Beste grastrimmer Top 5

De beste grastrimmers

Beste grastrimmer Top 5

Grastrimmers zijn er genoeg te koop, maar hoe weet je dat je echt een goede aanschaf doet en hier lang van kunt profiteren? Er zijn grastrimmers van verschillende merken, in diverse uitvoeringen en met allerlei verschillende pluspunten en kwaliteiten. Daardoor kan het erg lastig zijn om een goede keuze te maken. Om het makkelijker te maken vind je hier de Top 5 beste grastrimmers op dit moment, zodat je kunt bepalen of hier de grastrimmer bij zit die jij nodig hebt in je tuin.

Aandachtspunten bij de aanschaf van een grastrimmer

De aanschaf van een grastrimmer hangt van een aantal belangrijke factoren af. Om te beginnen moet je goed weten waar je deze grastrimmer precies voor wilt gaan gebruiken. In de meeste gevallen gebruik je een grastrimmer voor het bijwerken van je gazon. Een grasmaaier doet het meeste werk, maar er zijn plekken waar de grasmaaier niet bij kan komen. Je kunt hierbij denken aan de gazonranden, langs muren, rondom bloemperken, planten of obstakels als vijvers of ornamenten in de tuin. Hier komt een grastrimmer goed van pas: dankzij de handige trimkop kun je overal gemakkelijk bij komen en ligt je hele gazon er strak bij.

Waar is deze lijst op gebaseerd?

Hoe is deze Top 5 beste grastrimmers bepaald en waarop is gelet bij het samenstellen van deze lijst? Er wordt onder andere gekeken naar de populariteit en beoordeling die deze gazontrimmers online hebben. Daarnaast zijn ook andere factoren belangrijk, waaronder de prijs-kwaliteitverhouding, de aandrijving, extra functies en andere belangrijke punten zoals het maximale geluidsniveau en het gewicht. Op basis van deze punten kun je een goede keuze maken en een geschikte grastrimmer kopen.

1: Black & Decker ST182320-QW: €84,99

Beste grastrimmer - Black & Decker ST182320-QWEen goede én betaalbare grastrimmer: met de ST182320-QW heeft Black & Decker een zeer geschikt model op de markt gebracht en daarom ook een van de betere op dit moment. De Black & Decker ST182320-QW wordt aangedreven door een accu en is daarmee draadloos: een van de grotere voordelen aan dit apparaat. Je hebt dus geen last van verlengsnoeren die in de weg zitten tijdens het trimmen. Voor een middelgrote tuin is dit een ideale hulp bij het trimmen. Zo zorg je ervoor dat het hele gazon er ten alle tijden piekfijn bij ligt.

De ST182320-QW trimmer werkt op een 18 volt 2,0 Ah accu en heeft een gewicht van nog geen drie kilogram. Dit maakt hem zeer geschikt om langere tijd achter elkaar te gebruiken. Het geluidsniveau van deze grastrimmer van Black & Decker is wel wat aan de hoge kant: 96 dB. Daarom is het aan te raden om tijdens gebruik van de grastrimmer aan gehoorbescherming te denken. Je kunt deze gazontrimmer gebruiken om het hele gazon strak te trimmen, ook de randen die normaal gesproken moeilijk te bereiken zijn.

Meer voordelen van deze grastrimmer

De Black & Decker grastrimmer is voorzien van een aantal zeer bruikbare functies waar je veel profijt van hebt tijdens het trimmen. Zo zit er een draaibare trimkop op het apparaat waarmee je echt overal bij kunt komen. Met de speciale beschermbeugel zal de Black & Decker ST182320-QW ervoor zorgen dat je planten en bloemen geen gevaar lopen tijdens het trimmen. Verder zorgen de telescopische steel en het tweede handvat voor extra grip en comfort tijdens het trimmen van je gazon.

Black & Decker ST182320-QW

2: Gardena ComfortCut Li-18/23 R: €144,99

Gardena ComfortCut Li-18-23 R grastrimmerBij Gardena weten ze als geen ander hoe goed tuingereedschap ontworpen moet worden, en dat is opnieuw bewezen met de ComfortCut Li-18/23 R. Deze trimmer heeft alles wat je nodig hebt om je gazon er weer prachtig uit te laten zien: een goede aandrijving, gebruikscomfort en allerlei handige functies die je goed kunt gebruiken om een extra mooi resultaat te behalen. De Gardena ComfortCut Li-18/23 R werkt op een accu die maar liefst 50 minuten meegaat. Voor een middelgrote tuin is dit dus heel goed in een keer te doen.

De grastrimmer van Gardena wordt aangedreven door een 18 volt 2,0 Ah Li-Ion accu waar je zo’n 50 minuten mee door kunt werken als hij vol is. Je werkt dus volledig draadloos en dat is een groot voordeel ten opzichte van elektrische modellen. Verder weegt deze grastrimmer slechts 2,3 kg en is hiermee een van de lichtere accu-modellen in het segment. Dit betekent dat je hem met gemak langere tijd kunt gebruiken zonder dat je dit gaat voelen. Deze kantenmaaier gebruikt een mesje als snijmethode, wat betekent dat je hem ook perfect kunt gebruiken voor gras dat hoger staat.

Meer voordelen van deze grastrimmer

Er zitten een aantal belangrijke voordelen aan deze Gardena grastrimmer. Zo heeft dit model een speciaal kantgeleiderwiel waarmee de randen van je gazon er net zo strak bij komen te liggen als de rest. Daarnaast is de trimkop draaibaar, zodat je met dit tuingereedschap ook de stukken kunt trimmen waar een gewone grasmaaier vaak niet goed bij kan komen. Verder heeft deze Gardena trimmer een beschermbeugel voor planten, zodat je ook in de buurt van bloemen en planten met een gerust hart kunt trimmen zonder kans op beschadiging. Dit model verdient dan ook zeker een plekje in de Top 5 van beste grastrimmers!

