Beste hakselaar Top 5

Beste hakselaar Top 5

Ontdek hoe je de beste hakselaar kunt kiezen, op welke functies je moet letten en hoeveel je moet uitgeven om een goede hakselaar te krijgen. Een versnipperaar kan je geld besparen bij het huren van een container of talrijke uitstapjes naar het afvalpunt. Zij zijn ook goed voor het verminderen van stapels van dagelijks snoeihout in houtsnippers die in de tuin kunnen worden gebruikt. Hakselaars beginnen vanaf ongeveer €100 en gaan tot meer dan €400. De beste modellen zijn geschikt voor snoeihout met een diameter tot 40 mm, en we hebben deze gevonden voor minder dan €200. Neem een kijkje in onze lijst van de beste hakselaars, om de modellen te ontdekken die wij aanbevelen.

Messenhakselaar of rolhakselaar?

Voordat je een hakselaar kiest, is het de moeite waard om na te denken over hoeveel versnippering je gaat doen, welk materiaal je moet versnipperen, hoe je het versnipperde tuinafval gaat afvoeren en hoeveel geluid je kunt verdragen. Let op de volgende punten:

 • Messenhakselaars (ook bekend als snelle hakselaars) zijn lawaaieriger dan rolmodellen. Ze hebben een mes mechanisme dat tuinmateriaal in zeer fijne stukken snijdt en minder vaak blokkeert.
 • Zoek een impact hakselaar met meer dan één mes, omdat deze minder snel stomp wordt.
 • Kies een machine met een regelmatige trechter, omdat het je zal helpen om gemakkelijker materiaal in de hakselaar te voeren en het werk sneller te doen.

Controleer of je veilig en gemakkelijk bij de messen kunt komen, omdat zelfs de hakselaars af en toe blokkeren. Rolhakselaars (ook wel stille hakselaars genoemd) gebruiken een geribbelde rol om tuinafval te verbrijzelen en te snijden. De wals trekt materiaal door de machine, waardoor het gemakkelijk is om veel materiaal te versnipperen. Helaas hebben deze hakselaars ook de neiging om verstopt te raken door groener, vezelachtiger materiaal.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden bij de aanschaf van een hakselaar?

 • De meeste tuinders zullen kiezen voor een elektrische tuin hakselaar. Bij de aankoop is het een goed idee om te controleren of de lengte van de kabel voldoende is voor je tuin. Sommige merken beknibbelen op de lengte van de kabel, dus het is mogelijk dat je een verlengkabel voor buiten nodig heeft.
 • De meeste versnippermachines zullen snoeihout versnipperen, maar er is een wisselwerking tussen snelheid en geluid bij gebruik. Als je niet tegen luidruchtige machines kunt, zijn er stillere modellen, maar die doen er meestal iets langer over om het werk te doen.
 • Om veilig met een hakselaar te kunnen werken, moet je een aantal persoonlijke basisbeschermingsmiddelen kopen: een veiligheidsbril, handschoenen en oorbeschermers.

1. Makita UD2500

Beste hakselaar - Makita UD2500Makita’s poging om zich te wagen op het gebied van tuinieren is indrukwekkend en hun innovatie, de tweewielige hakselaar, de Makita UD2500, is een verbazingwekkend instapmodel. De Makita UD2500 is een bedrade tuin hakselaar, ontworpen voor gebruik in gebieden in de buurt van een stopcontact en gebruikt een 250V ingang. Het toestel verwerkt twijgen, gras en ander puin van gesnoeide hagen en tuinen en versnippert deze. Om deze taak efficiënt uit te voeren, is de UD2500 uitgerust met een 2.500W motor die een bladsnelheid van 40 omwentelingen per minuut mogelijk maakt. De hakselaar kan een totale doorvoercapaciteit van 18 kg per uur bereiken en kan takken tot een dikte van 45 mm versnipperen. Hij heeft een inhoud van 67 liter.

