7 redenen om te kiezen voor een robotmaaier

De beste robotmaaiers

7 redenen om te kiezen voor een robotmaaier

Droom je van een goed onderhouden, mooi gazon zonder veel moeite? Overweeg je een robotmaaier te nemen? Waarom een robotmaaier kopen een erg goed idee is, hebben wij voor je samengevat.

1. Je hebt meer tijd voor de echt belangrijke dingen

Eenmaal geïnstalleerd en geprogrammeerd werkt een automatische grasmaaier volledig automatisch. Dit betekent dat de robotmaaier automatisch begint te rijden op het opgegeven tijdstip en terugkeert naar het laadstation nadat het werk is voltooid of wanneer de batterij bijna leeg. Hierna zal de tuinmachine de accu uit zichzelf weer opladen. Voor jou betekent dit meer tijd voor jezelf en een ontspannen zomer. Je hoeft niet eens thuis te zijn, want het apparaat wordt beschermd door een anti-diefstalsysteem.

2. De installatie is eenvoudiger dan verwacht

Voor de installatie van een robotmaaier hoef je echt geen expert te zijn. Dit komt omdat de perimeterdraad niet begraven hoeft te worden, zoals vaak wordt aangenomen. Het is voldoende om de grensdraad op het gazon te leggen en vast te zetten met kabelhaken (gazonnagels of pinnen). Na een paar weken groeit het in de grond vast en is daarna onzichtbaar. Het is echter belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing goed doorleest en de aangegeven afstanden in acht neemt!

3. Je gazon is weelderig groen en gezond

7 redenen voor een robotmaaier - Robomow RS615uRobotgrasmaaiers hakken het gazonafval in fijne stukken. De resulterende mulch valt op de grond, waar het dient als natuurlijke meststof voor het gazon. Het gemaaide gras bestaat voor ca. 80% uit water en voorziet het gazon van belangrijk vocht en voedingsstoffen. Tip: De optimale gazonhoogte is ongeveer 4 tot 6 cm. Dus het gras is mooi kort, maar droogt niet te snel uit in de hitte. De maairobot mag niet meer dan 3 mm per van de grassprieten afmaaien, omdat grotere stukken niet snel zullen composteren. Als het gras hoger is in het begin, verlaag je de maaihoogte slechts langzaam tot je de gewenste grashoogte hebt bereikt.

4. Een robotmaaier is een zegen voor mensen met een allergie

Omdat een robotmaaier het gazon continu kort houdt, bloeien veel grassen en bloemen niet. Deze hebben dus geen kans om allergenen te verspreiden. Het gebruik van een robot grasmaaier kan de symptomen van allergiepatiënten met hooikoorts aanzienlijk verlichten.

5. Een robotmaaier beschermt het milieu

In vergelijking met de benzinegazonmaaier maait een robot grasmaaier met 0 emissie omdat hij op batterijen werkt. Een moderne en efficiënte batterij (op de meeste modellen een lithium-ion batterij) houdt het energieverbruik laag.

6. Er gelden hoge veiligheidsnormen

Talrijke kenmerken zorgen voor een veilige werking van de moderne robotmaaiers! Wanneer het apparaat omhoog of gekanteld wordt, stoppen de roterende messen onmiddellijk. Als de grasmaaier robot met zijn schoksensoren een obstakel raakt, stopt hij en verandert van richting. Zorg er echter voor dat kinderen en huisdieren niet onbeheerd op het gazon spelen terwijl de maairobot in gebruik is.

7. Robotmaaiers werken stil

Met een geluidsniveau van ongeveer 60 dB zijn de meeste gazonmaaiers aanzienlijk stiller dan conventionele grasmaaiers met ongeveer 90 dB. Veel van de modellen zijn daarom ook geschikt om ’s nachts te maaien. Terwijl je slaapt, zorgt het gazon voor zichzelf. Is dit geen droom?

Conclusie: deze aankoop is de moeite waard!

De prijs van robotmaaiers varieert tussen € 500 voor modellen met een lager vermogen en € 4.500 voor krachtigere robotmaaiers.