Beste bosmaaier Top 5

Beste bosmaaier Top 5

Bosmaaiers zijn er genoeg te vinden, zowel online als in de winkel. Dit betekent voor jou dat het moeilijker wordt om een keuze te maken. En wat is nu voor jou de beste bosmaaier? Door alle informatie kun je door de bomen het bos niet meer zien en dat kan ertoe leiden dat je een verkeerde keuze maakt. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste/ best verkochte bosmaaiers die er op dit moment zijn. Voor jou kan dit de keuze voor een dergelijke tuinmachine makkelijker maken. Bij het samenstellen van de lijst is gekeken naar de populariteit onder andere gebruikers, maar ook inhoudelijke aspecten zoals vermogen en snijmethode.

Waarom een bosmaaier kopen?

Je kunt bosmaaiers voor allerlei klusjes in de tuin gebruiken, maar over het algemeen heb je het meest baat bij een bosmaaier wanneer je veel last hebt van wildgroei zoals struiken of bosjes die je graag onder controle wilt houden. Ook als je van hoog gras wilt afkomen of als je last hebt van grof onkruid kan het enorm handig zijn om hiervoor gebruik te maken van een goede bosmaaier. Woon je langs het water en groeit er veel riet en allerlei grassoorten bij het water in de tuin? Dan gebruik je een bosmaaier zoals de BWN 52cc 2.2KW benzine bosmaaier om dit te snoeien: zo ziet je tuin er weer strak uit.

Hier let je op bij het kiezen van de beste bosmaaier

Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten wanneer je gebruik wilt maken van bosmaaiers (zoals bijv. de Kibani bosmaaier). Zo kun je letten op het merk, op de prijs, maar ook op de extra functies of het vermogen van een bosmaaier. Door van te voren eerst te bepalen waar je de trimmer voor wilt gaan gebruiken maak je het voor jezelf makkelijker. Last van hoog gras? Kies dan een machine die speciaal hiervoor gemaakt is. Dit zie je terug in de snijmethode. Dit kunnen mesjes zijn of draad. Voor wildgroei gebruik je een bosmaaier met messen en voor hoog gras gebruik je een bosmaaier met draad.

De Top 5 beste bosmaaiers

Hieronder vind je de Top 5 van beste bosmaaiers op dit moment. Je kunt deze met elkaar vergelijken en op basis hiervan een keuze maken. Waar kun je de bosmaaiers op vergelijken, wat zijn de belangrijkste punten? Deze kun je vinden op de pagina over het vergelijken van bosmaaiers en grastrimmers.

1: Stiga SBC 252 D: €199

Beste bosmaaier - Stiga SBC 252 DDeze bosmaaier van Stiga is het voorbeeld van een goede en tegelijkertijd betaalbare bosmaaier. De prijs is een mooi gemiddelde in het segment en daar krijg je een hoop kwaliteit voor terug. Je gebruikt deze zowel bij hoog gras als bij wildgroei als struiken en bosjes. Dit komt omdat je bij de Stiga SBC 252 D gebruik kunt maken van beide snijmethodes: draad en messen. Het maakt dus niet uit wat jouw situatie in de tuin is: de Stiga SBC 252 D komt met een 2-in-1 oplossing.

De SBC 252 D maaier werkt op een benzine aandrijving en heeft een 1,55 kW 51,7cc 2-takt benzinemotor, een krachtige motor van omgerekend 1550 watt. Het gewicht en maximale geluidsniveau liggen wel wat aan de hoge kant. Het gewicht is 8,3 kg en het maximale geluidsniveau is 116 dB. Accessoires als oorbescherming zijn dus wel aan te raden tijdens het gebruik van deze bosmaaier. Verder is de maaibreedte 45 cm, wat betekent dat je in bijna 6 minuten 100 m2 kunt maaien.

Voordelen van deze bosmaaier

Het grootste voordeel van de Stiga bosmaaier is dat deze enorm krachtig is en dus zeer bruikbaar in de tuin. Daarnaast wordt het gebruiksgemak bevorderd door de handige fietsstuur-achtige handgreep, die lekker in de hand ligt. Hierdoor kun je de Stiga SBC 252 D makkelijk langere tijd achter elkaar gebruiken. Ook werk je met deze benzine bosmaaier draadloos, waardoor je deze dus overal mee naartoe kunt nemen. Grote tuinen zijn geen enkel probleem voor dit tuingereedschap!

2: Makita EM2600U: €299

Makita EM2600U bosmaaierDe EM2600U van Makita is een soortgelijk model met een aantal handige functies en extra’s om zowel het resultaat als het gebruiksgemak te verbeteren. Het Japanse merk staat al jaren aan de top als het gaat om tuingereedschap en dit is terug te zien in ieder product. Deze zijn met veel zorg ontwikkelt en geproduceerd met één doel. Ervoor zorgen dat je tuin er weer strak bij ligt, het hele jaar door.

Met 830 watt en een krachtige 2-takt motor is de Makita EM2600U bosmaaier geschikt voor het zwaardere snoeiwerk. Je kunt hierbij denken aan slootkanten, hoog gras, struiken en ander wildgroei zoals grof onkruid. De maaibreedte is 43 cm, wat betekent dat je naast effectief ook nog eens snel kunt werken. Daarnaast heb je de keuze uit twee verschillende snijmethodes: draad en messen. Ook minder zwaar werk, zoals het trimmen van gras is dus goed mogelijk met deze zeer functionele bosmaaier van Makita.