Gebruiksvriendelijk

De Makita hakselaar is zeer gebruiksvriendelijk. De versnipperaar is uitgerust met een automatische invoer om ongelukken bij de gebruiker te voorkomen. Het apparaat is ook voorzien van rubberen wielen voor eenvoudig transport van de bijna 30 kg zware machine. De netaansluitkabel is 10m lang en kan dus goed door een kleine tot middelgrote tuin lopen. Daarnaast heeft het bedieningspaneel een automatisch antiblokkeersysteem en een vooruit/achteruit schakelaar die ervoor zorgt dat verstoppingen je werk niet afschrikken. De bak is voorzien van uitsparingen om de gebruiker in staat te stellen het vulniveau te controleren. Dubbele handgrepen maken het verplaatsen en vasthouden van de machine tijdens het gebruik eenvoudig. Het snij- en verbrijzelingssysteem comprimeert het toegevoerde vuil, waardoor het aantal keren dat men de opvangbak tijdens het gebruik moet legen, wordt verminderd. Dit snij- en verbrijzelingssysteem vermindert ook het geluid dat door de shredder wordt geproduceerd. Heeft deze hakselaar voordelen en nadelen?

Voor- en nadelen Makita UD2500

Voordelen

Hoewel de UD2500 een prijzenswaardig instrument is, is hij te zwaar en stimuleert hij geen constante beweging. Hij is ook niet in staat om vrij grote takken en hagen te versnipperen met zijn maximale diameter van 45 mm. De kabellengte van 10 m beperkt ook het gebruik tot alleen kleine tuinen en gebieden in de buurt van een stroomvoorziening.

 • Snij- en verbrijzelingssysteem om versnipperd afval te minimaliseren
 • Gemakkelijk transport met grote wielen

Nadelen

 • Gewicht is 30kg

2. Bosch AXT 25 TC

Bosch AXT 25 TC hakselaarMet de nieuwe “Turbine Cutting Technology” van Bosch, die minder verstoppingen kent dan andere versnipperaars, is de Bosch AXT 25 TC. Hij is snel, krachtig en heeft een doorvoercapaciteit die bijna onmogelijk te verslaan is.
Aangedreven door een 2500W motor en met de Turbine Cutting technologie van Bosch kan de AXT 25 TC een ongelooflijke 230kg/uur versnipperen. De tuinversnipperaar kan gesnoeide hagen, twijgen en zelfs kleine takken, zowel zachte als harde takken, met een diameter tot 45 mm versnipperen. De hakselaar heeft ook een opvangbakcapaciteit van 53 liter, die zo is ontworpen dat de hakselaar niet start tenzij de opvangbak is aangesloten.

Turbine Cutting Technology

De Turbine Cutting Technology bladen zijn ontworpen in een trommelachtige vorm die naar één kantelt helt, zodat versnipperd afval in de opvangbak glijdt. Dit zorgt voor een minimale verstopping. De motor levert 41 omwentelingen per minuut in snijsnelheid en 650 Nm koppel, wat voldoende is om door elk type tak te snijden. De snij- en verbrijzelingsmethode vermindert de benodigde opslagruimte met 30%. Een gepatenteerd Block Release System maakt het ook mogelijk om verstoppingen te verwijderen zonder de trechter te verwijderen.

Geluidsarm

Het gebruik van de Bosch AXT 25 TC tuinmachine is voor elke gebruiker een makkie. Het is uitgerust met een touchpad-bedieningspaneel met een puls-omkeerregeling voor het losmaken van vastzittend materiaal. De veiligheid van de gebruiker is ook verbeterd met het automatische invoersysteem en een afgeschermd mechanisme dat werk gerelateerde verwondingen voorkomt. Het toevoersysteem voorkomt ook verstoppingen. Wielen en een hoogte van 67 cm zorgen ervoor dat beweging en opslag geen probleem vormen. De AXT 25 TC is ook een “stil” Bosch-model met een lage geluidsfactor voor gebruik in geluidsgevoelige omgevingen. Dus zoek je een stille versnipperaar, dan is dit misschien wel de beste hakselaar voor jou!

Voor- en nadelen Bosch AXT 25 TC

Voordelen

 • Turbine snijsysteem
 • Geïntegreerde opvangbak van 53 liter

Nadelen

 • Nadeel van de Bosch AXT 25 TC is het zware gewicht en het duidelijk korte netsnoer van slechts 4 meter. Dit beperkt het werkbereik van de Bosch AXT 25 TC aanzienlijk.