Gardena ComfortCut Li-18/23 R

3: Makita UR3501: €113,99

Makita UR3501 grastrimmerEen goede grastrimmer met een fijne prijs: de Makita UR3501 is het voorbeeld van een goede elektrische trimmer met allerlei handige voordelen. Wanneer je dus op zoek bent naar een elektrische en goed geprijsde grastrimmer is dit een van de betere opties. Je kunt vertrouwen op de kwaliteit van Makita grastrimmers, want het Japanse bedrijf staat al jaren aan de wereldtop staat als het gaat om goed (tuin) gereedschap. Ook op het gebied van grastrimmers kun je rekenen op hoge kwaliteit.

De Makita UR3501 is een van de sterkste elektrische grastrimmers in het segment, dankzij het indrukwekkende vermogen van 1000 watt. De trimkop is 35 cm breed en hierdoor niet alleen geschikt voor grasranden, maar ook voor het trimmen van kleine stukken gazon. De UR3501 is uitgerust met een antivibratie en softgrip: beide functies dragen bij aan het gebruiksgemak van deze grastrimmer.

Meer voordelen van deze grastrimmer

Een van de grote voordelen van de elektrische Makita UR3501 is dat je altijd bent voorzien van stroom. Wel heb je in de meeste gevallen een verlengsnoer nodig om overal goed bij te kunnen. Een ander pluspunt van deze machine is dat deze wordt geleverd met een handige draagriem. Dit zorgt ervoor dat het gewicht van 4,1 kg zich verdeeld en dus is dit vele malen comfortabeler dan wanneer je het zonder draagriem moet doen.

4: Gardena EasyCut 400/25: €62,99

Gardena EasyCut 400-25 grastrimmerBij tuingereedschap van Gardena kun je uitgaan van zeer goede kwaliteit en dat is ook bij deze grastrimmer niet anders. Vooral als je regelmatig je gazon wilt bijwerken en ook de randen en andere moeilijk te bereiken plekken goed mee wilt nemen is de Gardena EasyCut 400/25 elektrische grastrimmer een uitkomst.

De Gardena EasyCut 400/25 gazontrimmer wordt elektrisch aangedreven, wat als voordeel heeft dat je nooit afhankelijk bent van een accu of benzine: je hebt vrijwel altijd toegang tot stroomvoorziening. Dit kan als nadeel wel hebben dat je bijna altijd gebruik moet maken van een verlengsnoer om zo overal goed bij te kunnen komen. De Easycut 400/25 heeft een vermogen van 400 watt, weegt slechts 2,4 kg en heeft een maximaal geluidsniveau van 96 dB, wat aan de hogere kant is maar wel normaal in dit segment. Wanneer je werkt met een grastrimmer of bosmaaier is het dragen van goede veiligheidsmiddelen aan te raden.

Meer voordelen van deze grastrimmer

Een groot voordeel van de Gardena EasyCut 400/25 is dat deze voorzien is van een beschermbeugel voor de planten. Hiermee hoef je dus niet bang te zijn dat je per ongeluk planten of bloemen meeneemt tijdens het trimmen. De beschermbeugel zal hiervoor zorgen. Je kunt nu dus ook zorgeloos in de buurt van je planten trimmen. Daarnaast kun je de steel van deze Gardena grastrimmer verstellen en dus aanpassen aan je lengte. Op deze manier kun je in een voor jou prettige werkhouding aan de slag gaan.

Gardena EasyCut 400/25

5: Wolf Garten Campus 350 RT: €39,95

Wolf Garten Campus 350 RT grastrimmerVoor een grastrimmer met een goede prijs-kwaliteitverhouding kun je goed bij Wolf Garten terecht. Ook de Wolf Garten Campus 350 RT is hier een voorbeeld van en deze grastrimmer is dan ook een van de goedkoopste grastrimmers in het segment. De elektrische Campus 350 RT doet wat je van hem vraagt: het gras mooi bijwerken. Daarnaast is het misschien wel de beste grastrimmer die je voor deze prijs kunt kopen.

De Wolf Garten Campus 350 RT heeft een vermogen van 350 watt en is hiermee vooral geschikt voor het trimmen van kleinere gazons. Met een gewicht van 2,6 kg kun je deze grastrimmer eenvoudig voor langere tijd gebruiken. Het geluidsniveau is wel aan de hoge kant met een maximum van 105 dB, dus zorg voor voldoende gehoorbescherming wanneer je langer dan een paar minuten aan het werk bent. Het dragen van oorkappen is geen overbodige luxe wanneer je met deze tuinmachine gedurende langere tijd aan het werk gaat.

Meer voordelen van deze grastrimmer

Een groot voordeel van de Wolf Garten Campus 350 RT is dat deze een draaibare kop heeft zodat je niet alleen je gazon, maar ook de randen goed mee kunt nemen. Je kunt deze eenvoudig omdraaien en gebruiken, zonder veel gedoe. Een ander groot voordeel: de dubbele draadtoevoer van de Wolf Garten grastrimmer zorgt voor een extra strak en gelijkmatig resultaat. Wil je deze of een andere grastrimmer kopen? Kijk dan ook eens naar extra grastrimmer accessoires zoal extra tapdraad of verlengsnoeren.

Wolf Garten Campus 350 RT