5 redenen waarom je een grastrimmer moet aanschaffen

Goedkope grastrimmers

Grastrimmer aanschaffen? 5 redenen

Twijfel je of je een grastrimmer aan moet schaffen? Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je zou moeten kiezen voor deze handige hulp in de tuin. Je kunt er veel voordelen uithalen waar vooral jijzelf van kunt profiteren. Er is een manier waarop je weinig geld uit hoeft te geven aan een kantenmaaier, maar waardoor je toch een goed model krijgt met alles erop en eraan. Hier vind je de 5 redenen waarom een grastrimmer aanschaffen een goed idee is!

1: je krijgt een strak uitziend gazon

Grastrimmer aanschaffen - Makita UR3000Een strak gazon: wat wil je nog meer? Voor veel mensen met een mooie tuin is het belangrijk dat deze ook goed onderhouden wordt. Dit kun je al doen door middel van een handgrasmaaier of robotmaaier, maar dit is niet altijd genoeg. Het kan voorkomen dat je grasmaaier niet overal bij komt of dat je per ongeluk stukjes overslaat. Dat is verleden tijd met het gebruik van een grastrimmer. Je zult als grootste voordeel merken dat je gazon er strak en gezond uitziet.

2: geen gedoe meer met de grasschaar

Waar de gewone grasmaaier bepaalde plekken niet kan bereiken komt de grastrimmer tot hulp. Misschien deed je dit tot nu toe met de grasschaar, maar dat kan veel sneller en makkelijker! Een grastrimmer is speciaal ontworpen om de moeilijk te bereiken plekken goed te trimmen. Denk hierbij aan plekken als de randen van het gazon, in de buurt van planten en bloemen of gras langs muren en hekken. Ook deze plekken zijn dankzij gebruik van de grastrimmer weer strak en overal gelijkmatig.

3: in verschillende types verkrijgbaar

Wanneer je de gazontrimmer uit gaat kiezen heb je meerdere aantrekkelijke keuzes. Zo kun je ten eerste kiezen welke aandrijving jou het meest aanspreekt: benzine, accu of elektrisch. Daarnaast kun je ook kijken naar de functies, het gewicht en het maximale geluidsniveau. Dit betekent dat je een grastrimmer helemaal naar jouw eigen eisen kunt vinden. Een kleine tuin betekent dat je kunt kiezen voor een minder krachtige grastrimmer, maar een grote tuin vraagt juist om een krachtiger model.

4: alles wordt makkelijk gemaakt

De meeste grastrimmers zijn uitgerust met alle makkelijke voorzieningen. Dit betekent dat je zelf bijna geen moeite hoeft te doen. Zo zijn er trimmers met speciale handvaten of extra grepen waardoor je extra grip op de trimmer krijgt. Je kunt de kop draaien om zo overal bij te kunnen en daarnaast kun je eenvoudig het trimdraad in de spoel vernieuwen door eenvoudig op de grond te tikken. Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om het jezelf nog makkelijker te maken.

5: altijd betaalbare opties

Je hoeft er geen honderden euro’s tegenaan te gooien: de meeste grastrimmers hebben een goede prijs. Er zijn ook grastrimmers verkrijgbaar voor een hele aantrekkelijke prijs. Je hoeft niet bang te zijn dat je op deze manier inlevert op kwaliteit. In de meeste gevallen kun je ook bij deze grastrimmers gewoon optimaal profiteren van de mogelijkheden. Vaak lever je wel in op luxe en op het gebied van gebruiksgemak.