3. Wolf Garten SDE 2800 EVO

Wolf Garten SDE 2800 EVO hakselaarDe Wolf-Garten SDL 2800 Evo is een hoogwaardige en moderne elektrische hakselaar van hoge kwaliteit die ideaal is voor tuinieren of het onderhoud van groenvoorzieningen. De hakselaar is een stille hakselaar met een geluidsniveau van 96 dB. Het werkt met een versnipperingsmethode die gebruik maakt van een rol om te versnipperen. De SDL 2800 Evo rollershredder van Wolf-Garten heeft een zelfsluitende functie en bereikt een vermogen van 2.800 Watt. De maximale materiaaldikte is 4,5 cm en het werkt met een bedrijfsspanning van 230 V. De machine is voorzien van een zelfsluitende voeding. Wolf Garten levert naast versnipperaars ook ander tuingereedschap zoals grastrimmers  en Loopo robotmaaiers.

Wolf Garten SDE 2800

4. Bosch AXT Rapid 2200

Op plek 4 in onze Top 5 van beste hakselaars vinden we wederom een model van Bosch. De Bosch AXT Rapid 2200 is een van de beste hakselaars op dit moment op de markt. Bosch AXT Rapid 2200 is perfect ontworpen voor je dagelijkse tuinafval. Met zijn twee grote wielen en een lichtgewicht ontwerp is de hakselaar gemakkelijk verplaatsbaar. Dit kenmerk van de hakselaar betekent dat het een ideale optie is voor oudere hoveniers. Hij is ook geschikt voor mensen die geen zware lasten kunnen dragen.

Opvallende eigenschappen

Bosch AXT Rapid 2200 hakselaarDe eerste opvallende eigenschap van de Bosch zijn de lasergesneden stalen precisiebladen. Ze hebben een snijvermogen van 40 mm. Deze bieden een hoog zaagvermogen en zorgen voor een soepeler en sneller versnipperen dan conventionele messen. Bovendien zijn de messen ook dubbelzijdig. In het algemeen betekent dit dat je het gebruik van één enkel blad kunt verdubbelen voordat het moet worden vervangen. Je kunt het dus eenvoudigweg doen door het mes om te draaien. De AXT Rapid 2200 is een van de meest populaire hakselaars binnen het Bosch assortiment. Tegelijkertijd is hij een van de goedkoopste hakselaars. De versnippermachine is ideaal voor het verwijderen van kleinere takken, loof, struiken en heggensnoeisel. Dit maakt het perfect voor de gemiddelde tuin. Bovendien weet je dat je met Bosch een goed kwaliteitsmerk krijgt. Verder wordt Bosch AXT Rapid 2200 geleverd met een 2200 Watt motor. In combinatie met de bladen biedt dit model daarom zo’n hoog zaagvermogen. Met het hoogste koppel in zijn klasse is het gemakkelijk te begrijpen waarom de AXT zo’n populair model is. Voor werk rondom het gazon is dit toestel ook prima te combineren met een kettingzaag van Bosch.

Meer informatie over Bosch AXT Rapid 2200

Naast de andere uitstekende eigenschappen van de AXT, is er ook een snelle vultrechter. Dankzij de walsen helpt deze bij het toevoerproces. In combinatie met de handige en praktische plunjer is het gebruik van deze hakselaar eenvoudig en efficiënt. Helaas is de AXT niet voorzien van een opvangbak. Daarom kan het nodig zijn om bij dit model extra verzamelzakken aan te schaffen.

Bosch AXT Rapid 2200

5. Stiga Bio Master 2200

De Stiga Bio Master 2200 versnipperaar snijdt het struikgewas en de takken in gemakkelijk te hanteren maten en is ideaal voor compost. Door het versnipperen wordt het sneller afgebroken. De hakselaar kan worden gebruikt om compost te produceren om de grond en de planten gezond en rijk aan voedingsstoffen te houden, omdat hij alles hakt. Hij is gemakkelijk te transporteren dankzij de 2 wielen, de handgreep en het lage gewicht: 10 kg.

Belangrijkste kenmerken Stiga Bio Master 2200

Stiga Bio Master 2200 hakselaarHet systeem werkt met twee omkeerbare messen. Het is een roterende schijf met twee messen. Wanneer een tak in de machine wordt gestoken, snijdt het blad deze in kleine splinters om compost te maken of om te verspreiden op bloemperken. De messen zijn gemaakt van gehard staal met een hoge weerstand. De centrale kraan opent de deksel van de hakselaar om het mes te vervangen of om een snelle toegang in geval van verstopping mogelijk te maken voor snelle inspecties. De schakelaar aan de rechterzijde schakelt de machine aan en uit. De Stiga Bio Master 2200 wordt inclusief opvangzak en plastic pusher geleverd.

Stiga Bio Master 2200