Voordelen van deze bosmaaier

Een van de voordelen van de Makita EM2600U is dat deze met zijn 5 kg een stuk lichter is dan de bosmaaier van Stiga. Daarnaast ligt ook het maximale geluidsniveau met 98,5 dB een stukje lager. Het is echter nog steeds aan te raden om de nodige accessoires te gebruiken. Een ander groot voordeel is de milieuvriendelijkheid van deze bosmaaiers. Benzine is over het algemeen de minst milieuvriendelijke aandrijving, maar de EM2600U bostrimmer is uitgerust met een katalysator die voor een efficiënte verbranding.

3: Einhell GE-BC 43 AS: €251

Einhell GE-BC 43 AS bosmaaierDe Einhell GE-BC 43 AS is een wat duurdere bosmaaier in dit segment, maar daar krijg je veel kwaliteit voor terug. De motor is krachtig en daarnaast zijn de extra functies niet op een hand te tellen. Dankzij de Einhell GE-BC 43 AS kun je je tuin helemaal klaar maken voor de lente. Ook de rest van het jaar houd je de tuin netjes en schoon met deze handige hulp.

Daarbij heeft de Einhell GE-BC 43 AS een krachtige 1,25 kW 43 cc 2 takt benzinemotor, omgerekend is dat 1250 watt. Hiermee is deze bosmaaier een van de meest krachtige van dit moment. Je kunt deze bosmaaiers van Einhell vooral goed gebruiken op het moment dat je eens rigoureus aan de slag wilt gaan in de tuin. Je kunt zowel gebruik maken van messen als snijmethode maar ook draad: hoe stugger het gras onkruid is, hoe meer scherpte je nodig hebt.

Voordelen van deze bosmaaier

Er zitten een aantal bruikbare functies op de GE-BC 43 AS trimmer, waaronder een comfortabele draagriem waarmee de gebruiksvriendelijkheid nog groter wordt. Het gewicht van 10,7 kg wordt zo goed verdeeld en hierdoor kun je het langer volhouden. Een andere fijne bijkomstigheid is de anti-trillingsfunctie op deze bosmaaier. Dankzij de handige fietsstuur-greep heb je een goede grip op deze Einhell bosmaaier. Er zijn geen uitdagingen voor de kracht van deze Einhell GE-BC 43 AS.

4: Powerplus POWXG3042: €159

Powerplus POWXG3042 bosmaaierWanneer je op bezoek bent naar zowel een betaalbare als een kwalitatief hoogwaardige bosmaaier is dit model van Powerplus misschien wel de beste bosmaaier voor jou. De Powerplus POWXG3042 doet niet voor andere bosmaaiers in dit segment onder en vormt hiermee een betaalbare concurrent. Powerplus staat bekend om de betaalbaarheid van de producten en daar is ook deze tuinmachine een voorbeeld van. Je kunt de Powerplus POWXG3042 voor allerlei klussen in de tuin gebruiken.

Met de POWXG3042 haal je een krachtpatser in huis, dankzij de 1,25 kW 42,7 cc 2-takt benzinemotor. Verder kun je de trimmer voor zowel lichte als zware klussen gebruiken: hoger gras wordt eenvoudig gemaaid met draad, terwijl de messen zorgen voor het in controle houden van struiken en bosjes in de tuin. Ook het onkruid rondom bomen of het riet bij de sloot kun je in het gareel houden met gebruik van deze bosmaaier. De Powerplus bosmaaier is met 11,2 kg aan de zware kant, maar hier heeft Powerplus iets op gevonden.

Voordelen van deze bosmaaier

De fietsstuur-handgreep is een belangrijk voordeel van de Powerplus POWXG3042 bosmaaiers. Hierdoor kun je hem langere tijd gebruiken en blijft hij prettig in de hand liggen. Omdat de POWXG3042 bosmaaier op benzine werkt kun je hem dus draadloos gebruiken: een groot voordeel, want je hebt hierdoor geen last van vervelende verlengsnoeren die in de weg kunnen zitten tijdens het maaien. Als je het draad gebruikt voor het trimmen van je gazon kun je dankzij de Tap & Go bediening eenvoudig op de grond tikken: het draad zal zich automatisch verlengen.

5: Powerplus POWXQG6060: €249

Powerplus POWXQG6060 bosmaaierEen andere topper in deze beste bosmaaier  Top 5 is de Powerplus POWXQG6060, een ideale hulp bij het verwijderen van onkruid zoals distels of stugger gras. Je kunt deze trimmer zowel voor het lichte als het zware werk gebruiken. De Powerplus POWXQG6060 trimt het gras en haalt onkruid maar ook riet weg aan de slootkant.

Met een gewicht van 11,6 kg is deze bosmaaier aan de zware kant, maar dit wordt deels goedgemaakt met de fietsstuur-handgreep. Hierdoor kun je de Powerplus POWXQG6060 langere tijd prettig vasthouden. Met een vermogen van 1500 watt is deze benzine bosmaaier een van de meest krachtige en misschien wel het beste bosmaaier model in dit segment.

Powerplus POWXQG6060