maaihoogte dient per wielas ingesteld te worden en kan rangeren van 13 tot 38 millimeter. Omdat je een hand grasmaaier zelf aandrijft, heb je geen gedoe met motoren, accu’s of snoeren die in de weg zitten. Dit maakt een dergelijke handgrasmaaier dan ook tot de meest milieuvriendelijke keuze op de markt. Ten slotte is het mogelijk om een opvangbak aan te schaffen voor deze handgrasmaaier van Wolf Garten. Echter moet je deze dus wel apart aanschaffen, deze zit niet bij de TT 350 S inbegrepen.

Wolf Garten TT 350 S

4: Fiskars StaySharp Plus en Max

Fiskars StaySharp Plus handgrasmaaierFiskars is een Fins bedrijf dat recent, in 2015 om precies te zijn, zijn 350-jarig bestaan vierde. Het is daarmee één van de langstlopende bedrijven ter wereld. Je kunt niet zo lang blijven bestaan zonder te beschikken over veel expertise, ervaring en een groot assortiment gevuld met mooie tuinproducten. Wanneer je bij dit Finse bedrijf iets aanschaft, weet je dus dat je kwaliteit in huis haalt. Niet verwonderlijk dus, dat de producten van dit bedrijf zo populair zijn onder de consumenten. Zo ook als het gaat om de handgrasmaaiers die in het assortiment van Fiskars terug te vinden zijn: de StaySharp Plus en de StaySharp Max.

Dankzij het unieke StaySharp snijsysteem waarover deze Fiskars handgrasmaaiers beschikken, zijn de messen van deze maaiers zo’n 75% scherper in vergelijking met de handgrasmaaiers van andere merken. Scherpere messen leiden tot een mooier eindresultaat, waardoor de maaiers van Fiskars een streepje voor hebben op de concurrenten. Alhoewel deze maaiers zwaarder en iets duurder zijn in vergelijking met andere merken, krijg je hier wel een robuust product voor terug dat 40% beter te duwen is in vergelijking met andere merken dankzij het ergonomische design. Perfect voor de middelgrote gazons. Zowel de Plus als de Max is een uitstekende keuze, en het verschil qua prijs is een luttele één euro. Kortom, je zit wel goed met een handmaaier van dit Finse bedrijf. De opvangzak is optioneel.

5: Stiga SCM 440 FS

Stiga SCM 440 FS handgrasmaaierHet Zweedse bedrijf Stiga is al jarenlang populair onder de klanten van diverse webwinkels vanwege de mooie tuinproducten die terug te vinden zijn in hun assortiment. Ook op het gebied van handgrasmaaiers hebben zij een aantal uitstekende producten in hun brede assortiment, waaronder de Stiga SCM 440 FS. Dit is een echte middenklasse loopmaaier qua prijs, iets duurder in vergelijking met goedkopere varianten zoals de Wolf Garten TT 350 S maar goedkoper in vergelijking met de StaySharp Plus.

Deze Stiga handgrasmaaier is dan ook geschikt voor de kleine tot middelgrote gazons. Dankzij de maaibreedte van 40 centimeter maai je in één keer een flinke strook, waardoor het klusje sneller geklaard kan worden. De maaihoogte rangeert van 25 tot 76 millimeter en is eenvoudig centraal in te stellen. Het apparaat is geluidloos en de messen zijn scherp. Tevens wordt het gras aan de voorzijde uitgeworpen, waardoor snippers van gras gerecycled worden als compost.