Accu grasmaaier kopen?

Accu grasmaaier kopen?

Een accugrasmaaier is een grasmaaier die volledig werkt op basis van een accu. Je hebt hierdoor geen stroomvoorzieningen nodig om het gras te kunnen maaien. Ze werken in principe hetzelfde als een elektrische grasmaaier, maar kunnen ervoor zorgen dat je flink energie kunt besparen. Je hoeft er alleen maar achteraan te lopen om de juiste maaihoogte te verkrijgen. Deze grasmaaier is daarom geschikt om tuinen tot maximaal 600 vierkante meter te maaien, voordat de accu aan de lader gelegd hoeft te worden. Binnen slechts een maaibeurt heb je daarom weer goed gemaaid gras, terwijl er ook nog een natuurlijke bemesting plaats kan vinden. Wil je geen handgrasmaaier gebruiken, maar genieten van de voordelen van een draadloze grasmaaier op accu? Dan kun je het best een accu grasmaaier kopen.

Hoe werkt een accu grasmaaier?

Accu grasmaaier kopen? - Bosch AdvancedRotak 36-890Een accugrasmaaier moet eerst opladen voordat je deze kunt gebruiken. Zodra de accu opgeladen is, kun je ermee aan de slag. Je hoeft hiervoor niet in de weer met elektriciteitskabels, waardoor de werkzaamheden vereenvoudigd worden. Met een druk op de knop gaat de accu grasmaaier aan en duw je hem als het ware voor je uit. De mesbladen zorgen er dan voor dat het gras wordt afgesneden en dat het afgesneden gras weer op het gazon terecht komt. Zodra de accu leeg is, breng je de grasmaaier terug naar zijn plek en hang je deze aan de lader. Binnen enkele uren is de grasmaaier dan weer opgeladen voor de volgende maaibeurt.

Ga je een accu grasmaaier kopen, dan heb je altijd een natuurlijke bemesting van de tuin. In plaats van dat het gras wordt opgevangen in een bak, gaat dit direct terug op het gazon. Het gesneden gras wordt hiervoor versnipperd. De grassnippers vallen hierdoor tussen het gras op de bodem, waardoor ook onkruid geen kans meer krijgt. Ook heb je op deze manier een goede bescherming tegen onder andere vorst en uitdroging. Je bent hierdoor van alle gemakken voorzien en hoeft er eigenlijk weinig meer voor te doen. Let daarbij wel op dat de accu altijd goed opgeladen is, zodat het apparaat krachtig blijft en je de gehele tuin van een goede uitstraling kunt voorzien. Wil je meer weten over de werking kijk dan eens bij de accugrasmaaier FAQ.

De soorten accu grasmaaiers op de markt

Er zijn verschillende soorten accugrasmaaiers op de markt te vinden. Naast robotmaaiers (welke autonoom werken) zijn er bepaalde modellen voor de kleinere tuinen, maar ook voor de grootste oppervlakten. Hiervoor kun je naar meerdere modellen gaan kijken. Ook verschilt de grootte van de accu aanzienlijk bij deze modellen. Hierdoor weet je ook beter hoe zwaar het apparaat is en kun je hier de keuze op gaan baseren. Een voorbeeld van de accu grasmaaier is de Makita DLM 431PT2. Deze grasmaaier is een van de best verkochte grasmaaiers op dit moment en kan gazons tot 600 vierkante meter in een keer bewerken. Deze is wel voorzien van een opvangzak, maar het is aan jezelf of je deze gaat gebruiken.

Ook Wolf Garten heeft verschillende draadloze accugrasmaaiers ontworpen om de gebruiker van alle gemakken te hebben voorzien. Zo heb je de Wolf Garten A 3472V. Deze draadloze grasmaaier kan gazons tot wel 350 vierkante meter aan, waarbij de maaihoogte altijd zelf in te stellen is. Zo kun je het per seizoen aanpassen voor het beste eindresultaat. Ook hierbij is een opvangzak aanwezig. Als je deze er niet achter hangt, kun je voor de natuurlijke bemesting zorgen, maar je kunt het jezelf ook eenvoudiger maken door de zak na de werkzaamheden te legen. Je bepaalt dus helemaal zelf hoe je aan de slag gaat op je gazon en je wordt hierbij aan alle kanten geholpen door de verschillende merken.

Waarvoor is een accu grasmaaier geschikt?

Wil je een accugrasmaaier kopen, dan is het fijn om te weten dat deze toestellen geschikt zijn voor iedere tuin. Wanneer je een tuin hebt waarbij een elektriciteitskabel niet handig is, denk daarbij aan verschillende obstakels, dan kun je hier eenvoudig langs manoeuvreren met deze snoerloze grasmaaier op accu. Daarbij is ieder model ook goed voor de natuurlijke bemesting van het gazon. Iedere accu grasmaaier is voorzien van een aantal instellingen, zoals bijvoorbeeld de maaihoogte, waardoor je per seizoen kunt bekijken wat het beste is voor de grasmat. Hiervoor hoef je de tuinmachine alleen maar in hoogte te verstellen, waarna je aan de slag kunt gaan. Iedere tuin, maakt niet uit welke grootte, kent weer een mooie grasmat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een accugrasmaaier?

Voordat je een accu grasmaaier aan gaat schaffen moet je goed weten waar je naar op zoek bent. Iedere grasmaaier kent namelijk zijn eigen specificaties, die aangeven voor hoeveel vierkante meter het apparaat geschikt is. Als je van plan bent om steeds de gehele tuin aan te gaan pakken, dan is dit dus het belangrijkste punt om op te letten. Vergeet daarbij ook niet om de bemesting en het geluidsniveau mee te nemen. Ook je eigen budget is belangrijk. Zo heb je uiteindelijk altijd een model dat bij je budget past, waardoor je alleen nog maar gaat genieten van het vers gemaaide gazon. Om de keuze voor een draadloze accugrasmaaier te vergemakkelijken hebben we een Top 3 goedkoopste accu grasmaaiers en een Top 3 beste accu grasmaaiers samengesteld.

Een accu grasmaaier kopen voor een goed gemaaid gazon

  • Voor iedere tuin een model beschikbaar
  • Geen stroomkabel meer nodig voor het maaien
  • Een natuurlijke bemesting

Accu grasmaaier kopen?